✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Kaža sadzēries? :)

2005. gada 6. aprīlī, 23 komentāri

A letter to Lauris and Jesper. Juris Kaža savā blogā par telekomunikācijām mūsu valstī raksta kaut ko makten īpatnēju. Vai nu tā ir tiešām laba ideja (par kuru vajadzētu prasīt naudu:P), vai arī tas ir totāls sviests. Kažas zināšanas un intelekts komplektā ar minēto ierakstu mani iedzen stuporā :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Aivis

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 15:02

Aha - kož abi kopā ar Kristapiņu.

Gravatar Stupicz

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 15:58

IMHO tā ir tikai ideja. Nav runa par tās utopiskumu :)

Gravatar Kāds

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 16:07

Normāls domu gājiens. Neko oriģinālu, pārsteidzošu tur neizlasīju .. Atklāti sakot, man pat šķiet, ka notikumu gaita tieši tā arī varētu attīstīties.

Gravatar Lupus

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 16:08

Itkā esot bijis skaidrā.

Gravatar Kristaps Kaupe

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 16:18

Nē, Aivīti, nekožam viss.

Gravatar vincent wega

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 16:55

nav tā auditorija nemaz tik "garšīga"...

Gravatar red

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 17:04

normāls points kažam. 250k priekš latvijas ir normāls markets kur izplatīt jebkādu h$%^u kamēr vien to dara pietiekami neuzbāzīgi, lai tautu masveidā neaizbiedētu.

Gravatar wakarz

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 19:21

domāju ka tas der ne tikai bite gsm bet arī lmt un tele2 bet draugiem.lv tas būtu izdevīgāk, jo bitegsm ir kaukas jauns un droši vien būs stilīgi ka tev ir kaukas jauns nevis vecais (boorng:D) pieslēgums,+ vēl domāju ka tas viņiem pat ir āāāāākārtīgi nepieciešams, jo draugiem.lv iespējas nav nemaz tik plašas un drīz cilvēkiem apniks (piemeram man), vienīgais pieklājīgi viss ir jāuztaisa lai labi stradātu (kas ir maz ticams jemot vērā to kā draugiem.lv strādā:D).

Gravatar hmnc

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 21:03

angļu valoda gan pieklibo

Gravatar hmm

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 23:13

kapec raksta angliski, ja neprot?

Gravatar Mr.T.

2005. gada 7. aprīlī, plkst. 13:28

Eh, tas draugu bums ir stipri uzpūsts un nevar turpināties ilgi. Kautvai tapēc, ka tam nav īsta pielietojuma. Nu ok, atrodi tu vecos draugus. Cool. Bet kad tu visas paziņas tur esi iekļāvis - ko tālāk. Es nedomāju, ka šis projekts ilgi būs populārs.

Gravatar gg

2005. gada 7. aprīlī, plkst. 13:49

laacz: imho uz pirmā acu uzmetiena ideja nemaz nešķita tik peļama...

hmm un hmnc: kur ta tā angļu valoda pieklibo? kaža tomēr nāk no aizokeānijas... tajā valodā skolā mācījies... parādiet kādu konkrētu vietu..

Gravatar gg

2005. gada 7. aprīlī, plkst. 13:50

mr.t.: tas nebūs populārs, ja šie neieviesīs visādas jaunas interesantas fīčas. un draugus jau tagad ļoti daudz izmanto ne tikai draugu atrašanai, bet arī blablabla dzīšanai

Gravatar Peeteriz

2005. gada 7. aprīlī, plkst. 15:02

Draugiem ir pielietojums - tuukstoshiem cilveeku vinju lieto chatoshanai/mailoshanai - tas ir iemesls, kaapeec vinji tajaa saitaa iet 3x dienaa un pavada tur dafiga laika.

E-mails manupraat to dara labaak, bet nedatorikju masaam e-maili mainaas biezhi, pazinju e-mailus neatceras, utml - un draugiem.lv prieksh vinjiem kalpo kaa alternatiiva mailiem/Messenger/utml.

Gravatar DD

2005. gada 7. aprīlī, plkst. 20:40

Manupraat Draugiem.lv aizvērsies apm. 1/2 gada laikā. 1) apniks; 2) ja neapniks darba devēji IP piegrieziis lai netērē laiku.

Gravatar K-teevs

2005. gada 7. aprīlī, plkst. 21:15

Nu, nebiju kodis, vienkārši pafantazēju. Un taču ir skaidrs, ka i-netā veidojas dažādas savstarpējas uzmanības kopienas (attention sharing communities), kuras neatškiras no mediju mērķauditorijām. Kādēļ nepamēģināt ko var ar šādu baru iesākt? Par angleni, rakstu bieži pašplūsmes žargonā, kas varbūt neatbilst šejienes ģimnāzijas/augstskolas normām, bet ir reāla valodas forma. Rakstu angliski, lai nebūtu nekādu interešu konfliktu ar DB. Cita valoda, cita auditorija. Bez tam varu izrakstīties par lietām, kas dažādu iemeslu dēļ nenonāk vai nav piemērotas DB, vai arī ir mani personīgie spriedelējumi. Juris (tas pats) lietojot mūzseno IRCa niku :)

Gravatar UL

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 00:29

Tirgzinība ir tirgzinība. Kur aitas, tur cērpēji. Neko lsiktu te neredzu, tikai pie mums nepierasts ideju virziens. Citur jau sen mobilais operators padalās ar autotirgotāju un banķieris - ar realteru savām datubāzēm, tipa CRMs saucas :)

Gravatar ennija

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 10:15

hmnc: Tu to par sevi? ;o)

Gravatar whatever

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 15:03

hmm, kazha manu komentu nocenzeeeja. ielikshu sheit.

to CaptSolo,

u r quite right that apollo has bought them. it was last year when the bum was starting and they were having huge server problems. I even heard a number for what they sold their business.

however, it appears, that they did not sold all shares, but are having a joint venture or smth. therefore they surely have all necessary resources to develop their business, that, in my opinion, could and has to be improved. there definately is a lifecycle for this project, and it won' t last forever.

Gravatar K-teevs

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 16:36

Whatever, Dieva dēļ, neesmu tavu komentu apzināti cenzējis! Sk. ļembastu ap bloggera rīka dažādām kļūdam Wired News. Visi man apgalvo, ka Lattelekom tikai pārdod hostēšanu, uzturēšanu un SMS plaformu, viss rokas garumā (arms length). Ja whatever (tas ir, ja whatever ir vīriešu dzimuma) īrē dzīvokli no simpātiskas skaistas saimnieces nenozīmē, ka viņi precējušies/sapartnerējušies :).

Tas pats ar savu Irc niku :)

Gravatar hmm

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 15:16

par valodu: tā problēma ir ar stilu, kas tieši atbilst šejienes ģimnāzijas normām un ir visai stīvs un nebaudāms :(

grūti pat konkrēti norādīt, kas ir tā detaļa, bet šāds valodas stils 95% gadījumos ir cilvēkiem, kas tulko no latviešu uz angļu, nevis raksta (domā) pa tiešo angliski

nevermind.

Gravatar pipins iisais

2006. gada 8. martā, plkst. 15:04

ja es smirdu tad tu smirdi ar mani saprati kurva urla