✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar valdiic

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 12:28

O, jā! Standalone web server! Nu gan mega fīča. Code formatting un cleanup... phe! Jaunumi ar bārdu, kas sen jau ir citos produktos, pie tam, tik sen, ka jau ir kļuvuši pašsaprotami.

Gravatar Knagis

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 12:33

valdiic, tu esi darbojies ar ASP.NET? Padarbojies, tad redzeesi ar ko tas atshkjiras no citiem produktiem. lielaakais miinuss bija HTML redigjeeshana, un uz to liekas ir liels uzsvars likts jaunajaa. starp citu taa nav VS.NET 5, bet gan VS.NET 2005.

Gravatar laacz

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 12:34

Valdiic: Redz, ar šādu attieksmi arī rodas lielie-visu-un-visa-nodirsēji :) Uzsvars ir uz to, ka šīs fīčas iekš VS.NET būs. Un nevis uz to, ka citur tās jau ir sen. Un moments, ka VS.NET ģenerēs valīdu XHTML (pirmais solis pretim patiesībai) kodu, arī ir visnotaļ apsveicams.

Gravatar misame

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 13:21

Un vēl precīzāk, Visual Studio 2005, bez .net :)

Gravatar Barvins

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 15:35

Nu tad beidzot tie gļuki tiks salaboti.

Gravatar hmmmmmm

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 15:55

dīvaini.. kam ir vajadzīgas šīs mega-fīčas? Nu man pietiek ar Dev-C++.. 0_0

Gravatar Didulis

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 16:57

Tur tiek solīts labot tikai tās fīčas, kas mani visvairāk tracināja VS.NET, kad ar to darbojos. Taču, kur ir garantija, ka nebūs gļuki, kuriem vajag taisīt workaroundus? Protams, ka liela daļa no tiem workaround ir nebūtiski, taču kādēļ vajadzētu rakstīt pārdesmit rindiņas garāku JavaScript tikai tādēļ, ka VS JavaScript event pieliek <span> tegam, nevis checkbox? Runājot par to standartiem atbilstošo XHTML un citām standartiem atbilstošām iespējām, tad pārāk aizdomīgi, tas viss izskatās - IE 7 atbalstīs standartus, VS 2k5 atbalstīs standartus. Vai MS ir iespiest stūrī un nespēj neko citu pasākt, vai arī viņiem ir padomā, kas nelāgs.

Gravatar jurciks

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 17:56

MS nau nekādi muļķi, ja pūlis prasa standartus, MS viņiem tos arī dod, MS mērķis ir būt monopolistiem un ar to pelnīt naudu un tas ir vai nav standarti viņus neuztrauc.

Gravatar docent

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 18:44

Protams, Microsoft ir ļaunuma impērija, kas apzināti bremzē attīstību, neatbalstot jaunos "standartus" (rekomendācijas?). Bet nu "alternatīvie" ir sarosījušies un MS ir iedzīts stūrī un Bilam vairs nav kur sprukt. Smieklīgi:) ASP.Net ir dikti feina tehnoloģija un man ir ļoti liels prieks, ka tā kļūs vēl labāka.

Gravatar bart

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 19:31

aizvērtās tehnoloģijās nekā feina nav, no tādām pa gabalu.

Gravatar Knagis

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 12:41

kas tur aizveerts?? Panjem Mono un tur taa pati implementaacija (lai gan nedaudz gljukaina) ir open source. un bart, izstaasti man, cik reizes tu esi liidis iekshaa VIM sourcee vai GCC sourcee? nav ko dirst bezjeegaa par ne-open source produktiem. ASP.net ir uztaisiits riktiigi labs, jau tagad izveidojot savu framework, iespeejams izstraades laiku samazinaat apmeeram uz pusi (pieredze no pasha projektiem). Vispaar luudzu nodaliet MS kas bija pirms .NET un WinXP un to MS, kas ir tagad. Saliidziniet un redzeesiet, ka progress ir zveeriigs. Nezin kaapeec neviens nebljauj, ka Java sux, lai gan tas ir taads pats produkts peec ideologjijas kaa .NET un .NET ar MS vieniigais sakars ir tas, ka windowsam .net raami rakstiijis pats MS (MS Java VM gan arii bija un pirms Sun shos iesuudzeeja, bija dikti labaaks par pashu Sun implementaaciju) un to, ka vislabaakaa IDE prieksh .NET ir arii MS rakstiita. Bet jaunais Delphi atbalsta .NET, Mono ir .NET kompilators etc. Starp citu, 19. apriilii ir MS developeru dienas par sho vs2005, ja kaadu interesee, var saakt intereseeties, vai varat pieteikties.

Gravatar TX

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 13:59

Par formātiem es gan tā nedomāju. Tagad daudzi ņemas ap formātu nevis ap produktu, ja tavs formāts aiziet, produkts ir automātiski :) To manuprāt MS jau sen uzķēra :) Un manuprāt MS vienmēr meklē maksimāli viltīgi uztaisīt atkāpi vai savu formātu. Kā par piemēru varu minēt EU tagad aktuālo Atvērtā Dokumenta formātu, kur nepieņēma MS Office 2003 XML formātu, bet gan SUN formātu ar uzlabojumiem. MS atbilde bija ļoti slidena - Mēs uztaisīsim maksimālu savietojamību ar Atvērtā Dokumenta formātu. MS spēj to ko grib panākt izveidē šiet, jautājums cik grib un cik uzskata ir izdevīgi... :)

Gravatar viestards

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 15:54

To Knagis: kur ir tas lielais .Net progress? es vinju pilniigi neredzu. Uz .Net nav uztaisiita neviena populaara aplikaacija. MS teica, ka Ofiss 2003 buus .Net, bet nebija. Paskaties ko par to raksta bijusie MS vadosie darbinieki, piem Joel Spolski, kurs uzskata, ka ar.Net MS ir zaudeejis savas liiderpoziicijas. Domaaju, ka ja kas aizies, tad tikai ASP.Net, deskop aplikaacijas tiks veidotas citur.

Gravatar n.

2005. gada 10. aprīlī, plkst. 03:11

2Knagis : par delevoperu dienaam vareetu preciizaak?

Gravatar Knagis

2005. gada 10. aprīlī, plkst. 19:26

nevaru gan... jo tas tika suutiits lielajaam firmaam un latvijas MCP daljai (laikam...). piezvani uz MS.

Gravatar Knagis

2005. gada 11. aprīlī, plkst. 20:44

hehe, sleepu es te infu, pats MS saaka reklameeties, ja veel kaads nav pamaniijis, apskataas datuvee, zaabakaa (bootaa) utt., visur pa bannerim ir.

Gravatar ip

2005. gada 14. aprīlī, plkst. 08:06

Visual Studio 2005 - izskataas jau baigi krutais. Uzliku Web Developer Express Edition. Bez nevienas koda rindinjas rakstiishanas uztaisiiju progu, kas atteeloja datus no DB, izveeloties ierakstu no dropdownlist saraksta. Iekjekseejot checkbox -us, ir arii kaartoshana, daliishana pa lapaam u.c. Jaazin tikai kur ko izveeleeties. Jaaiet uz konferenci uzzinaat ko vairaak.