✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Didulis

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 19:10

Pilnībā piekrītu. Vēl varētu tam visam piebilst, ka nedrīkst būt pārtraukumi šo 10 gadu laikā. Izcils piemērs tam ir Kevins Mitniks - pēc atbrīvošanas izveidoja savu drošības konsultantu firmu, taču vairākkārtīgi tika uzlauzta firmas mājas lapa.

Gravatar kits

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 23:04

Ja Tu esi Kevins Mitniks, un Tu uztaisi drošības konsultantu firmu, tad tās mājas lapa hax0ram ir garšīgāks kumoss par Pentagonu vai NASA, vai //whatever//. Es jau nu to par baigi izcilo piemēru nesauktu.

Gravatar Janeks

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 23:10

Mja! Labps raxts - bija ko padomāt tādam hobijn iekam kā man. :-)

Gravatar Rands

2005. gada 10. aprīlī, plkst. 13:19

Citāts no dzīves, projektu vadītājs programmētājam: "Jāni, vai tu vari līdz rītdienai Kārlim iemācīt PHP?".

Gravatar UL

2005. gada 10. aprīlī, plkst. 14:33

Nesen vienā Latvijas meitiešu www resursā lasīju jautājumu: Kas man mājas kārtībā pa nākamnedēļu palīdzēs praktiski apgūt 3Dstudio un Maya...

UL, kas tā arī 3D studio 10 gados neapgūs - 100% :)

Gravatar PiRX

2005. gada 10. aprīlī, plkst. 22:47

Ir tikai viena nianse - 10 gadus vajadzētu programmēšanas sākumā (no nulles līmeņa). Ja jau ir programmēts un pāris valodas zin, tad "in 21 days" jau nu valodu var apgūt un normālā līmenī strādāt. Protams līdz guru vēl daudz ir jāpēta.

Gravatar Sags

2005. gada 11. aprīlī, plkst. 08:50

Par "in 21 days" var piekrist, tiktāl cik tas attiecas uz standarta/pamata proginga struktuuraam un ja valoda peec filozofijas ir liidziiga. Tomeer arii starp taam valodaam ir dazhaadas pieejas/filozofijas. Un tur nu nepietiks ar "in 21 days", lai normaali strādātu. Var tikai atdarinaat to ko esi dariijis citaas valodaas. Bet IMHO tieshi valodu dazhaadiiba ir taa, kas ljauj "neistrēgt" pašam savaa stilā.

Gravatar Paranoia

2005. gada 11. aprīlī, plkst. 11:30

Es gan teiktu, ka tur ir viena būtiska nianse: ja tās grāmatas sauktos "Become guru of <something> in <sometime>", tad varētu piesieties. Bet, lai apķērīgs cilvēks varētu sākt lietot kādu programmēšanas valodu - nu nevajag tur 10 gadus, un 21 diena ļoti bieži var būt pietiekami. Un nu galīgi tā nav, ka visiem darbiem vajag tikai un vienīgi guru. Un nav visām programmām jābūt optimizētām, securizētām, objekt orientētām, standartizētām, etc. Ja ir programma, un tā cilvēkam risina problēmu, tā ir laba programma (pat ja tas nav ideālais risinājums).

Protams, pēc šādas grāmatas izlasīšanas nevienam nevajadzētu sevi saukt par programmētāju, bet tas jau atkal cits jautājums.

Gravatar jozhix

2005. gada 11. aprīlī, plkst. 17:38

bullju kakas! ir cilveeki, kas nekad neiemaaciisies vairaak par 'hello world'!