✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Torionu lauks

2005. gada 9. aprīlī, 15 komentāri

Iz Latvijas Avīzes šodienas numurā lasāmā raksta par Baltic IT&T izstādi.

Ripiņa, kas novērš kaitīgo starojumu

Izstādes viesi – Ukrainas uzņēmums "Spinor International" – savā stendā rosina rūpēties par modernās tehnikas lietotāju veselību. Konkrētāk – novērst radiāciju, ko rada ekrānu monitoru, televizoru, mobilo telefonu un citu elektrisko radiācijas ierīču elektromagnētiskais starojums. Lai atbrīvotos, piemēram, no datora monitora kaitīgās radiācijas, "Spinor" pārstāvji piedāvā displeja tuvumā novietot ripveida kārbiņu, kas starojumu likvidē ar vērpes jeb torsionu lauku pretiedarbību. "Gadiem sēžot pie datora, jums nebūs neviena sirma mata," apgalvo "Spinor" pārstāvis. "Risinājums ļoti interesants," atzīst J. Grunsdspeņķis [RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes dekāns; profesors], "tam varētu būt ļoti plašs pielietojums darbinieku veselības aizsardzības jomā. Taču jāatzīmē, ka torsionu lauku eksistence nav oficiāli pierādīta. Ir pētījumi, kas to kaitīgo iedarbību atzīst par ļoti niecīgu vai pat noliedz vispār. Tāpēc par šīs idejas efektivitāti fiziķi vēl varētu nopietni strīdēties."

P.S. Vienīgais, kā labad tiešām biju vēlējies aiziet uz izstādi, bija klātienē izpētīt Tildes Biroju 2005.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar purvainais

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 13:11

Virsrakstā- torionu vai tomēr torsionu lauks?

Gravatar are

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 13:29

Njā, un tas tildes bar ir tikai priex ēzelīša, FF neesot. JS3 priekš PDA ar neesot, pārāk mazs tirgus :( Pārāk daudzas vilšanās vienā izstādē. P.S. Mans review: http://weblog.lv/165

Gravatar Piu

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 15:19

Tildes Birojs 2005 bij ok, lai arī jau zināju, kas ir sagaidāms. Savējie tur strādā un jau laicīgi apziņoja (: Burbuļtulku gaidu!! ((: super fīča, bet kā teica zinoši cilvēki - līdz pilna teksta tulkošanai vēl tāls ceļš ejams. Pie tā tiekos strādāts, bet kad būs - neviens nezin.

Uzzināju šo to, kas man bija nepieciešams par GPS un satelīt internetu... A tā - sux... Pat tās vecenes un moča nebij nekādas īpašās.

Riktīgi prikoļī tie stendi, kuros plakāti ir - ar krāsainu flaumīti šķībi aprakstītas baltas papīra lapas. Nemaz nebūtu izbrīnīts, ja otrā pusē būtu Matrixa vai Constantine plakāts...

Karo4 sux... Vajag viņiem jaunas asinis organizatoru rindās. Un vēlams - zinošas!!

Gravatar hoho

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 15:40

J.Grundspeņķis ir viens no retajiem cilvēkiem Latvijā, kurš cērt zivi mākslīgajā intelektā.

Gravatar illegal

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 16:41

jā... mazliet kompetents cilvēks par elektromagnētiskajiem viļņiem un to spektru un ietekmi, un izstarošanu teiktu, ka tā tor[s]ionu padarīšana ir priekš lētticīgiem muļķiem.

Gravatar Oskars

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 17:30

WOW ! Torsionu brīnumdaikti neir miruši !!! Man galugalā ir vienalga, ja cilvēciņi ir gatavi maksāt par savu apbrīnojamo muļķību un elementāru neizglītotību - go ahead. Ne tik sen Latvijā varēja ar pilnu tvaiku iegādāties līdzīgu burvju amuletu: "Neutronic". To pat reklamēja mūsu TV, kaut gan, ja nemaldos, jau tad pastāvēja šāds tāds likums, kas aizliedza publicēt melīgu reklāmu. Jājautā, kuras personas ir tās, kuras izvērtē, reklāma ir vai nau melīga, un cik šīs personas ir (ne)kompetentas.

Gravatar Piu

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 19:20

Nu a kāds no jums bija pie viņu stenda?? Tur bija sasprausta vesela kaudze sertifikātu un diplomu par šo izgudrojumu! Tas gan nenozīmē ka baigi krutā tā mantiņa... Izskatījās, ka kādu kaudzīti zinātnieku bija jau pārliecinājuši...

Gravatar Oskars

2005. gada 9. aprīlī, plkst. 19:46

Piu - nu bet protams, ka vesela kaudze sertifikātu. Piemēram - kautkādas veselības ministrijas apliecinājums par to, ka konkrētā "ierīce" nav kaitīga veselībai. Un tādā garā. Šie cilvēki, kuri cenšas pārdot tādas mantiņas ir šarlatāni. Jebkuriem sevi cienošiem izstāžu organizatoriem šādi frukti būtu jāpatriec, pardone moi, ar sūdainu koku.

Gravatar purvainais

2005. gada 10. aprīlī, plkst. 10:18

Oskar- bet tu padomā, ja kāds cilvēciņš nopērk to štruntiņu, un tāpēc jūtas labāk sava monitora priekšā, vai tad tas ir tik slikti? :)

Gravatar grrr

2005. gada 10. aprīlī, plkst. 14:56

taa izstaade grimst, grimst un ir jau nogrimusi, cerams, ka shis bija peedeejais gads, kad taa vispaar tiek organizeeta, jo ja kaut ko taadu vispaar ielaizh istaadee, ir apsmiekls visai lv it industrijai, tik pat labi, vareetu tur salikt visaadus astrologu stendus un kaut kaadus datoru ljauno acu nonjeemeejus vai hdd sveetiitaajus lai tie nekad nepazaudeetu datus. vienkaarshi kauns un ironisks apsmiekls, taadas bija manas izjuutas peec izstaades apmekleejuma.

Gravatar Beaviz

2005. gada 10. aprīlī, plkst. 17:17

A es piedalijos meligajaa Neutronic reklamaa :) Skat.: http://www.superbike.lv/video/neitroniks.mpg

Gravatar suspends

2005. gada 10. aprīlī, plkst. 18:46

a naakoshgad skonto halle buus paarbuuveeta par hokeja halli (mazo), shitaa laikam arii bija peedeejaa izstaade, ja nu vieniigi riikotaaji neizdomaas paarcelties uz kjiipsalu

Gravatar SomeGoofy

2005. gada 11. aprīlī, plkst. 09:12

illegal @ 16:41 (09. aprīlis) ...tā tor[s]ionu padarīšana ir priekš lētticīgiem muļķiem. Kaut nu atcerētos šo savu teikumu pēc kāda ne pārāk liela laika brīža...

Gravatar torsions

2005. gada 11. augustā, plkst. 15:59

vērpe ir torsija, nevis torsioni. "torsionnyje poļa" ir torsijas lauki jeb vērpes lauki

Gravatar Valcha

2009. gada 3. decembrī, plkst. 00:23

torsionu lauks eksistē, tās nav muļķības! mēs visi jo projām pieraduši pie pelēkās ikdienas un rutīnas, bet tikko parādās kaut kas jauns un neparasts mēs ieraujamies sevī - man tā pat labi, tās ir muļķības, es tam neticu jo to nevar aptaustīt - redzēt, jo daļēji visa cilvēce( 90%) ir pelēka savā būtība un nevēlās saskatīt pozitīvās krāsas. Daļa cilvēku ir politiski vai reliģiski zombēti un akli tic dogmām. Es personīgi zinu cilvēkus kuri elektro magnētiskā vai negatīvo āderu ietekmē bija smagi saslimuši. likvidējot negatīvo enerģiju kura ietekmēja šos cilvēkus dzīves vietā un darba vietā, šo cilvēku (98%) uzlabojās gan pašsajūta, gan veselība. Protams lielu lomu nospēlē arī pašiedvesma - nolikšu kastīti, zīmīti vai uzlīmi utt., un tas atrisinās visas problemas. Starp citu lielākā daļa homeopatijas iestādes nodarbojās ar pašiedvesmas(zombēšanas) biznesu,jo, no zālītēm ne smakas! Zāļu vietā tiek piedāvātas cukura bumbiņas kas piesūcinātas ar dažādākām garšvielām un kārtīgs pašiedvesmas teksts, kurš speciāli sastādīts lai nemanāmi ieurptos jūsu zemapziņā un nevainojami strādātu runātāja labā( starp citu viens no zombēšanas vienkāršākajiem paveidiem). Ļoti līdzīgi strādā daļa zīlnieku. Jautājums!!!!!!!!!!! Kapēc mēs ticam ārstam kurš nedod 100% garantiju par mūsu veselību, pat lietojot homeopatijas līdzekļus, bet-... .??? Starp citu daļa taisnības ir arī jums komentētājiem šajā nodaļā, jo ļoti daudz ir pakaļ darinājumi tišām lietām kuras reāli darbojās jūsu labā. Piemērs is dzīves: mana mamma vienu dienu ierodās un paziņo ka elektromagnētiskais lauks un āderes mani vairs neietekmes. Un rāda brīnum uzlīmi kuru var uzlīmēt uz gūltas, uz mobīlā!, uz jeb kuras sadzīves elektronikas un pie maka lai vairotu veselību un naudu!!!! Ha! Ha! Ha! Es arī pēc dabas biju skeptiķis, līdz sāku mēģināt saskatīt krāsas.Ieteikums! Ja kāds-(da) Jums piedāvā kautko unikālu un universiālu un bez instrukcijas - tā ir krāpšana(fufels) Piedošanu! BET intereses vadīts pārbaudīju vai tiešām iesmērēts (fufelis)!!! Uzlīme līdzīga AKCĪZES uzlīmei, drusciņ lielāka. Piekabināju pie TV - ne kā(nestrādā), pie MOBĪLĀ (nestrādā), uz ĀDERES (nestrādā). Māte uz visu to noskatoties tā sanervozējās ka uzleca asinsspiediens LĪDZ ĢĪbonim, Pārbaudot spiedienu nevaru saprast, ( domāju ka kļūdos), Bet uzliekot elektroniku rāda to pašu, bet iekšēji saka, ka tas ir, tikai iekšējais nervu uzbudinājums). Īsumā! Izrādās regulē asinsspiedienu. Lūk vis brīnums!!! BET ZINU DAUDZ VIENKĀRŠĀKU VEIDU KĀ ATBRĪVOTIES NO NEGATĪVA. VARU PALĪDZĒT KAM INTERESĒ REDZE UN VESELĪBA. AR CIEŅU. VALTERS-27884620.