✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Ancient world

2005. gada 19. aprīlī, 7 komentāri

Ignorējam skaļos vārdus par svēto grālu un līdzīgām figņām. Rezultātā iegūstam überincantu materiālu. Pat man mazliet aizrāvās elpa :) Papildmateriāli par rakstā apskatītajiem jautājumiem ir meklējami gūglē. Varat sākt ar wikipēdiju.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar ns

2005. gada 20. aprīlī, plkst. 10:59

manuprāt pilnīgi debīli uzrakstīts tas teksts. pavilka uz tvnet ziņām, kur viens un tas pats atkārtojas četras reizes, jo materiāls veidot saliekot 4 in 1:) bet fakts pats par sevi ir ievērojams. kaut arī šaubos par to otro renesansi:)

Gravatar Arturs

2005. gada 20. aprīlī, plkst. 16:04

Esmu lasījis "Da Vinči kodu", tapēc man lasot šo materiālu ne tikai neaizrāvās, bet vispār ne kā neietekmējās elpa.

Gravatar laacz

2005. gada 20. aprīlī, plkst. 16:29

Arturs: redz. Tādiem cilvēkiem, kā Tu, nekad nebūs pietiekami interesanti dzīvot, jo tajā un tajā grāmatā tas jau bija (pie kam, krutāk). Tu nespēj novērtēt dažādu notikumu nozīmīgumu.

Gravatar Arturs

2005. gada 20. aprīlī, plkst. 18:07

laacz, problēma iekš tā, ka, cik es sapratu, atrasti ir tikai darbu fragmenti. Fakts jau protams nozīmīgs, bet vai tad arheologi kaut ko neatrok katru dienu. Ja tur būtu atrasts kaut viens pilns darbs, tad vēl es padomātu par to 'otro renesansi'.

Gravatar E00THc

2005. gada 20. aprīlī, plkst. 19:22

Arturs, kādēļ tu jauc kopā daiļliteratūru "Da Vinči blabla" ar reāliem faktiem iz dzīves. Tad jau tad, kad cilvēks izkāpa uz mēness, visiem vajadzēja bļaut: "Da šito Velss jau sen rakstīja"...Un par to "Ja tur būtu atrasts kaut viens pilns darbs"...kāpēc tu domā, ka atsevišķi darba fragmenti arī nevar būt ar ļoti lielu nozīmi? IMO no pirmssokrātiķu darbiem arī nav saglabājies neviens "pilns darbs". Bet šo darbu fragmentu loma rietumu domāšanas attīstībā ir nenovērtējama. Visu gaišu E00THc

Gravatar Arturs

2005. gada 20. aprīlī, plkst. 19:50

E00THc, nu tur piemēram ir publicēts viss Sofokla traģēdijas "Epigonoi" fragments. Kas tajā fragmentā tieši ir nenovērtējams? Nekas! Varbūt vērtība ir faktā, ka ir atrasts tik sens rakstīts materiāls, bet literāras pērles manuprāt šoreiz neuzpeldēs.

Gravatar rediiss

2005. gada 21. aprīlī, plkst. 10:53

vo bļāviens. nolokojuši rakstu. :( lācz nav noglabājis kōpiju gadjumā? 8)