✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Y! video meklis

2005. gada 5. maijā, 5 komentāri

Y! video meklētājs 1.0. T.i. - jamais vairs nav beta. Interesanti, kāda būs gūgles atbilde (ar savu video meklētāju). Pagaidām man nav gluži skaidra gūgles meklētāja koncepcija, bet tas gan jau ka tālab, ka neesmu sevišķi tajā iedziļinājies :)

Piemēram, pameklēsim “Latvia” iekš Yahoo! un Google video meklētājiem. Rezultāti nevienā acī nav ij ne tuvu līdzīgi.

Jāvērš uzmanība uz to faktu, ka indeksēt televīzijas programmas un šovus vairs nebūt nav tik vienkārši, kā tas notiek ar tīmeklī atrodamo mūsu pašus aražoto saturu (kuru mēs visi vēlamies, lai kāds atrod). Šeit jau runa ir par smagā formā aizsargājamu saturu (kopīraita ziņā) un līgumiem ar šī paša satura piedāvātājiem.

Ar interesi sekoju līdzi abu milžu cīniņam. Lai arī nevarētu teikt, ka jel kad būs sagaidāms šīs cīņas gals, tomēr nu jau paliek interesanti. Y! ar vairākkārt minēto Y! 360° sekmīgi atsācis lietotāju piesaistīšanu. Lielākā daļa Y! produktu ir orientēti uz community, kamēr Google vienu pēc otra rada lietotāja acīm skatoties stipri vājāk savā starpā saistītu projektu (kamēr pasaules izlūkdienesti berzē roķeles:).

Kā zināms, kari, cilvēku slinkums un konkurence ir tie trīs galvenie dzinuļi, kuriem pateicoties notiek attīstība.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar mieris

2005. gada 5. maijā, plkst. 20:42

Interesanti ir salīdzināt meklējumu rezultātus lietojot yagoohoogle.com

Gravatar Peleeks

2005. gada 5. maijā, plkst. 23:37

Karš NAV dzinulis.

Gravatar spynode

2005. gada 6. maijā, plkst. 02:16

Kaads teica, ka ir ?

Gravatar Kristabs

2005. gada 6. maijā, plkst. 05:19

Rezultāti nevienā acī nav ij ne tuvu līdzīgi. Nepiekrītu! Uzreiz tika atrastas reportāžas par Biedriņa spēli Warriors rindās un citas TV reportāžas pieminot LV vārdu. video.google atverot uzreiz tiek gaiši un skaidri minēts "Search recent TV programs online.", kas arī nenozīmē, manuprāt, ka viņi tur ievietos Bez Tabu reportāžas vai LNT ziņas :P