✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Koreja rullē

2005. gada 9. maijā, 8 komentāri

Diemžēl, lai kā es sapriecājos pēc izlasītā, tikko nācās vilties - nebūs korejiešu Siemens. Vismaz pagaidām.

Kompānija Pantech Co Ltd paziņojusi, ka agrāk izskanējušais teksts (starp citu, vainīgs ir Korejas laikraksts) par to, ka viņi ir izteikuši gatavību iegādāties nabaga uz grunti ejošo Siemens ir fufelis. Šīs kompānijas apakšuzņēmums (?) ražo tālruņus zem brenda Curitel. Ar šī korejiešu ražotāja CDMA tīklam paredzētajiem modeļiem mūsu valstī pazīstami varētu būt daži Triatel klienti.

Pantech attaisnojas, ka tas nebūt nav izlēmis iegādāties mazo vācu uzņēmumu. Drīzāk - dotajā brīdī tiek izskatīts no šā paša uzņēmuma nākušais piedāvājums jamo iegādāties.

Paņemot Curitel īpatnējā izskata tālruņus un sakrustojot tos ar Siemens, varētu iznākt piedūrīgs gala rezultāts.

Un tagad mēs visi padomājam:

  • Pie mums vienas no pirktākajām automašīnām ir korejiešu (Hyundai anyone?)
  • Samsung ļoti pat sekmīgi turpina invāziju mobilo tālruņu tirgū (šo tālruni pat es atzīstu par ļoti labu esam).
  • Lielākā daļa pie mums iegādājamās elektronikas tāpat nāk no Korejas (aizmirstam made in China).
  • Pat baltās tehnikas (veļmašīnas, piem.) tirgū Samsung un LG iegūst aizvien noturīgākas pozīcijas tuvu līderiem.

Vispār kā tehnoloģiju smilškaste Āzija ir ļoti interesanta. Japāna kā ar mums nesavietojamu tehnoloģiju avangards. Koreja kā divu megamonopolistu paspārnē nenormāli augošs ražošanas placdarms. Ķīna ar savu modificēto komunismu un gadu simtos potēto “darbs, darbs un vēlreiz darbs” arī attīstās vismaz piecreiz ātrāk kā ASV un PSRS aukstā kara gados. Tuvākajā laikā (es runāju gan par gadiem) vecajai pasaulei nāksies pabīdīties...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Aivis

2005. gada 9. maijā, plkst. 17:24

Un tu pats Kaspar - vai būsi ar mieru strādāt par 50$ gadā? Jā tieši tik liela ir vidējā alga ķīna.

Gravatar Vistu Zaglis

2005. gada 9. maijā, plkst. 17:29

Emm, vai "uz grunti ejošo Siemens Mobile" nebūtu precīzāk?

Gravatar raish

2005. gada 9. maijā, plkst. 17:39

Kaa nekaa Samsung pagaajusho(2004) gad ir nopelniijis vairaak nekaa motorola, sony, nokia un panasonic(Matsushita)kopaa. Bik ,jau laikam, shitas fakts liek aizdomaaties...

Gravatar es_pac

2005. gada 9. maijā, plkst. 18:27

Ķīnai noteikti nākotnē var paredzēt ievērojamu lomu. Tikai vai līdz ar ekonomisko attīstību līdzi nenāks militārās mašinērijas attīstīšana un vēlme paplašināt dzīves telpu, ar visu no tā izrietošajām sekām?

Gravatar Maita

2005. gada 9. maijā, plkst. 18:34

Lūk, šis //modificētais komunisms// biedē arī mani.

Gravatar MZM

2005. gada 9. maijā, plkst. 19:31

raish: ņem vērā to, ka tādi uzņēmumi kā Samsung, LG nav tādi kā mūsu valstī. Tā ir valsts valsī ar priekš mums dīvainiem noteikumiem darbiniekiem utml. Samsung ražo visu, kuģus un paiku ieskaitot, tapē nav jābrīnās, ka kaut kādam tur Siemens, kas tikai ar eļektroņiku niekojas, saliek vienos vārtos.

Gravatar Kāds

2005. gada 9. maijā, plkst. 23:53

Aivi: vai tas, ka Lielbritānijā algas ir divreiz lielākas uzreiz nozīmē to, ka tur strādājot būsi divtik bagātāks? Nē, jo tur viss ir divtik dārgāks. (neņemsim gan vērā labklājības līmeni u.c. rādītājus) Tas pats arī ar Ķīnu .. algas mazas, cenas zemas. Dzimstība - strauja un neapslāpējama. Značit problēmu nav ;) ..