✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Da Vinci Code

2005. gada 21. maijā, 11 komentāri

Zinot to, ka lielākā daļa populāro grāmatu (bestselleru) ekranizācijas diezgan krasi atšķirās no oriģinālā literārā darba, tad ar nepacietību gaidu Da Vinci Code (tīzeris). Un tur būs Toms Henks. Un Odrija Tatū.

P.S. Man grāmata patika. Lai arī dikti daudz buļļkaku, tā lasījās raiti un bija visnotaļ intriģējoša.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar c_m

2005. gada 21. maijā, plkst. 02:33

So we'll see...pats šo grāmatu ownoju jau no ziemassvētkiem, bet vēljoprojām nav bijis laika to izlasīt. Ar laiku uzradās mājas bibliotēkā arī citi Brauna darbi, "Enģeļi un dēmoni" un "Maldu zona", bet līdz tiem vēl jātiek..

Gravatar bush

2005. gada 21. maijā, plkst. 08:01

tā grāmata ir parasta novele ar neko īpašu tajā, kaugan sākumā autors atzīmē, ka "it clearly states that the documents, rituals, organization, artwork, and architecture in the novel all exist", iznāk, ka tā nemaz nav. jūtos pieists, izlasot šo te grāmatu. vairāk par to, kas grāmatā, šeit : http://www.cesnur.org/2005/mi_02_03d.htm droši vien tikai tiem, kas jau izlasījuši.

Gravatar Lauris

2005. gada 21. maijā, plkst. 12:39

Umberto Eko "Fuko svārsts" komiksu versija amerikāņu trulajiem prātiņiem.

Gravatar mrlobber

2005. gada 21. maijā, plkst. 20:19

Lauris, mazliet rupji pateikts, bet kaut kas uz to pusi ir :)

Gravatar qq

2005. gada 22. maijā, plkst. 11:11

ko dariit, ja man nestriimojas tas .mov?

Gravatar red

2005. gada 22. maijā, plkst. 14:49

komiksu vai ne komiksu versija, bet relaksaacijai absoluuti fine. izlasiiju arii Engelji un deemoni - tieshi tas pats, tikai drusku citi notikumi. Lasiit interesanti. Pievienotaa veertiiba ierobezhota kaut arii dazhbriid domu gaajiens un izteiktie apgalvojumi labi liimeejas ar maniem uzskatiem par pasauli.

Gravatar Kārlis

2005. gada 23. maijā, plkst. 10:09

Sākumā man viņu lasīt bij ārkārtīgi grūti - atbaidīja tas trulais amerikāņu romāniņa stiliņš. Nu kaut kā neievilka mani tā grāmata, bet gribēju zināt, kas tad īsti tur tālāk būs tāds, par ko visi jūsmo. Cik noprotu, tad par biedrībām, vēsturi u.c. tur bij patiesība (gribēju atrast Sv.vakarēdienu un citas minētās gleznas, bet neiznāca). Beigās jau bij tīri lasāma tikai ar informatīvo bagāžu un spraigo sižetu. Bet nevar salīdzināt, piem., ar Remarka spēju likt just līdzi romāna varoņiem... Da Vinči kods varētu būt laba filma, jo pats romāns jau sižetiski rakstīts kā filma nevis grāmata.

Gravatar Vērotājs

2005. gada 23. maijā, plkst. 13:38

Izmantoti franču vārdi - tikai nezkāpēc, man par laimi, jau grāmatas vidū to lietojums izbeidzās. Autoram uznāca slinkums vai tulkotājiem darba spars.

Gravatar Arturs

2005. gada 23. maijā, plkst. 15:27

Kārlis: salīdzināt Da Vinči kodu ar Remarka darbiem ir tas pats, kas salīdzināt filmas "National treasure" un "Saving Private Ryan". Tās ir pilnīgi dažādas kategorijas, taču katra savā kategorijā gan minētās filmas, gan minētās grāmatas ir ļoti izdevušās. Kaut kā man ir aizdomas, ka D. Brauna pamatmērķis nebija likt just līdzi varoņiem, bet piedāvāt lasītājiem savas konspirācijas teorijas.

Gravatar Las'it'ajs

2006. gada 23. martā, plkst. 15:18

Es uzskatu, ka šīs grāmatas autors ir tuvu patiesībai... vismaz tā gribētos domāt! Tas ko viņš raksta man šķiet diezgan ticami! ēc grāmatas var spriest, ka visas baznīcas ir kā viena liela sekta. Tas ir mans uzskats! Grāmat'a esmu ļoti iedziļinājusies. Un daudz ko arī ieguvusi. Sapratusi to, uz ko tiki cilvēki nav spējīgi Dieva vārdā. Šī grāmata ir Dena Brauna versija par ticību. Un man šķiet, ka kaut kas tajā grāmatā ir īsts!!!!

Gravatar snop4

2007. gada 11. jūlijā, plkst. 11:46

ja skatiiit ar profesionaala aci es teiktu ka daudz kas ir falsificets:(piem taaa davinci glezna swweeetajs wakareediens,mees labi zionam ka tajaa laikaa kad jeezus bija eedis uz paklaaaja newis pie galda..un taadu faktu esmu izpeetijis daudz!!!!!