✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Mūzikas kvalitāte

2005. gada 21. maijā, 15 komentāri

Vienu dienu (nu jau kādu laiku atpakaļ) palutināju sevi, iegriezdamies salonā Hi-Fi. Kā reizi biju glauni tērpies un stāstīju pārdevējiem, ku makten man ir luste iegādāties labu akustiku savai jaunās necilās trīsstāvīgās mājiņas maziņajai 70m2 kinozālītei.

Lai cik tas dīvaini nebūtu, pēc ievadlekcijas par to, kas un kā ir no augstajām matērijām būvētajās tumbiņās un pastūžos, resīvera skaļuma kloķis tika atvāzts lūdz ūkai.

Nu moins. Es, protams, pieklājīgi atvainojoties, pagriezu to līdz visai klusam stāvoklim un tikai tad sāku provēt klausīties un vērtēt. Man nav skaidrs, kā ir iespējams novērtēt aukustisko sistēmu valitāti, klausoties skaļi. Man kaut kā šķiet, ka kvalitatīva sistēma ir tā, kura ļoti labi skan un ir ļoti labi dzirdama, bet nav uzmācīga arī skanot klusu. Tai ir jāskan klusi un dzirdami. Faktiski - jūtami.

Man bija līdzi aizlienēts K-Pax filmas mūzika SACD formātā. Ja konkrēti, tad gabals, ar kuru es provēju izprast dārgo sistēmu plusus, bija Grand Central.

P.S. Protams, apstājos pie nu jau piemirstas firmas akustiskās sistēmas, kurai viena skanošā elementa cena bija sākot no 3000 lateļiem. Ar domu - nenopirku, bet teicu, ka ir labs.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar suspends

2005. gada 21. maijā, plkst. 01:52

bet taa arii nepateici, vai bija labs Q? Vai arii tomeeer likaas ka skan kaa visi shirpotreb aparaati? Un btw pastuuzhiem un tumbaam ir taa, ka vislabaakais quality ir tomeer pie lielaka skaljuma, jo tad tranju pastiprinaajuma straava ir labaaka un gludaaka (mazaaki nelineaarie kropljojumi)(pie mazas baazes straavas ir troksnji (nelinearie etc) un skaljrunim arii ir reaalaak iesperties, atskanjojot NIN basus :) mozh totaali gvelzhu, vairs neko neatceros, ko me maaciijaas par pastiprinaataajiem :D tas bij pirms 8gadiem

Gravatar laacz

2005. gada 21. maijā, plkst. 01:56

susp: Protams, ka viss savā starpā ir saistīts. Labs pastūzis, labas skandas (<g>), labs skaņas avots, labi vadi, laba telpa, u.t.t.

Gravatar chemical

2005. gada 21. maijā, plkst. 10:26

Un nevajag aizmirst par labām ausīm!

Gravatar Kirils

2005. gada 21. maijā, plkst. 10:42

laacha ausis. laacis uz ausiim uzkaapis. gygy.

Gravatar Jealousy

2005. gada 21. maijā, plkst. 11:24

Jā vot šitais pasākums man arī besī. Es gan neeju uz hifi veikaliem, bet bieži pa jauniem autiņiem dzīvojos. Tad nu tur arī pārdevējs grib pazīmēties cik kruta skan tās un tās mašīnas stereo iekārta. Viņiem laikam šķiet, ka visiem kas zem 30, baigi patīk afigena skaļie bumcik bumcik...

Gravatar Delfins

2005. gada 21. maijā, plkst. 12:49

par attiecīgo cenu - attiecīga skaņa. tas ka parasti iegriež uz bumcik-bumcik nozīmē ka diafragmai ir sliktas jūtības parametri - jāiešūpo

ir dzird'ets ka ir akustiskās sistēmas kas skan labi tikai pēc tam - pēc iešūpošanās

Gravatar hQuse

2005. gada 21. maijā, plkst. 16:41

"jaunās necilās trīsstāvīgās mājiņas maziņajai 70m2 kinozālītei"

mm intriģējoši

Gravatar laacz

2005. gada 21. maijā, plkst. 16:51

hQouse: Tas bija domāt //viņu intereses uzkurināšanai//, nevis kā reālu faktu deklamācija :)

Gravatar jozhix

2005. gada 21. maijā, plkst. 16:55

70m2 vajag lai skaneetu skalji! :) AS ir ljoti dazhaadas. Ir taadas kas gribot negribot liek klausiities muuziku un atklaat jaunas nianses, ir laid back sisteemas, kas patiikami bet neuzkriitoshi skan fonaa. Ja buutu iegaajis salonaa un paluudzis vienkaarshi paklausiities kaa tad skan, neviens tev nebuutu atteicis (un makaronus uz ausiim arii nekarinaatu :D).

Gravatar mieris

2005. gada 22. maijā, plkst. 01:46

Ir grūti atrast akustiku, kas labi skan klusu un spēj turēt arī tusu skaļumu. Ar basiem un "pīkstuļiem" parasti problēmu nav, grūtāk ir atrast tīri skanošus vidus. Slikta izvēle - gumijoti vidējās joslas skaļruņi, labāk skan tīri papīrnieki ar palieliem difuzoriem. Ja pārdevējs sāk demonstrēt ar lielu jaudu, tad tavas ausis tiek apstulbinātas un nav iespējams objektīvi spriest par piedāvātajām kastēm

Gravatar hQuse

2005. gada 22. maijā, plkst. 13:48

domājams Elkora speciālisti varētu nodemonstrēt pa riktīgo :)

Gravatar Aidus

2005. gada 25. maijā, plkst. 14:51

Tā viš i ka akustiskā system jatestē ar klasisko mūzik nu ja galīg nau ta var izlīdzēties ar kautko šitādu no k-pax.

Gravatar ulzha

2005. gada 25. maijā, plkst. 15:37

Studēt 14:51 saulainā maija dienā galīgi nav labi.

Izspied nu kādu pamatojumu par mūzikas stila nozīmi skaņu sistēmas novērtēšanā.

Gravatar Zigcha

2006. gada 9. decembrī, plkst. 18:46

Liela daļa AS sāk pa īstam skanēt tikai pie noteikta skaļuma,vajag noteiktu jaudu, lai izkustinātu skaļruņus. tāpēc lai pilnībā izbaudītu to ko, ko tās piedāvā, iespējams vajadzēs klausīties skaļi. (ar manējām tā ir - klausoties skaļi sadzirdi jaunas nianses.) Bet slikti, ja skaņa šķiet spiedīga un gribās nogriest klusāk. Galvenais ir sajust AS jaudu W nevis skaļumu db.Viss ir gaumes lieta. Ja patīk klausīties klusu, tad der paintresēties par tādu lietu kā dinamiskā diapazona sašaurināšana(resīverim) un jūtība(AS).gan jau atradīsi ko piemērotu. P.S. K-PAX baigi labā filma.