✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Siets

2005. gada 21. maijā, 17 komentāri

Izskatās, ka Lursofts ar Sietu ir izgāzies. Nemāku neko teikt par viņu korporatīvā risinājuma sekmēm (katrā gadījumā, tas ir ellē ratā sarežģīts), bet kā Interneta meklētājs tas ir pilnīgā dupsī. Vienīgais pluss - meklēšana locījumos.

Kāpēc izgāzies? Tāpēc, ka nekādu pozitīvu izmaiņu, lai atkarotu gūglei vismaz daļu .lv lietotāju nemanu. Arī zeitgeista šogad nav. Vai jamie ir pametuši izstrādi?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar x-f

2005. gada 22. maijā, plkst. 09:59

Google ir Google, tur jau nu neko vairs nepadarīt. Tomēr Siets tiek izmantots, un to pārsvarā dara mDSL lietotāji, kuri dienas laikā vienkārši netiek pie Googles tantes. Tādā gadījumā jau nav jau arī Lursoft nemaz īpašas motivācijas to darīt. Vismaz es tā domāju.

Gravatar ciruliz

2005. gada 22. maijā, plkst. 11:35

ir jau arii smart.delfi.lv, kas leenaam bet tomeer progresee & ienaak :))

Gravatar bambaalis

2005. gada 22. maijā, plkst. 12:26

最高 --> Highest mācāmies ķīniski

Gravatar hmmm

2005. gada 22. maijā, plkst. 12:27

mDSL taču jau vairs sen nav ārzemju trafika ierobežojumi.

Gravatar bambaalis

2005. gada 22. maijā, plkst. 12:28

btw, 最高 šis virknējums ir 2 hieroglifi

Gravatar Benvenuto

2005. gada 22. maijā, plkst. 19:51

nepiekriitu. sietu lietot ir izdeviigaak, ja jaameklee informaacija lv zonas lapaas, jo google latvijas jautaajumos ir pavirsha un leeniiga indekseetaaja.

Gravatar Piu

2005. gada 22. maijā, plkst. 21:46

Piekritīšu Benvenuto. Es arī Sietu izmantoju, pietam diezgan bieži, ja ir jāmekle LV zonā. Man nav sūdzību...

Gravatar gg

2005. gada 23. maijā, plkst. 01:28

jā, arī mani novērojumi ir, ka lv zonā siets ir labāks

Gravatar ns

2005. gada 23. maijā, plkst. 09:11

tieši tā laacz. cik bieži tu mēģini tur kaut ko atrast:)

Gravatar Pekauss

2005. gada 23. maijā, plkst. 09:24

AHOI TAUTA! Stipri nesitiet, bet būs reklāma. Jaunajā Tildes Birojā 2005 ir Tildes Meklētājs. Tas meklē locījumis, analizē morfoloģiju un spēj atrast infu ne tikai Latvija vai Pasaules tīmeklī, bet arī katra paša lokālajā bardakā uz HDD. Katrā ziņā izmantojot speciālu interneta katalogu (lasi - izsleģti visādi nevajadzīgi un absolūti nelietojami webi ar tekstu "Mani sauc Žora" utml.)meklēšana tiek padarīta gana ātra un kvalitatīva. Vēl šo labo fīču var dabūt arī www.letonika.lv abonenti. Velreiz sorry par reklāmu, bet ja jau pa tēmu, tad pa tēmu :)

Gravatar Kārlis

2005. gada 23. maijā, plkst. 10:26

Vislabāk man patika, ka meklējot vello ralliju, man tiek piedāvātas dzimumlocekļa palielināšanas operācijas. Tā skaitās mērķreklāma? Drīzāk jau uzbrauciens velosipēdistiem... Līdzīgi ir arī ar "vēsture", "Liepāja" (ko par to saka liepājnieki?), "Eiropa"... Savukārt, "izmērs", nedod cerēto rezultātu... Nu viņiem tur i kādas 3 reklāmas iekšā sistēmā, kurām sarakstīti visi [ne]nespējamie atslēgas vārdi.

Bet visādi citādi .lv meklēšanai sietu lietoju labprātāk kā googli.

Gravatar zz

2005. gada 23. maijā, plkst. 11:35

Piebildīšu Pekausam, ka manuprāt Tildes Meklētājs un Katalogs Letonikā ir pieejams bez maksas visiem lietotājiem, ne tikai Letonikas abonentiem. http://www.letonika.lv/search/ http://www.letonika.lv/webcatalog/

Starp citu, tāpat kā bezmaksas angļu vārdnīca: http://www.letonika.lv/dictionary/

Gravatar km

2005. gada 24. maijā, plkst. 04:37

Gan google, gan Sietu izmantoju diezgan bieži. Tos tomēr nevar tā vienkārši salīdzinām, jo katram ir sava nozīme un mērķis. Google – ja jāmeklē globāli. Bet Siets noder, jo iepēja meklēt locījumos, tomēr ir ļoti noderīga. Vienīgais, kas nepatīk, ka Siets neindeksē latviešu lapas, kas hostētas ārzemēs (un to ir diezgan daudz). Tāpēc Google atradīs vairāk nekā Siets, pat ja meklējam tikai latviešu lapās.

Gravatar dodge

2005. gada 26. maijā, plkst. 12:40

Te mazliet no sietistu puses koments... Emm par to vai meklētājs ir labs vai slikts var redzēt pēc lietotāju komentāriem un apmeklētības. Statistika rāda:), ka pieprasījumu skaits palēnām, bet monotoni pieag, piemēram pagājušā gada aprīļa apmeklējumu skaits salīdzinot ar šo gadu ir mainījies par +31%. Neesmu pētījis par cik ir pieaudzis internet lietotāju skaits.. Arī pats meklējot .lv resursus meklēju sietā, citos gadījumos google. Siets indeksee arī .lv lappuses, kuras nedislocējas lv ip zonā, taču lappušu skaits no šādiem saitiem ir mazāks. Sieta kā meklētāja dzinēja izstrāde nav apstājusies, tas tiek uzlabots visulaiku, tikai kā priekš internet meklētāja, kas vēl truukst no funkcionalitātes? Protams rezultātu kvalitāti var uzlabot vienmēr, bet patreiz manuprāt tā ir visai korekta un atbilstoša. Ko gaida no Lursoft, vēl vienu "google labs", kura nāk klajā katru mēnesi ar vairākiem toolīšiem un fīčām, tehnoloģijām?;) Laikam tomēr Google ar Lursoft īst nevar salīdzināt - citi mērogi, citas iespējas, citi resursi.... Bet kā meklētāja etalons tas tomēr ir un paliek, tā teikt ir uz ko tiekties;) Par to vai Lursoft ar Sietu ir izgāzies gluži piekrist nevēlētos, jo to arī sāk lietot kā Internet meklētāju ārpus Latvijas, piemēram Dienvidāfrikā http://www.funnel.co.za un atsauksmes ir pozitīvas ;) Nav nekāda mega valsts, bet tomēr ir!