✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Draugudraugi

2005. gada 27. maijā, 30 komentāri

Izskatās ka pagaidām vienīgais draugu projekts, kurš ir izveidots Latvijā faktiski no nulles un sekmīgi attīstās (jā, jā - mazliet, bet attīstās) ir draugiem.lv. Kā izrādās, gan tavidraugi, gan inboxa amigosi izmanto vienu un to pašu softu: AlstraSoft E-Friends, - produktu, uz kura bāzes ir simtiem (ja ne tūkstošiem) lapu visā plašajā Internetā.

Protams, es nebūt necenšos teikt, ka pašiem izstrādāt ir labāk. Tās ir absolūtas muļķības. Lielākajā vairumā gadījumu tieši šādi ir arī jārīkojas - iegādājoties jau gatavu un atstrādātu produktu, kuru tad integrēt, adaptēt un modificēt.

Fakta konstatācija - katram gribās nogrābt savu kliku kaudzīti. Inboxam dotajā brīdī tas izskatās visperspektīvāk, jo ir milzīga potenciālo lietotāju bāze. Draugiem.lv savu nišu ir paņēmis un sekmīgi to notur. One izgāzās (manuprāt).

Faktiski jau visi šie draugu tīkli ir mazliet advancētāki iepazīšanās projekti. Dating sites. Būtībā - tas pats kaķis, tikai mazliet citā maisā.

Interesants secinājums nāk prātā, kad atminās daudzviet draugiem.lv sakarā minēto: “mums ir miljons ideju, bet nav laika un resursu tās realizēt”. Uzskatu, ka tās ir klajas muļķības. Vai nu viņiem nav investīciju, vai arī projekts nepietiekami pelna. Galu galā, kā mēs visi zinām, ja ir kāposts (kaut vai pamatotas kāposta prognozes), tad nav tādu jēdzienu, kā resursu trūkums. Var jau būvēt minējumu pilis ar versijām par to, kas tieši notiek vai nenotiek. Bet es labāk novēlēšu sekmīgi realizēt sasolīto un veiksmīgi apgūt ārvalstu tirgus (lietuva, itālija, krievija, u.c.)

P.S. Mans viedoklis kā parasti ar laiku noapaļojas vai arī kardināli maina formu, virzienu un apjomu. Tā nu tas ir.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar mmk

2005. gada 27. maijā, plkst. 20:58

one.lv man akal šķiet ir ļot veiksmīgi paņēmis neapgūto nišu - krievvalodīgos iedzīvotājus. un pēdējā laikā šķiet, ka tur ir vairāk dzīvības kā draugiem.lv...

Gravatar Viesis

2005. gada 27. maijā, plkst. 20:58

Lūdzu, argumentē savu viedokli par One.lv. Manā skatījumā viņi ir viskonkurētspējīgākie draugiem.lv konkurenti .. Savukārt inbox.lv un tavidraugi.lv gan ir izgāzušies. Ak, un vēl tā parodija - druzjam.lv vai kas tāds ..

Gravatar laacz

2005. gada 27. maijā, plkst. 21:07

Mana vaina. community.one.lv ne(no|iz)vērtēju pareizi, jo neesmu dzirdējis, ka kāds to lietotu. Tāpēc arī tāds ātrs spriedums. Bet amigos.inbox.lv es nenorakstītu pāragri. Kā jau minēju, viņiem ir liela potenciālā auditorija un arī mārketinga iespējas tādas pašas, jo visi viņu inbox.lv tīkla resursi ir gana apmeklēti, lai ar to palīdzību varētu piesaistīt draugus. Protams, katrs no mūsu valstī esošajiem projektiem būtu jāizvērtē arī pēc piedāvātajām iespējām un servisa kvalitātes, bet kā zināms, lielāko daļu no popularitātes sniedz korekts mārketings un tā izraisītais t.s. //haips//.

Gravatar Viesis

2005. gada 27. maijā, plkst. 21:11

laacz: pareizs domu gājiens. Bet, baidos, ka ar esošo, man tīkamo portālu, Draugiem.lv un One.lv popularitāti, diez vai kāds Amigos (viva la inbox.lv?) lietotājs nezinās par iepriekšējo divu eksistenci. Ko tad es cenšos pateikt? Cik ātri inbox.lv amigos piereģistrējos, tik ātri arī atreģistrējos - navigācija neērta, lietotājam nedraudzīga, utt. Dizains arī kaut kāds vienmuļš un nomācošs ;/ .. bet nu tas ir tikai mans necilais viedoklis.

Gravatar Kirils

2005. gada 27. maijā, plkst. 21:15

one.lv ir chiiteri. man joprojaam nav atnaacis ieluugums uz draugiem.lv uz manu @one.lv adresi. phe!

btw, laaci: Lietuva, nevis lietuva, Itālija, nevis itālija un Krievija, nevis krievija.

ka jau shift lieto, tad lieto.

Gravatar Viesis

2005. gada 27. maijā, plkst. 21:19

Kirils gan piekasās nevietā. ;)

Bet runājot par to meilu bloķēšanu .. jā, šķiet, ka one.lv tiešām bezkaunīgi izrīkojas ar konkurentiem. Vnk bloķē ielūgumus no draugiem.lv ..

Gravatar guga

2005. gada 27. maijā, plkst. 21:25

Galigi nebija par ko runat?:) A par draugiem.lv resursiem viss ir skaidrs.. Apmekletaju pieaugums visu laiku skrien pa priekshu ienakoshajai naudai, tob, es pieregistrejos, resursus patereju, samaksaju par kaut ko tur, bet naudu vini sanem pec menesha, tape ari bremze.. Kad nostabilizesies apmekletaju piepludums, puishi vares normali stradat..

Gravatar e-remit

2005. gada 27. maijā, plkst. 23:02

man liekas, ka draugiem.lv sasnieguši savu virsotni, un džeki kļūdās, nepārdodami to tagad. arvien vairāk dzirdu, ka cilvēki atrakstās no draugiem. Man gan kādu laiku atpakaļ nācās izspiest no viņiem, lai atjauno iespēju atrakstīties, jo netīšām bija nozaudējuši.

Gravatar me

2005. gada 28. maijā, plkst. 00:23

draugi jau ir labu laiku pārdoti. kur tad viņiem rastos resursi lai pavilktu tos 250+k userus?? manuprāt viņi kļūdās nesmeļot visu ko varētu uz reklāmām.. jo tas gan - pasākumām tomēr ir iestājusies lejupejošā fāze.

Gravatar hmmm

2005. gada 28. maijā, plkst. 00:44

guga, cik naudas tad Tavuprāt vajag, lai "normāli strādātu"? Tā uz pirkstiem rēķinot, viņiem vajadzētu ienākt ap 25..30 K Ls mēnesī. Ar to nepietiek "normālai strādāšanai"?

Gravatar NaiC

2005. gada 28. maijā, plkst. 15:40

Nekas nav pārdots. Un par resursiem runājot - draugiem.lv izmanto Lattelekom serverus, resursus, tāpēc arī tā sadarbība ar Apollo. Nu par reklāmām - man liekas pieņemama šī viņu nostāja, kad izliek tikās tās reklāmas, kas draugiem.lv būtu interesanta un saistoša, nevis izliekot banerus no vienas vietas.

Gravatar Hadsons

2005. gada 28. maijā, plkst. 17:18

Nekas cūciskāks pasaulē nav redzēts, uztaisot pasākumu, uz kuru biļešu cenas krītās ģeometriskā progresijā, tip tuvāk pasāciens, lētākas biļetes. Normāli šovbiznesā neizpārdotu biļešu gadienā izziņo ka mākslinieks slims un atmaksā naudu. Ar tādu attieksmi tālu tiks.... Tas par to jamo draugu festivālu.

Gravatar Skallija

2005. gada 29. maijā, plkst. 10:55

KĀ ES VĪLOS DRAUGU PASĀKUMĀ VAKAR - Atbildēt Ziņojuma teksts autors pievienots

  1. savlaicīgi iegādājos biļeti par 7ls, bet jutos kā idiote apšakarēta, jo pēdējās dienās to cena bija tikai 3-4 Ls !
  2. Iebraucot kinostudijas teritorijaa , man uzreiz puiši dzeltenās vestēs paziņoja , ka nolikt auto nevarēsm jo stāvvieta esot pilna! FUCK, man piedāvāja autiņu novietot pie ALFAS un n;akt ar kājām pa taciņu!!! Nē, nu super, man pa 7 ls pat nav kur auto novietot! Kad to lūzeru pasākumu pametu (pēc 3 stundām) es redzēju, ka stāvvietā ir daudz brīvu vietu!!!! Tā bija pusstukša!
  3. Pie biļešu kontroles, vīri un sievas melnā ilgi čakarējās, kamēr tās mobilās biļetes nolasīja un nekaunījās prasīt uzrādī pasi!!!!
  4. Nekas tur nebija noorganizēts, pat uz kafūzi nedrīkstēja iet, jo redziet ut ieeja atļauta tikai VIP IEM, kas esot šī sviestainā pasākuma organizētāji!!! Par pasākumiem, kino un koncertiem, kas tur bija itkā paredzēti, sorry, nemācēšu teikt, jo kad es tur biju, nekas tur nenotika, tikai kaut kādi mazgadīgie lūreja dažos ekrānos bez skaņas un kaut kādi puiši trinkšķināja uz āra skatuves. nemaz nerunāsu par to, kāds ūķis bij tās kinostudijas telpas, žurkas tik tur trūka. Vienvārd sakot tā ir necieņa un cūcība pret visiem šiem portāla lietotājiem, mēs ar draugiem vēl ilgi spļaudījāmies par izbojāto vakaru.

Gravatar r21vo

2005. gada 29. maijā, plkst. 17:23

par to draugiem.lv norietu runājot, nu nez nez, neesu vēl dzirdējis/redzējis ka lietotāji masveidā taisītos to lapeli pamest, drīzāk tieši otrādi - tagad pieaug vecāka gada gājuma cilvēku skaits. No vienas puses draugiem.lv ir samērā veiksmīgi izveidots komunikācijas līdzeklis - daudziem bezmaz vai emaila aizstājējs, līdz ar to tam noriets domāju nav tik drīz gaidāms. Par citiem runājot, galvenais mīnuss ir tāds ka viņi nebija pirmie, līdz ar to lietotāju daudzums ir stipri mazāks, un kā komunikācijas līdzeklis mazāk noderīgs. Protams kā iepazīšanās sistēmas visi ir vairāk vai mazāk labi, taču kā zināms vēlme iepazīties ar jauniem cilvēkiem nav pastāvīga. draugiem.lv pasākumu gan neapmeklēju, tā kā viņiem tas cik noprotu ir pirmais, tad kļūdas ir piedodamas. Tā attieksme "aj, bija sviests" rodas no tā, ka draugiem.lv asiocējas ar milzīgu portālu un līdz ar to no viņiem tiek prasīts nevainojams šovs, taču diemžēl viņi nav profesionāļi šajā jomā. Par finansēm runājot, grūti pateikt kas tur notiek, jo liekas, ka tam projektam varētu būt mežonīgi ienākumi, bet attīstība notiek salīdzinoši lēnos tempos.

Gravatar Kirils

2005. gada 29. maijā, plkst. 17:29

Nebuut pirmajam nebuut nav miinuss. Tagad gan jauno-draugu developeri, gan veco-draugu lietotaaji ir izjutushi kaadi ir miinusi eksisteejoshai siteemai un pirmajiem ir iespeeja piesaistiit otros.

Gravatar Mee

2005. gada 29. maijā, plkst. 22:55

N mana skatu punkta tas izskatās tādējādi - esmu reģistrējies draugiem.lv - pazīstamu kadru tur ir pietiekami daudz, lai tur paliktu un nereģistrētos citur. Kaut vai tāpēc, ka nav tik daudz laika, lai visas tās lapas regulāri čekotu.

Varbūt kādam, kurš paniski meklē iepazīšanos un čatisti, kuri piereģistrējas pilnīgi visur, kur na haļvu to var izdarīties, lielāks daudzums šādu saitu izraisīs neviltotu ekstāzi.

Gravatar ulzha

2005. gada 30. maijā, plkst. 09:52

Skallija, nu izspļauj savas grēmas un paliec par zemi :D

Vieni cilvēki māk nopelnīt no draudzības vairošanas, otri izbojājas vakarā pašu stulbuma dēļ un vēl reklamējas.

Mee - man ar tā liekas.

Gravatar Lauraiss

2005. gada 30. maijā, plkst. 11:17

Esmu viegli izkretinizēts ar šo pasākumu (draugiem). Sākotnēji intereses vadīts biju izveidojis savu accountu. Secināju ka pasākums ir degradējošs un zināmā laikā savāktie draugi un draugu draugi nav nekas vairāk kā attāli paziņas kuru tagadējie amati un sociālaiss statuss man ir maigi izsakoties vienaldzīgi. Attiecīgi izlēmu atrakstīties. Pazudināt sevi no DB. Sūdu! Vienreiz ielīdzi - vāks tev ir. Ne velna nekas netiek dzēsts - tikai tava parole tiek nahrenizēta. Pēc accounta izdzēšanas pagaidi kaut pusgadu, spied - aizmirsu paroli (vai kautkā tā), un uz tavu meilu tiek izsūtīta jaunā! Un tadāāā - pat bildīte palikusi un vēstulītes ienākušās un jauni uzaicinājumi draudzēties. Vienīgais veids kā atkratīties ir sacūkot savu infu līdz nepazīšanai. Sviests.

Gravatar ulzha

2005. gada 30. maijā, plkst. 11:31

:) Lauraiss, tas kāds pirmdienas rīta smadzeņu aptumsums? Pirmkārt jau parādi, kur bija rakstīts, ka būtu jānotiek kaut kā citādi :) Un, ja kas nepatīk, tad raugi prasīt, lai izlabo, nevis kul te sviestu.

Attālie, maigi izsakoties vienaldzīgie paziņas droši vien tev turklāt sūtīja mēstules un Nigērijas miljonus. Izklausās fantastiski, kā jau neīstajiem cilvēkiem neīstajā vietā (skat. portāla nosaukumu).

Gravatar Lauraiss

2005. gada 30. maijā, plkst. 13:24

Kādēļ es nevarētu šeit izteikt savu viedokli?

Par tām parolēm - man šķiet tikai normāli ka izdzēst savu profilu nozīmē izdzēst profilu, nevis nomest paroli. Kāda sūda pēc, pēc "profila izmešanas" man pienāk draudzības uzaicinājumi un pārējie lietotāji tiek maldināti ar manu klātbūtni šajā saitā?

Neko sūdzēties netaisos jo man nah nav vajadzīgs labs serviss draugiem.lv, mani tas neintersē, bet iezviegt par metodēm, kā tiek saglabāts lietotāju daudzums, neviens man nevar liegt.

P.S. "Nekur nebija rakstīts" nav arguments.

Gravatar ulzha

2005. gada 30. maijā, plkst. 13:49

Tev pašam ir gan - "man šķiet tikai normāli"...

Lai nu kā, pareizā atbilde ir - pie saites "dzēst profilu" IR rakstīts, ka tu neatgriezeniski tiksi dzēsts, tā ka tur tev taisnība un sašutums (ar nelielu palīdzību) pamatots.

Gravatar Kirils

2005. gada 30. maijā, plkst. 15:38

Mee: iedomaajies - Tu atnaac uz kautkas.kautkaadijaunidraugi.net a tur jau visi Tavi draugi ir priekshaa, e? datubaazi ieimporteet tak nav probleemas.

Gravatar portiz

2005. gada 31. maijā, plkst. 18:09

sakumā tas projekts bija interesants.bet jo vairāk lietotāju,jo vairāk(it ka vairāk) iespējas - jo neinteresantāks un nelietojamāks tas projekts palika.tīri personīgi vēl besī Laurīša uzpūtība un iedomība šajā sakarā.ja vien viņš gribētu nopelnīt - pēdējais laiks pārdot.nedomāju,ka būs vēl augstāk šamiem.tik zemāk gan. mani kā lietotāju nokaitināja attieksme - nespēj nodrošināt pakalpojumus,ko paši piedāvā,bez tam nav arī kas uzklausa tavu problēmu.nu ne īsti normāla attieksme pret lietotaju,kas galu gala tev veido ienākumus.nu nav ne tas projekts tik super duper labs,ka baigi vajadzētu lietot.līdz ar to esmu,bet lietoju minimāli. nesaprotu gan veselu kategoriju,kas lieto mailu vietā.tu uzraksti cilvēkam,lai raksta uz mailu,bet tomer šiem šķiet vienkāršāk iemest ziņu draugiem.lv tīri tā iemesla dēļ pati vel joprojam esmu tajos draugiem.lv,lai gan citādi neko citu vairs tik pat kā nedaru,ka izlasu vēstules:) esmu un tajā pašā laikā - tik skaita pec. domāju,ka ne es vienīga tāda veida lietotāja esmu kļuvusi.tas produkts nespēj ieintresēt ilgtermiņā,bet ir apnicigs.tā kā domāju,ka drīzumā popularitate tik kritīsies.un uz to ilgi nebūs jāgaida.vēl jau var dižoties;)

Gravatar z

2005. gada 5. jūnijā, plkst. 14:08

Kiril, tu esi stulbenis. Kaut tevi notriektu mashiina.

Gravatar baksis

2005. gada 5. decembrī, plkst. 18:19

Atsutiet kadds ielugumu uz iatalu draugiem e-pasts bacix@inbox.lv PALDIES

Gravatar baksis

2005. gada 5. decembrī, plkst. 18:20

Atsutiet kadds ielugumu uz iatalu draugiem e-pasts bacix@inbox.lv PALDIES!!!