✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Aivis

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 12:54

Lai arī esmu pret vardarbību un nekārtībām, bet uzskatu, ka tos, kuri lieto VI vajadzētu sasēdināt lopu vagonos un izsūtīt uz netālo Omskas apgabalu rakt ogles - vismaz būs kāds taustāms labums.

pico 4ever!

Gravatar Arturs

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 13:08

Un kāds te izteicās, ka //post//u kļūšot mazāk :)

Gravatar bljaaviens

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 13:20

Aivi, es ar itka esmu pret vardarbibu, tachu karstu lodamuru no aizmugures varu tev laipni piedaavaat...

Gravatar Mwc

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 13:22

Centies kā gribi, labāk nepateiksi:

Some claims that supporters of this Vile Insult against everything that is good, pure, and right should be punished, however using vi is far more punishment than even a vi user deserves.

Gravatar ulzha

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 13:49

Man pēc kaut kādām pārdomām tas asociējas ar vārdu "ģedovščina" - kaut kāds muļļa uzprogrammējis elli un nākamie māca nākamajiem... Lai nu kā, lūk, ko nesen iemācījos: aizejam uz sākumu, m y, aizejam uz beigām, y ' y, aizejam, kur vajag iepeistot, P \m/.

Gravatar Aivis

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 13:51

Nu es reiz pateicoties no *** izrautajām insert mōdēm, nodzēsu visu vipw saturu.

Nāvi un lodāmuru šī softa un dažu komentāru autoriem!

Gravatar sarc

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 13:58

Aivi, neviens jau idiotam motorzāģi rokā neliek ņemt ;)

Gravatar mp

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 14:06

sarc, piekrītu tev :)

un ja piešaujas, tad vi ir diezgan ērta padarīšana, bet nu katrs izvēlas pēc savām spējām :)

Gravatar sarc

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 14:19

Tiesa, vi ir noklusētais editors nix sistēmām un iesācēji arī nezinās, ka EDITOR sistēmas mainīgajā jāieraksta savs izvēlētais.

Gravatar bubu

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 14:20

Aivi, a kurš lika saglabāt izmainīto failu saturu?

Gravatar e-remit

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 14:25

laikam esmu samaitāts, bet no mcedit prom neesu ticis... ;)

Gravatar Aivars

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 14:27

Aivi: RTFM un tad darbojies ar savām līkajām rokām.

-- vim lietotājs ar ~5 gadu stāžu :wq

Gravatar Aivis

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 14:30

Aivariņ - manuāli esmu sen jau izlasījis. Un neskatoties uz to vi paliek visvēmeklīgākais editors ever, kādu vien esmu redzējis. Taisīts speciāli tādiem perdobojiem, kāds esi tu!

:q!

Gravatar bljaaviens

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 14:54

mana skatijuma, visvemekligakais ir Klimakss, pardon, Emacs.

Gravatar valdiic

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 15:17

Mani 2 santīmi: vi ir tāds pats mēsls kā emacs. Nu, ok, Emacs ir vēl lielāks mēsls. Nesaprotu, kāpēc jāsarežģī tādas vienkāršas darbības kā teksta failu rediģēšana. Man neko nedod tas, ka šie uuber editori skaitās m3Ga p0w3rful, ja šīs "fīčas" ir paslēptas zem lietotājam maksimāli nedraudzīga interfeisa. Vi un Emacs izgudrotājiem novēlu lodāmuru :)

Gravatar Maita

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 15:22

Real programmers use cat as their editor. Bet ja nopietni, kamēr Robs Paiks nenāks ar savu Plan9 un next-gen editoru, lietosim vi. Nu labi, vai ed.

Gravatar Buu

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 15:23

Vi ir ļoti ērts, viegls redaktors, kur nevajag lietot peli, kas nav izrotāts ar neskaitāmiem menu/izvēlnēm utt utjp. Un ir atrodams uz jebkura rescue diska.

Gravatar Maita

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 15:23

Ak jā: nolādēt visus EMACS un ne-vi lietotājus! :-)

Gravatar ulzha

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 15:39

Buu, neuztvēru ironiju, tāpēc rupji lamāšos: ne sūda viņš nav ērts, paprasi pats sev tajā dienā, kad pirmoreiz ieraudzīji; peli lietot nevajag, domāju, nekurā teksta redaktorā; menu/izvēlnes nav izrotājumi, bet tikpat viens no labākajiem izgudrojumiem saskarņu jomā kā katalogs tavā mobilajā, nē taču, tu visus numurus no galvas atceries...

Gravatar japets

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 15:41

Esmu mazliet izvirtis un lietoju vim nevis vi. Labāku editoru nēsmu redzējis. Un uzskatu, ka Aivim ir jāmirst. Vai arī vismaz tādi jāsterilizē, lai nevairojas :)

Gravatar Maita

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 15:47

Ulzha: ``Let's face it you don't use vi for the interface or the features or any of the other things that are on this poll. You use it because like Buckaroo Bonzai said "wherever you go, there is vi".'' Tu runā līdzīgi kā: "Kāpēc man jālieto TeX, o nē?! Man patīk mans Microsoft Word! :-(" Mēs te nerunājam par kāda preferencēm. Ja TeX ir de facto standarts zinātniskai dokumentācijai, tad vi ir de facto redaktors UNIX-tipa sistēmām. Get over it.

Gravatar laacz

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 15:50

Es jau vairākus gadus kā teksta redaktoru shellā lietoju vim. Uzskatu, ka tas ir ļoti ērts. Tam ir sava rediģēšanas koncepcija. Un tas pirmajā acu uzmetienā šķiet kreisi un līki. Bet, kad iebrauc, tad tekstu rediģēt var ar tieši tādu pašu baudu, vai pat ērtāk un ātrāk, nekā ar //common// teksta redaktoriem. Man tas šķiet ērti. Protams, ka logos es aizvien lietoju ierastā tipa teksta redaktoru, bet shella tikai un vienīgi vim. Viss ir atkarīgs no spējas un vēlmes apgūt vai arī nodirst visu to, kam prātiņš par īsu :)

Gravatar Paranoia

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 16:01

Eh, kas labāks Audi vai BMW? Bet nu tomēr es savus 2 santīmus piemetīšu: nav viegli iemācīties VI. Bet tagad, dārgie <emac, pico, notepad, word, paper+pencil, etc> lietotāji, pastāstiet, kādu vēl editoru var lietot nemainot roku atbalsta punktu visu rakstīšanas laiku? Visiem citiem vajag vai nu līst pēc peles un to kaut kur bakstīt, vai arī kursorsviras meklēt (kas arī nozīmē rokas cilāšanu).

Un vispār - "there is one editor to rule them all", un Jaguārs rullē pār BMW un AUDI.

Gravatar ulzha

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 16:06

Maita - izlasīt manu pirmo komentāru un saprast, ka es apmēram orientējos de facto situācijā un esmu objektīvi neapmierināts un labprāt pieliktu pūles, lai to mainītu.

Gravatar Livingston

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 16:40

Atzīšos, ka arī lietoju pico, kamēr bija slinkums pakatīties, ko var ar vi. Tagad ir bijušas situācijas, ka kādu failu uzkopēju uz unix kārbas, apstrādāju ar vi un tad kopēju atpakaļ uz win. Uz plika win serverīša notepad'ā strādāt ar lieliem skriptu failiem ir baigā sāpe.

Gravatar Kirils

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 16:47

vi un emacs juuzeriem lodaamuru. vim un pico ir speeks (atkariibaa no taska).

Gravatar Mwc

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 19:54

Paranoia: emacos arī var darboties nemaz neaiztiekot tik ļoti nīstās kursorsviras btw :)

Gravatar Grrr

2005. gada 1. jūnijā, plkst. 20:12

Es nelietoju vi, atskaitot uz dažām legacy unix sistēmām - pāris veci AIX, Solaris, utt.

Bet tie, kas viņu noliek, ir pilnīgi luņi. Ziniet, kas bija kruts editors tai laikā, kad radās "vi"?

"ed". Pamēģiniet to, un tad strīdaties par "vi".

Vi bija kā Ford-T laikā, kad visi brauca ar zirgiem. Jā, tas ir anahronisms, bet tas ir tāpat kā mūsdienu automašīnā turēt domkratu - a vdrug ievajagās? Ja nezini kā apieties, nesauc sevi par mehāniķi.

Un dubultluņiem, kuri nezina, ka var izmantot

export EDITOR=pico export VISUAL=pico

un atrisināt sev puspasauli ar problēmām, RTFM!

Gravatar acid|burn

2005. gada 2. jūnijā, plkst. 08:45

Vi ir ok. Savā 4 gadu linux unix pieredzē to vien lietoju, sākās viss zem linux, bet kad nācās piesēsties piemēram pie hp-ux, tad nācās pāris īstās vi cmd's pamācīties. t.i. piem linuxā inserts ir inserts vai i, bet hp-ux'ā inserts ir tikai i burts

Gravatar čačeris

2005. gada 2. jūnijā, plkst. 09:59

HP-UX vispār ir dīvainis, ne tāds kā citi

Gravatar ulzha

2005. gada 2. jūnijā, plkst. 11:51

Grrr - tu nejēdz pat RTFM pareizi pateikt. Ar domu - atrisināt puspasauli ar problēmām taču būtu vimtutor uzdevums, nepiekrīti? A neatrisina.

Gravatar Maita

2005. gada 2. jūnijā, plkst. 12:44

Pardon, Ulzha? Skatos vi tevi ļoti apvainojis. :-)

Gravatar CooLynX

2005. gada 2. jūnijā, plkst. 13:35

Grrr @ 20:12 (01. jūnijs) Ha ha ha! Es pamēģināju :D Biju savā stulbajā galvā iedomājies, ka nekas skarbāks par vi nav izdomāts, protams, aplauzos un nācās to nosūtīt fonā un pēc tam arī nokillot, jo ierastais :q nešancēja. Tikai pēc tam palasīju manuāli un uzzināju par q ...

Vi man nepatīk, lai gan to uzskatu par pierastāku nekā ee vai pico ar kuriem kādreiz sāku. Vim, kā Vi vecākais brālis, valda pār visiem konsoles redaktoriem. Tur šaubu nav. :)

Gravatar ulzha

2005. gada 2. jūnijā, plkst. 13:40

Bišku uztrauc. Ka cilvēkiem tā smadzenes jāp**, lai rediģētu "pa īstam".

Gravatar japets

2005. gada 2. jūnijā, plkst. 14:53

ulzha, nav jau tik traki. Zato pēc tam vienkārši saceļas ar vim rediģējot! :)

Gravatar ManInBlack

2005. gada 3. jūnijā, plkst. 14:42

Ja saceļas no teksta rediģēšanas, tad kaut kas ir aizgājis ar smadzeņpodu totālā pakaļā. Steidzami izmet datoru mēslainē un sāc rakt citā lauciņā.

Lietoju Pico. Esmu izbraucis cauri vima manuālim, vajadzības gadījumā varu lietot. Ticu, ka lietojot šamo ikdienā, pirkti pierastu pie visām komandām un drukātu tās automātiski. Jā, piekrītu, ka iespēju vairāk, sourcei hailaits pat ir. Aber kam man tas? Kodeeshanai izmantoju softus, kuri tam paredzeeti, retu reizi ir nepieciešamība konsolē pielabot kodā pāris figņas. Un tur nu nav lielas šķirbas, vai tas tiek darīts ar pico, vai vimu.

Bet cilvēkiem jau patīk pafleimot. Iedomājieties situāciju - divi ļoļiki satiekās un sāk apspriest rastra grafikas redaktorus. Abi ikdienā nelieto, laiku pa laikam apgraiza kādu bildi mazāku. Arī lielas jēgas par datorgrafiku abiem nav, mākslinieka dvēseles arī. Viens brēc, ka GIMP rUlJeZ, otrs skaidro, ka ar PhotoShopam daudz vairāk iespēju, tāpēc šis labāks un Gimps sUkZz. Aber jēga no photoshopa, ja tu tās krutās iespējas nelieto? Un kāda jēga mudīties ar Gimpu, ja kaut ko nopietnu taisi un esi pieradis pie Photoshopa? Vienkārši cilvēkiem patīk pakratīt krānus un brēkt "man garāks".

Gravatar Kirils

2005. gada 5. jūnijā, plkst. 01:38

Gimp<Photoshop, bet pico<<vim.

(iespeeju zinjaa). neskatot, ka pirmais un peedeejie divi ir bez maksas.

Gravatar Anonymous Coward

2005. gada 5. jūnijā, plkst. 16:20

$ time vim -c ":q" Real: 0.10s User: 0.03s System: 0.00s Percent: 29% Cmd: vim -c ":q" $ time emacs -kill Real: 2.28s User: 0.21s System: 0.12s Percent: 14% Cmd: emacs -kill

Gravatar z

2005. gada 6. jūnijā, plkst. 17:01

NĀVI KIRILAM! NĀVIM ŠIM DAUNIM!