✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

UMTS/CDMA

2005. gada 15. jūnijā, 7 komentāri

Domājams, ka jau tuvākajos gados tirgū sāks parādīties CDMA/UMTS tālruņi. T.i. - tādi, kas būs spējīgi strādāt gan CDMA, gan UMTS tīklos. To prasa tirgus, jo daudzas valstis tomēr izvēlas CDMA, jo tam ir nepieciešams mazāk torņu uz vienu teritorijas vienību (izmantojot zemās frekvences).

Starp citu, Triatel nav vienīgais, kurš izmanto NMT (galu galā “Nordic Mobile Telephone system”:) frekvences savam CDMA. Zviedrijā un Somijā tas arīdzan tiek plānots.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kristaps Kaupe

2005. gada 15. jūnijā, plkst. 14:07

Neesmu eksperts, bet domāju, ka ir diezgan problēmātiski vienā aprātā iedabūt 450 Mhz (CDMA) un 1900 Mhz (UMTS) frekvenču raidītājus. Katrā ziņā par maziem salokāmiem telefoniem tad pilnīgi noteikti var aizmirst.

Attiecībā uz Triatel, protams, ka viņi nav vienīgie. Cik man zināms, šī frekvence tiek aktīvi ekspluatēta Krievijā, Baltkrievijā, Čehijā.

Gravatar hmmm

2005. gada 15. jūnijā, plkst. 14:46

Mhm, kāpēc? Tagad taču arī jau gandrīz visos ir 900, 1800 un 1900 MHz.

Neesmu fiziķis, tāpēc pārāk nefilozofēšu, bet vienīgais acīmredzamais upuris manuprāt ir nedaudz samazināts darbības laiks. Un šos zaudējumus var minimizēt, optimizējot dažādu frekvenču "aptaustīšanas" algoritmus.

Gravatar Borja Tupelnieks

2005. gada 15. jūnijā, plkst. 18:39

Par tirgus situāciju - GSM über alles. To prasa tirgus. Gluži vienkārši nav tāda pakalpojuma, kas spētu paraut masas. Toties ir lielāki aparāti, īsāki darbības laiki, sliktāks pārklājums. Var jau protams priecāties, ka dažus cm lielā ekrāniņā iespējams straumēt video, bet es apšaubu šādas atrakcijas komerciālo lietderību tuvākajā nākotnē. Savukārt drusku tālākā nākotnē, kad būs fiksēta maksa par datu pārraidi, man ir apmēram šāda vīzija: cilvēki saziņai izmanto Skype tipa programmas, atstāj savus iPodus mājās un klausās mūziku vai nu izmantojot iRadio, vai nu speciālas maksas mūzikas bibliotēkas, kur viņi var saņemt to ko vēlas un bez reklāmām. Attapīgākie, protams, šādu bibliotēku ievieš sev mājās. Tantes apmainās ar ziņām ar "wiiiii" pielikumiem. Parādās aizvien vairāk vietu, kur šādus daiktus aizliegts ienest iebūvēto kameru un momentā pieejamās informācijas dēļ (mācību iestādes). Globālās sasilšanas rezultātā ceļas ūdens līmenis, Zemei tuvojas liels asteroīds, Vilis (Brūs) ir pārāk vecs, lai kaut ko darītu un mēs, laivās sēžot, noskatamies, kā mūsu planēta iztvaiko. Beigas.

Gravatar taku

2005. gada 16. jūnijā, plkst. 10:16

Noplīsa vecā NOKIA un nopirku jaunu. Pamaniju PTT funkciju. Pieļauju, ka tas jau ir solis, pretī skype vīzijai GPRS. Gan jau operatori kaut ko saķimerēs, kad kritīsies GPRS cenas. http://www.nokia.com/nokia/0,8764,46740,00.html

Gravatar BINGO

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 00:22

Cik zinu tad CDMA piedāvā arī izzi un vēl pāris kantoru,bet šis pasākums šobrīd priekš ierindas jūzera ir pa dārgu,vienīgais ka modemu var dabūt caur ebaju pa kādiem 70 lohiem,bet uz phonēm ar CDMA/UMTS būs jāpagaida......vēl nav GSM resurs izsmelts.....tiko GSM -am nebūs vairs ko piedāvāt jaunu,krutu un ātru,tad arī parādīsies CDMA/UMTS....Tas ir tirgus un tur neko neizdarīsi....CDMA piemēram var šobrīd labi vinnēt uz i-net,bet tad viņiem jānolaiž cenas....šobrīd izskatās ka viņiem(kas piedāvā šo pakalpojumu) ir vienošanās,bet vēl ticamāks ka galvanais vectēvs šinī pasākumā ir triatel un pārējie no viņa šo pasākumu tikkai abonē....Jo cik zinu 450MgHz izmanto tikai triatels un viņš šobrīd ir monopolists.

Gravatar Freddie

2007. gada 20. februārī, plkst. 13:11

Kur var dabūt CDMA modemu. Triatel mājas lapā par tādu prasa 200 lohus, ebay nevaru atrast, nu vismaz konkrēto modeli "Axesstel"?