✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

MS RSS again

2005. gada 1. jūlijā, 2 komentāri

Tēls vārdā v3rb0 komentāros norādīja uz /. rakstu saistībā ar potenciālo drošības risku, izmantojot podcast servisus.

Īsumā - podcasting ir serviss (?), kurš ir būvēts izmantojot RSS. RSS ierakstiem ir iespējams norādīt kaut ko līdzīgu attachmentiem. T.i. - linku uz saistītajiem failiem. Problēma sākas tajā momentā, ja cilvēks ir norādījis, lai RSS lasītājs automātiski novelk visus pievienotos failus.

Teorētiski, laika gaitā var savākties vairāki simti un pat tūkstoši lasīto RSS fīdu. Grūti ir izsekot visiem, kā arī grūti ir pārbaudīt, vai visi ir uzticami un Tevi neapcels. Rezultātā kāds var pievienot kā pielikumu kādu vīrusu vai trojāni. Tas automātiski tiks novilkts uz lietotāja datoru. Un tad jau tikai palaišanas jautājums.

Protams, ka lielā mērā tā ir tehnoloģijas vaina. Push metodes satura piegādāšanas jomā vispār nav iegājušās. Podcasting varētu būt pirmā. Bet, pirms to laist tautās, būtu nepieciešams radīt kādu pietiekami uzticamu aizsardzības mehānismu.

Starp citu, Microsoftam savējais jau ir - Malicious Software Removal Tool. Pieņemu, ka uz tā bāzes izveidojot aģentu un, regulāri papildinot datubāzi ar Windows automātiskajiem apdeitiem, varētu panākt gana labus rezultātus.

Jāņem vērā ka uz lielas daļas datoru ir atrodami dažādi antivīrusi. Bet ar to nepietiek. Nāksies vien domāt ko jaunu. Un - obligātu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Mr.Venom

2005. gada 1. jūlijā, plkst. 14:02

nu kur tas prāts? rss tač bijis lai mazāk noslogot serveri, nevis saistītos kačāt

Gravatar parasti

2005. gada 2. jūlijā, plkst. 19:32

nu ja, ucomics.com jau sen varēja sev arī salikt xml ikoniņas, žēl skatīties, kamēr lapa ielādējas. rss ir slinkums / progress / labāka dzīve / sazin kas vēl, taču servera noslodze nez vai ir noteicošais faktors.