✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Dzērumā

2005. gada 8. jūlijā, 21 komentārs

Dotajā brīdī rezumējot - par braukšanu dzērumā varētu piespriest tos pašus latus (varbūt pat vairāk?) ar tiesībām tos piedzīt ar tiesu izpildītājiem vai ko tml, konfiscēt autotransportu, atņemt tiesības vadīt jamo uz diviem vai vairāk gadiem, piespriest piespiedu darbu, kā arī iesēdināt uz 15 sutkām. Varbūt izskatīt iespēju ierosināt krimināllietu par to, ka atrodoties pie stūres tādā kondīcijā, cilvēks rada potenciālus draudus dzīvības ne tikai sev, bet arī citiem.

Komplekts ir OK, lai arī ar to varētu būt par maz. Žēl, ka neko tādu pie mums nepiekops.

A vot par braukšanu bez tiesībām ar naudas sodu un a/m konfiskāciju līdz tā nomaksai nepietiks. Tur arī varētu piemērot kaut ko no augstākminētā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar es

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 10:27

ar tiem tiesu izpildītājiem ir tā šaubīgi. kad vajag piedzīt kaut ko, tad jau viss pārreģistrēts un vainīgais tāds nabadziņš, ka tikai drēbītes mugurā pieder, varbūt pat ne tās.

labāk atņemt mašīnu, tad nu lai mašīnas īpašnieks, ja tas ir kāds cits, pats piedzen kā māk.

Gravatar konservators

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 11:13

Kamēr netiks ieviesta dzīvē iereibuša autvadītāja vadītās automašīnas konfiskācija (ar OBLIGĀTU tās pārdošanu, iegūto līdzekļu izmantošanu soda / nodarījumu apmaksai un atlikuma izmaksu īpašniekam) nekas cilvēku apziņā nemainīsies.

Gravatar Peeteriz

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 11:33

Es tomeer uzskatu, ka 15 reaalas sutkas par mazaakiem, 2 gadi par lielaakiem smagajiem paarkaapumiem straadaas labaak un vienkaarshaak par naudassodiem.

Ja Tev ir atnjemtas tiesiibas, bet esi tomeer piekjerts braucam dzeerumaa - nu tad aciimredzot lai aizliegtu Tev braukt, jaaieliek aiz resteem - un tas, atskjiriibaa no naudassoda, izmaaciis gan parbiezeejushus durikus, kam tas sods bijis-nebijis, gan lauku pusaudzhus, kuri to mashiinu par 20 ls no shrota panjeemushi un neko citu no vinjiem piedziit nevar.

Gravatar čačeris

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 12:06

Man jau arī šķiet, ka labāk iedarbotos, kas pazemojošs. Tiešām uz 15. diennaktīm, vai sabiedriskais darbs, teiksim slaucīt ielas reizē ar cilvēkiem bez noteiktas dzīvesvietas. :)

Gravatar konservators

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 12:49

Varbūt bagātajās valstīs 15 "sutkas" arī būtu pazemojums, bet pie mums cilvēkam bez darba laukos tā būs "čista haļava" uz valsts rēķina: par simbolisku darbu pus mēnesi trīsreizēja ēdināšana uz valsts rēķina, pie tam ļoti šaubos vai valsts ir tehniski (cietuma telpas) un finansiāli gatavas šādam pasākumam.... būs vien "gribājām kā labāk, sanāca, ka nekas nesanāca"...

Gravatar laacz

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 12:58

konservators: Izmitināšana uz 15 sutkām (kā administratīvais sods) nenotiek cietumā, bet gan izolatorā AFAIK.

Gravatar konservators

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 13:16

to "laacz @ 12:58" taisnība, bet būtība jau no tā nemainās ;)) un maksāsim ta par to, galu galā, mēs ar tevi, vai ne?

Gravatar laacz

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 13:22

konservators: Nu, patiesībā, vienmēr atradīsies cilvēki, kuriem daudz labāk patiksies palikt izolatorā uz valsts (mūsu) rēķina. Tādi ir milzums arī tagad. It īpaši sākoties ziemas sezonai. Bet man šķiet, ka šāds likums liks padomāt lielākajai daļai, pirms sēsties pie stūres bez tiesībām un/vai alkohola reibumā. Tie procenti, kuri labprātāk pavada laiku izolatorā, lai to arī dara, ja vēlas.

Starp citu, ir daudz vienkāršāku veidu, kā panākt nokļūšanu tajā uz ilgāku laiku, nekā 15 sutkas, nekā automašīnas atrašana, degvielas ieliešana, braukšana ar to un cerēšana, ka pa ceļam gadīsies postenis vai ekipāža, kura tevi vēl piedevām apstādinās :)

Gravatar The_REX

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 13:38

Patiesībā tos smigas braucējus vajadzētu tiesāt par slepkavības mēģinājumu - varbūt tomēr kādu tirliņu paglābs, un kājāmgājējiem būs drošāk.

Gravatar konservators

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 13:46

Runa jau nav par to, ka kāds vienmēr gribēs dzīvot "na haļavu", bet par to, ka Latvijas apstakļos šāds sods būs tik pat efektīvs kā izteikt sabiedrisko "fui". Cilvēkam, kurš n-to reizi tiek aizturēts dzērumā pie stūres, un kuram (vairumā gadījumu) vārds "reputācija" ir stipri nosacīts jēdziens, 2 nedēļas atpūsties valsts maizē būs, drīzāk, kūrorts, nevis sods.... Tie kam ir nauda, tie atpirksies un brauks atkal ;)) pie tam, ņemot vērā valsts iespējas, šī pasakuma apsaimniekošanai, visticamāk, tiks piesaistīts privātais bizness, so..........

Gravatar Didulis

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 14:10

Ja jau tā, tad jāatjauno Latvijā nāvessoda izpilde. Tādā gadījumā varbūt vismaz tuvinieki centīsies atturēt alhokoliķi sēsties pie stūres.

Gravatar mjā

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 18:07

nu tikai nevaig te tagad stāstīt, ka ļaužu grupai, kurai ir iespēja braukt ar mašīnu, būs haļava sēdēt 15 sutkas. sviests.lv

Gravatar mjā

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 18:09

vēl tām 15 sutkām obligātais bonuss vaidzīgs - matu nocirpšana

Gravatar heh

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 18:37

Atpūta izolatorā nav nekāds sods tādiem. Jāliek strādāt sabiedriskie darbi un daudz, un tad, pat ja nebūs sapratis caur darbu savu vainu, tad vismaz būs izdarījis valstij kādu labumu. Valstij vispār daudz vairāk vajadzētu pielietot sabiedrisko darbu kā soda mēru, visādiem sīkiem noziegumiem un admistratīvajiem pārkāpumiem, tas ļautu valstij izmantot darbaspēku pa velti, reizēm pat tīri kvalifcētu, izdevīgi, imo.

Gravatar e-remit

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 22:09

tie, kas brauc ar mašīnu, nevarēs 15 dienas darbā ierasties - tā arī darbu var zaudēt. Bet vispār labāk sabiedriski derīgie darbi - tā jau cietumi pārpildīti.

Gravatar Kaklz

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 22:11

heh: tam pat ir reāli piemēri dzīvē. Atceros kaut kad lasīju Dienā par vienu celtnieku, kas kaut ko bija sadarījis un bija sabiedrisko darbu strādājis. Sabiedriskos darbus viņam piesprieda savā specialitātē - celtniecībā. Bija jāremontē kaut kādam bērnunamam telpas. Tad nu rezultāts bija tāds, ka viņš tur gāja un bez maksas reizi pa reizei piestrādāja prieka pēc arī pēc tam, kad viņam piespriestās stundas viņš bija atstrādājis. Tā kā pilnībā pievienojos par sabiedriskā darba kā soda mēra piespriešanu. Tas IMO audzina stipri labāk, kā kaut kādi pārdesmit lati soda naudā.

Gravatar Kaklz

2005. gada 8. jūlijā, plkst. 22:12

e-remit: lieliski, lai zaudē to darbu, ja nejēdz ko dara. Varbūt tas arī būs viens no iemesliem, kāpēc tik brutāli nepārkāpt noteikumus.

Gravatar Biku-Beku

2005. gada 9. jūlijā, plkst. 01:47

Pievienojos idejai par matu nocirpšanu. Vel tikai, lai neapvainotu plikpaurus, vajadzētu uz galvas uztetovēt "kauna zīmi" - ar kaut ko tādu, kas noīet tikai pēc pāris gadiem, vai arī paliek permanenti.

Šī varētu būt radikāla metode tim, kam naudas sods/sabiedriskais darbs/ieslodzijums neiedarbojas.

Patiesībā jāizdomā nežēlīgs soda veids- un lai "tauta" saprastu, ka tas ir nopietni inscinēt dažus sodīšanas gadījumus, lai "tauta" saprot, ka reāli šadi sodi tiek arī pielietoti... tas noteikti iedarbotos. Darbs Latvijas kino industrijai.. ...bēdīgi...

Gravatar Beaviz

2005. gada 9. jūlijā, plkst. 11:32

Te vajadzetu izskirt 2 lietas- braukshana bez attiecigas kategorijas un braukshana tiesibu atnjemshanas laikaa. Par atnjemtam tiesibam+braukshanu- lielakus sodus, bet par kategorijaam var sanakt taa ka 1/2 motociklistu iesestos uz sutkam, jo A' (vecais A2) kas vinjiem ir, neatbilst mocha jaudai, kas 80% brauceju tomer ir lielaka par 36 zirgiem :) Praktiski, varetu pa taisno sedinat jebkuru, kas brauc ar moci un kam ir mazak par 21 gadu (no 21 gada var dabut pilno A, bet kaa jau rakstiju- 80% mochiem vajag shadu kategoriju)... Paskaties pers.kodaa dz. gadu un prom uz cietumu :)

Gravatar n

2005. gada 10. jūlijā, plkst. 21:05

2Beaviz: a tu domaa ka tomeer puikaaniem zem 21 ir droshi dot moci un neseedinaat?? ... manispeec arii liidz 25 ir daudz praata zaaljknaabju kuri ar moci brauc kaa totaali ideoti...par laimi mocis citiem potenciaali nes mazaaku skaadi nekaa auto un par laimi daudzus shaadus "pilotus" no celja aizved apsegtus jo ir iespeeja ka ar auto tie izpildiis ne mazaak tizlus manevrus

Gravatar spookie

2005. gada 21. jūlijā, plkst. 16:17

jocīgi...itālijā visi močījās ievērojami ātrāk, bīstamāk, agresīvāk (pat redzēts, ka skūteru saimnieki braucot izkaujas pa ceļam), neizmanto drošības jostas (pat policisti), nereti ir dzēruma stāvoklī, bet lielākās kataklizmas nāk uz mazās latvijas rezidentu galviņām