✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Bilžu redaktors

2005. gada 29. jūlijā, 33 komentāri

Vai ir kādas rekomendācijas freeware bilžu redaktora ziņā? Nepieciešamā funkcionalitāte - ātrs, ērts, saprot visus populāros failu formātus, prot mainīt bildēm izmērus, izgriezt daļas, primitīvus filtrus (blur, u.c), spēj strādāt ar vairākiem dokumentiem vienlaikus (MDI veidā).

GIMP'u nepiedāvāt. Nekādi nespēju jamo sakarīgi lietot. Un arī par mazu/ātru to nenosauksi.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Anete

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 13:20

XN View (laikam tā saucās). Kolēģis nomainīja ACD See pret šamo; it kā visas funkcijas esot, izņemot Auto levels (kas pie bilžu apstrādes tomēr būtiski). Irfan View? Arī ir, kas lieto, bet par funkcijām nezinu.

Gravatar jermo

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 13:33

oho! tieši šis jautājums šodien radās. uz termilāļu servera jāliek! kautko "vieglu" jāliek!! Ifran man liekas tīri labs!!?

Gravatar sfinXters

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 13:44

Īstenībā var mēģināt paint.net; man patika, bet par funkcionalitāti negalvoju - sen biju mēģinājis. XN View ir samērā lēns. Irfan Veiw, IMHO, arī nav nekāda dieva dāvana.

Gravatar pods

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 13:51

shis gan nav tas, ko meklee, bet nevaru attureeties reklameet... http://www.inkscape.org/screenshots/

Gravatar docent

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 14:28

Es lietoju šitādu: http://www.eecs.wsu.edu/paint.net/ - Paint.NET. Vismaz manas pavisam nelielās vajadzības pilnīgi apmierina. Dažiem var nepatikt tā vēlme pēc .NET freimworka, taču ir gana ātrs. Manuprāt.

Gravatar ckz

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 14:39

Paintshop pro kaut kāda 5. vai vvz kura versija, bija diezgan "lite". Vienvārdsakot vienkārši kādam zoftim vecāku versiju var mēģināt.

Gravatar kukuks

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 14:57

Japāņu Pixia. Ir arī angļu versija.

Gravatar iauto

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 15:01

Lietoju www.irfanview.com Viss ir labi, tikai tā spēj apstrādāt (atvērt) tikai vienu failu...

Gravatar čačeris

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 15:05

Irfan. Šo to izdarīt var.

Gravatar Pļāpa

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 15:17

http://www.techsupportalert.com/best_46_free_utilities.htm

20 Best Free Digital Image Viewer New! Added July 1, 2005 No it's not IrfanView. Irfan is a product about which I have mixed feelings. That's why it's been in and out of my "46 Best Freeware" list several times. It's an amazingly capable product but it just doesn't work the way I want it to. I've now found a better product called XNView. Like Irfan it is very versatile; it can read and display nearly 400 types of graphic files and convert any of these to over 50 formats. It displays pictures very quickly and these may be viewed full screen, as slideshows or thumbnails. It's quite capable at processing images, too; you can adjust brightness, color, apply filters or effects, crop photos, re-size, convert format and more. These operations can also be carried out from a batch file, which makes it ideal for converting large digital photos to smaller sizes for the web or emailing. It supports drop and drag, has many plug-ins, is available in 44 languages and has full cross-platform support including Mac. That's all very nice but to me its main selling point is that it is intuitive to use, something I could never say about IrfanView. Yup, this one is a winner. Free for non-commercial use, all Windows versions plus many other platforms. The standard version for Windows is 3.3MB but I suggest you download the complete version with all plug-ins which weighs in at 6.8MB http://perso.wanadoo.fr/pierre.g/xnview/endownloadwin32.html

Gravatar Pļāpa2

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 15:18

21 Best Free Digital Image Editor
I use to recommend the The Gimp but after dozens of letters from users who couldn't manage to install it, I've decided to set it aside until they clean up the installation process. In its place I have two recommendations: First there is Paint.net, an amazingly sophisticated piece of work from computer science students at Washington State University. It's just about as powerful as The Gimp but a lot easier to use and install. It is however only for Windows 2000 and you'll need Microsoft's bulky .NET framework installed on your PC. My second choice is PhotoPlus 6.0 from a company called Serif. It's an impressive piece of work; again it installs easily and it's loaded with features including layer support. In fact, it looks and feels like a "lite" version of Adobe PhotoShop except that it is relatively easy to use. I say "relatively" because graphics editing is by its nature, not simple. http://www.gimp.org/windows/ (7.07MB) http://www.eecs.wsu.edu/paint.net/ (7.7MB) http://www.freeserifsoftware.com/software/PhotoPlus/default.asp (19.4MB)

Gravatar red

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 15:29

irfans der visaam mazaam shtelliiteem ir mazs un viegls un peedeejaas versijaas arii ar diezgan daudz fiichaam bagaats. bet ja grib normaalu aartu tad PS CS 2 ;)

Gravatar NaiC

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 17:01

Es iesaku www.irfanview.com - mazs, ātrs, labs maziem darbiem. dara visu, ko Tu no viņa gribi :)

Gravatar viuks

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 18:00

Esu izmēģinājis praktski visus pieejamos. IMO XnView vislabākais, pie kā arī patreiz esu palicis. Ifranview arī ir ļoti līdzīgs, bet man XN interfeisiņš labāk patikās.

Gravatar njam

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 20:22

ja runaa par nespeju lietot GIMPU, esot tads GimpShop...

Gravatar moonlight

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 22:03

Padalīšos savās domās: Godīgi sakot, ne par vienu no tīri "freeware" redaktoriem neko labu nevaru pateikt.

Viscerīgākais ir bijis GIMP, bet piekrītu par visiem 100%, ka tas nav ne mazs ne ērts. Varbūt cilvēkam, kas ikdienā grabinās pa x-logiem viss ir skaisti, bet nu... lai noseivotu failu vien ir jāizpilda stipri interesantas darbības, kam, diemžēl, nav nekāda sakara ar tomēr pierasto WIN interfeisu (vai.. grūti sameklēt precīzu apzīmējumu... pierasto darbību secību).

Vislabākās atsauksmes, šobrīd, par "Adobe Photoshop Elements" (esmu spiests to lietot darbā jo Photoshop licence, man gluži pēc amata nepienākas). Softs gan naf gan nav "freeware" (US$89.99 d/l vai US$99.99 CD versijā), bet nāk kā papildus bonuss pietiekami labām digitālajām kamerām - tātad vismaz legāli vai 1/2 legāli izmantojams. Ko varu pateikt... nav jēgas neko teikt, ja vienīgi - mani pie "Photoshopa" pieradushu cilvēku, tas ir atbrīvojis no mokām lietot visādus "GIMPus / Šmimpus", "Irfanus" un citus "s)*()()(" kuru izstrādātāji vairāk par 15 USD nevarētu paģērēt pat no zombēta teletūbija.

Tryout'u var lejuplādēt šeit: http://www.adobe.com/products/tryadobe/main.jsp

Gravatar laacz

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 22:05

njam: GimShop ne par mata tiesu nav labāks par Gimp vulgaris :)

Gravatar laacz

2005. gada 29. jūlijā, plkst. 22:50

ckz, sn: frīvāre?! mazs?! Ar Irfanview, izrādās, pietiek pilnībā. Nezināju, ka jamajā var peistot :)

Gravatar jānis z

2005. gada 30. jūlijā, plkst. 15:27

ifranview. viennozīmīgi līderis. ja pārlādē visus iespraudņus (plug-ins), tad esi dievs attēlu valstībā.

Gravatar Paranoia

2005. gada 1. augustā, plkst. 16:36

Par XnView - es viņi arī lietoju, bet pēdējā laikā viņš nespēj nolasīt bildes no diska, ja faila ceļa nosaukumā ir kāds burts ne-ASCII burts (vai nu ar LV diakritiskajām zīmēm, vai RU burts). Nezinu, liekas, agrāk viņš to mācēja... varbūt kāds zin, kas par vainu? Visādā ziņā šī iemesla dēļ XnView nerekomendēju. Citādi - nu, tīri OK, var ar viņu dzīvot.

Gravatar linda

2005. gada 2. augustā, plkst. 17:20

Laacz!!! Nu ko tad beigu beigās izv1ēlējies??? Dari to zināmu arī mums, man arī ir aktuāls šis jautājums šobrīd!

Gravatar laacz

2005. gada 2. augustā, plkst. 17:24

Irfanview. Ļauj veikt beisik operācijas - peistot, kopēt, griezt, izmērus mainīt, minimāli efekti, atbalsta ļoti daudz dažādus failu formātus, ir neizsakāmi ātrs. Varbūt nav tas ērtākais softs, bet nu jau tas lomu vairs nespēlē. Un tam ir arī batch procesors :)

Gravatar mamula

2006. gada 12. martā, plkst. 21:43

Lūdzu palīdziet vai kāds nezin kur var dabūt harry potter un noslēpumu kambaris Lūdzu.

Gravatar Tas ir 3.1!

2006. gada 13. martā, plkst. 06:17

ACDSee 3.1... versija, kurā nav nekā lieka. Var zip datnēs iekšā iet. Turpretim jaunākie ir pārbāzti ar nevajadzīgām lietām - mēģina rādīt kustattēlus, atskaņot dziesmas, uzbrukt itin visam, ko atrod mapē. Bet vajag taču tikai attēlus?

Gravatar Valērijs

2006. gada 18. decembrī, plkst. 20:48

Laba programma .Daudzko var izdarīt.

Gravatar Valērijs

2006. gada 18. decembrī, plkst. 20:51

Aizmirsu pateikt kāda :) PhotoStudio 5.5

Gravatar Egons

2008. gada 27. februārī, plkst. 12:00

Man ir jautaajums? Kaa tikt valjaa no viirusprogrammas,kura ir pieziimgraamatinjaa un blokee Windows Picture Fax Viewer?