✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

IE un standarti (again)

2005. gada 2. augustā, 10 komentāri

Kriss Vilsons par standartiem iekš IE7. Līdz ar otro betu nāks arī standartiem tuvāks Eksploreris. Uzlabojumu būs (jau ir?) daudz. Kamēt IE7b1 ne ar ko šajā jomā neiepriecināja, IE7b2 solās būt labāka.

Tas labi. Un nevar nepiekrist viedoklim par Acid2 testu. Jau tad, kad jamais parādījās, man šķita, ka nu cilvēki ir samudrījuši. Būtībā - tā bija izcila iespēja pagarināt krāniņu tiem pārlūkiem, kam tas ir nepieciešams ;)

Mani interesē, kā jamie salabos sarakstā minētos bugus saglabājot atpakaļsavietojamību...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar andrisp

2005. gada 2. augustā, plkst. 09:40

izklausās jau ļoti cerīgi..

Gravatar Kāds

2005. gada 2. augustā, plkst. 09:42

Imho backwards compatibility galīgi nav iespējams .. To arī viņi apzinās .. Es ceru.

Gravatar ns

2005. gada 2. augustā, plkst. 11:20

pēc idejas, papētot situāciju un lietojamos paņēmienus, varbūt daudzām lietām nemaz bc nevajadzētu. nu tas tāds pieņēmums, jo pirms kāda laika bija baisākā diskusija, kad IE darboņi teica, ka salabošana "would brake the web", bet pretējā frontē tika minēti ļooti daudz piemēru, kapēc tā nebūtu..

Gravatar ulzha

2005. gada 2. augustā, plkst. 11:23

Aizfilozofējos vakar, ka backward compatibility efektīvi izlīdzina Mūra likuma efektus, jo aplikācijas katru reizi kļūst 2x lielākas, ietverot visus vecos gļukus...

Kāds - galīgi varbūt pat būtu iespējams, ja cilvēki IE x.x gļukus apietu tā, kā tas ir paredzēts pašā IE - ar <!--[IF IE 6]>...<![endif]--> - bet reālajā dzīvē jau tā nenotiek.

Gravatar shiazo

2005. gada 3. augustā, plkst. 00:52

neievest backwards compatibility un tad MS vareetu paskaitljot cik vinju uznjeemums ness zaudeejumus Pasaules Tirguu paartaisot web aplikaacijas

MS varetu izveidot sadalju, kur vareetu pieteikties zaudeejumu kompensaacijai :)

Gravatar Beaviz

2005. gada 3. augustā, plkst. 02:35

Paspamoshu naktti: manuprat standartu vertiba ir parspileta. Jaskatas uz standatriem 'de facto' un ja lielakaa dalja lietoja (un visdrizak ka turpinas lietot) IE un lapas tiek veidotas taa lai ieksh IE izskatitos 'pareizi', par parejiem parlukiem biezji vien piemrstot, TAD visparigi lielaku ljaunumu ienestu IE klushana par 'standartiem atbilstoshu', nekaa status quo atstashana... Salidzinajumam- amerikaa ir specifiska meeru sistema, ar to ir problema, bet ja vinji nomainitu uz 'metric', tad tas raditu lielaku ljaunumu $ izteiksmee, nekaa ieguvumu.

Gravatar japets

2005. gada 3. augustā, plkst. 10:26

Nu kā nevar uztaisīt backwards compatibility? Ja ir norādīts doctype, tad parsē pēc standartiem, ja nav - oldstyle.. Visa gudrība :)

Gravatar emm

2005. gada 3. augustā, plkst. 22:50

Beaviz, problēmai ir daudz dziļākas saknes nekā tu iedomājies. Šobrīd gandrīz visi normālie web developeri uzspļauj uz IE kā pārlūku, jo tas neatbalsta standartus un tas ir "de facto" jau piecus gadus.

Tagad iedomājies, kas taisa webus un padomā kā viņi to dara? Nedaudz padomājot nav grūti iedomāties, ka IE pēc būtības tiek atbalstīts tikai, lai būtu ķeksītis, ka mēs to drazu atbalstam, nevis, ka tiešām lapas tiek veidotas ar domu par IE.

Tas ir neatgriezenisks process. Tieši tāpat kā savulaik bija ar Netscape 4, kas tika atbalstīts tikai, lai būtu, tagad tas ir ar IE6. Laiki mainās. Tas vienkārši ir jāsaprot. Vinnētājs ir tas, kas to ir laicīgi sapratis.

Cilvēki taisa lielu naudu uz standartiem, jo tie šobrīd ir modē. Microsoft to ļoti labi saprot un tāpēc savā mārketinga kampaņā iekļaus standartu atbalstu, kas būs jaunās vistas pārlūkā, jo pretējā gadījumā visi cepumiņi tiks citiem. Vai viņi to grib? Domāju, ka nē.

Krāsainās un līkās lapiņas ir vēsture un tagad tādas var uztaisīt katrs lameris, attiecīgi "speciālistiem" ir nepieciešams kaut kas tāds, ko nemācētu lielā masa - pagaidām tie ir standarti. Tāpēc no standartiem nekur nespruksi.

Gravatar ulzha

2005. gada 4. augustā, plkst. 11:22

emm, kā ar veselību?

Gravatar emm

2005. gada 4. augustā, plkst. 15:01

ulzha, domā, ka mani tagad Microsoftisti par stratēģisko plānu izpaušanu nolinčos? :)