✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

PHP performance

2005. gada 31. augustā, 71 komentārs

Šis raksts par web aplikāciju vispārējo performanci gan ir attiecināms ne tikai uz PHP, bet arī uz citām valodām un tehnoloģijām. Starp citu, man vienīgajam pirmajā ierakstā minētie cipari un plāni pārnest sistēmu uz citu valsti asociējas ar draugiem.lv? :)

Never twiddle with code for the sake of a few microseconds. That's small minded thinking from amateur sites running on shared hosts. These problems are big, so think big. If a change doesn't double the speed of the app. then don't make it. Buy another couple of gig of RAM instead. Development costs dwarf hardware costs, and opportunity cost from time to market dwarf both.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar tamster

2005. gada 31. augustā, plkst. 13:07

100% premium asociācija :)

Gravatar raim2s

2005. gada 31. augustā, plkst. 14:02

shodien operas jubilaacijas dienaa (?) bez maksas var ieguut licenzi

http://my.opera.com/community/party/reg.dml

Gravatar vdl

2005. gada 31. augustā, plkst. 14:08

liidziiba fenomenaala ;D bet domaaju ka tikai liidziiba //These people have earned $2 million last year// ja pareizi aceros liidz jaunajam gadam d.lv zem 100k useru veel bija un onlinee kaadi 4-6k.

Gravatar ulzha

2005. gada 31. augustā, plkst. 14:24

Tur tālāk vēl ir asociācijas, par programmeri un national phenomena

Gravatar ulzha

2005. gada 31. augustā, plkst. 14:31

Starp citu, man vienīgajam laacz.lv asociējas ar "kā viņš šito uzrok?!"?

Gravatar pljerdaks

2005. gada 31. augustā, plkst. 14:31

reku šitas būtu labs kolāžas veidošanai... labptrāt iesāktu bet nēsu draudzīgs ar fotopakaļu http://www.eatliver.com/i.php?n=267

Gravatar ns

2005. gada 31. augustā, plkst. 14:38

tieši tā ulzha - tas par this side of world un fenomenu ir baigi aizdomīgi sakrītošs:)

Gravatar rudzis

2005. gada 31. augustā, plkst. 15:21

Ja parēķina, tad $2 000 000 peļņa gadā draugiem.lv ir pavisam reāla.

Gravatar Kristabs

2005. gada 31. augustā, plkst. 15:24

eu, nu tikai nesākiet, lūdzu, jau simto reizi kautko rēķināt...

Gravatar otto

2005. gada 31. augustā, plkst. 15:54

Kristabs, kāpēc ne? $2 mio / 12 mēn / 380K lietotāji = 44 centi no lietotāja mēnesī = 25 santīmi mēnesī

tātad TIK nereāli tas nemaz nav, īpaši visus tīņus vērā ņemot, kuriem vajag GAN statistiku, GAN galerijas, GAN vēl visu ko

Gravatar laacz

2005. gada 31. augustā, plkst. 16:03

otto: Tikai no īsziņām šādi ieņēmumi nav iespējami. Jāņem vērā, ka aktīvā lietotāju daļa (kuri izmanto šos īsziņu servisus) ir procentuāli niecīga. No reklāmām, cik zinu, vēl līdz nesenam laikam peļņas nebija (varbūt maldos, bet man šķiet, ka tās bija uz barteri ar LTK struktūrvienībām).

Man vairāk gan izskatās, ka konkrētais čalis varētu būt fenderējis/citādi ieguvis draugiem.lv kodu un par tiem 2 megadolāriem mazliet pārspīlē (nezināšanas vai uzticēšanās baumām dēļ).

Gravatar Esh

2005. gada 31. augustā, plkst. 16:12

Otto - parēķini, lūdzams, ka tur procentos smuks kāposts aiziet LMT un TELE 2.

Gravatar otto

2005. gada 31. augustā, plkst. 16:27

la/acz, par to %ālo niecīgumu ne visai gribas piekrist - toreiz, sensenos laikos, kad arī man bija pasūtīta statistika, bija ļoti labi novērojams tāds efekts - ja es dūšīgi paklikšķinājos pa svešiem profiliem, tad daudzi (uz aci - apmēram puse) tuvākās dienas-divu laikā atlūrēja atpakaļ

Esh - tāpēc jau teicu par tiem tīņiem, kuri mēnesī "ziedo" arī vairāk nekā vienu īsziņu. No katras īsziņas, cik zinu, pāri paliek aptuveni 20 santīmi. Protams, reālā peļņa droši vien nav tāda, droši vien pat krietni zemāka - galu galā, ir arī izdevumi. Un vismaz kaut kādi nodokļi gan jau ka arī tiek maksāti. Bet gada apgrozījums gan varētu būt ar tādu lieluma kārtu.

Bet lūk ko nesaprotu: kāpēc visi tik dedzīgi metas pierādīt, ka d.lv nu noooteikti nav tādas peļņas? ;)

Gravatar viesis

2005. gada 31. augustā, plkst. 16:37

peļņa grozās no 10-20 sant. atkarībā no operātora un kvantitātes

Gravatar krnl pnic

2005. gada 31. augustā, plkst. 16:58

ir ir tas draugiem.lv

"The design follows KISS principles - it only has a logo, and a few coloured divs with a white background and black text. This site's meant for people who have never used the Internet before, it's a national phenomena."

buahahaha, panemusi kaut kadu lameri, kas neko daudz no optimizesanas nerubī un doma ka nooptimizēs.

smiekls no tā kā te tiek darīti lieli projekti.

Gravatar kewl

2005. gada 31. augustā, plkst. 17:05

Profila info: //Birthday: Jan 18, 1986//

Cits posts: //...One of these was a dating site script that I was developing for $800 (I live in Latvia, poorest parts of the European Union, so I'm semi-cheap)...//

Un šaubas par asociācijām nav vairs nekādas.

Gravatar hmnc

2005. gada 31. augustā, plkst. 17:23

jo lielāku piķi pelna, jo par lielākiem kapeiku pis**iem paliek. būtu noalgojuši pro-coderus/hardwaristus kuri sabalansētu HW/SW risinājumu, nevis staipītu gaiļus uz 666 serveriem ar līku kodu (neapgalvoju, ka d.lv kods ir līks)

Gravatar krnl pnic

2005. gada 31. augustā, plkst. 17:38

ir ir līks kods, hmnc bija taču servera konfig errors un pus latvija kodu vareja redzet. ašākie saseivoja cik daudz vareja. es paskatijos, sūds ne kods.

Gravatar Qued

2005. gada 31. augustā, plkst. 20:30

krnl Vispār jau kopš tā laika d.lv ir stipri vien uzlabots un saoptimizēts. Katrā ziņā ātrums ir manāmi uzlabojies. Bet patiesībā baigi dauz skauģu ir Latvijā :) Kurš vēl ar līku kodu varētu tik augstu tikt? :D

Gravatar e

2005. gada 31. augustā, plkst. 20:41

Klau, te ir panesies mazs fenomens, viens pasaka, ka tā ir peļņa un visi dzied līdzi, bet tur ir tikai rakstīt, ka viņi ir ieņēmuši 2milj. dolāru, kas ir "tikai" ap 1,2 milj latu, kas nemaz vairs nav tik traki...

Gravatar Sm

2005. gada 31. augustā, plkst. 22:09

Spelling: "dwarfs" or "dwarves" ;-)

Gravatar FaLcoN

2005. gada 31. augustā, plkst. 22:47

e: kurš cits ar smsiem sapelnījis tik daudz Latvijā? kādreiz varbūt tas bija one.lv

Gravatar e

2005. gada 31. augustā, plkst. 23:04

FaLcoN (nju jāpiepūlas, lai pareizi uzrakstītu): Ja parēķina, ka katram lietotājam būtu jātstāj pāris latu gadā, tad tā summa ir nereāla, jo daudzi no lietotājiem neizmanto papildus pakalpojumu (un 4ls vērtībā gadā) [es gan cīnos ar ziņkāri redzēt tos, kas skatījušies mani]. Tāpēc es nerunāju par to kko var nopelnīt vai nevar, bet runāju par peļņu un ieņēmumiem, jo tur ir "neliela" atšķirība un lai nopelnītu 2milj. ir jāapgroza pāris reižu lielāka summa, kas LV ir tīklam nereāli tuvākajā nākotnē...

Gravatar hmnc

2005. gada 31. augustā, plkst. 23:25

statistiku pasūta ja ne 70-80% tautas tad 55-60% stabili!

elementārs eksperiments - pastaigā pa onlainā esošajiem draugu draugiem un palūries cik skatās atpakaļ. un vēl aprēķini cik no cilvēkiem jau ir prom no datora un cik cilvēki neskatās atpakaļ, ja viņus palūr nezināms cilv. man no 40 cilv. atlūrēja ~20. skaiti puse. + vēl tie, kuri neatlūr :)

Gravatar Kāds

2005. gada 1. septembrī, plkst. 00:35

  1. Uzreiz var redzēt, ka cilvēkiem nav poņas par SMS u.c. fīčām .. Graši vien tiek no tām īsziņām pēc tam, kad tiek ieturētas komisijas maksas no operatoru puses, un nedod dies, vēl kāda starpnieka pa vidu, kā tas nereti ir .. Augstāk minētie 1.2 milj. $$$ (Ls, tb) Draugiem.lv nespīd - lai vai kā viņi izstieptos .. un es runāju tikai par apgrozījumu. Labākajā gadījumā tur varētu sanākt kādi pāris simti tūkstošu gadā. Un ja sākam rēķināt visus izdevumus, algas .. Protams, prieks, ka Latvijā ir kāds tik spēcīgs (lasi: populārs; lielu masu aptverošs; ļoti pelnošs) neta projekts.

  2. Runājot par koda optimizēšanu u.c. krepu .. izskatās, ka cilvēkiem, atkal, nav nekādas dižās sajēgas. Domājams, ka jebkurš daudz maz zinošs purns, saliekot visu prātā pa plauktiņiem, uzreiz saprastu, ka Draugus vien ar pliku PHP (lasi: dajebkādiem serv00r-said skriptiem) nepavilksi .. kur nu vēl kaut kādiem SQLiem. Kaut vai tām pašām draudzības saitēm vien - tur jau vajag ko nopietnāku apakšā .. kas jau būs prekompilēts un to visu turēs atmiņā. Vai vismaz daļu tā ..

  3. Skauģiem un gudrajiem runātājiem novēlu iemācīties neskaust un "gudri" nerunāt un kādu dienu uzbliezt kaut uz pusi tik veiksmīgu projektu, kā Dr .. poh, ka ideja nav nekas jauns. Viņi tomēr bija pirmie ..

Gravatar uga

2005. gada 1. septembrī, plkst. 00:45

to krnl pnic: cik man zināms kods tur ir pavisam nesen pārrakstīts no nulles. sākotnējais bija "līks" un to viņi arī publiski ir atzinuši. jo sākotnēji jau neviens nedomāja, ka tas viss tik plaši aizies, paņēma jaunu puiku, kurš kaut ko sajēdz no php un sataisīja. kurš varēja iedomāties, ka to vietu tā gāzīs apkārt. tagad ir otro reizi viss pārrakstīts. iekš lv stipri šaubos vai kādam ir reāla pieredze ar tādiem lietošanas rādītājiem. pēdējā laikā runā, ka problēmas ir vairāk ISP (apollo) pusē bijušas, ar kodu daudz maz viss ir ok.

Gravatar ē

2005. gada 1. septembrī, plkst. 01:19

Kāds: skaidrs, ka dalījums apmēram uz pusēm starp LMT/Tele2 un pakalpojuma sniedzēju nav īsti "godīgs", bet gluži par grašiem to saukt jau nu tomēr arī nav nekāda pamata.

Sto babok po odnomu rubļu = sto rubļei :)

Gravatar ē

2005. gada 1. septembrī, plkst. 01:29

Kāds: skaidrs, ka dalījums apmēram uz pusēm starp LMT/Tele2 un pakalpojuma sniedzēju nav īsti "godīgs", bet gluži par grašiem to saukt jau nu tomēr arī nav nekāda pamata.

Sto babok po odnomu rubļu = sto rubļei :)

Gravatar ē

2005. gada 1. septembrī, plkst. 01:36

Kāds: skaidrs, ka dalījums apmēram uz pusēm starp LMT/Tele2 un pakalpojuma sniedzēju nav īsti "godīgs", bet gluži par grašiem to saukt jau nu tomēr arī nav nekāda pamata.

Sto babok po odnomu rubļu = sto rubļei :)

Gravatar ē

2005. gada 1. septembrī, plkst. 01:43

Kāds: skaidrs, ka dalījums apmēram uz pusēm starp LMT/Tele2 un pakalpojuma sniedzēju nav īsti "godīgs", bet gluži par grašiem to saukt jau nu tomēr arī nav nekāda pamata.

Sto babok po odnomu rubļu = sto rubļei :)

Gravatar skatītājsX

2005. gada 1. septembrī, plkst. 03:05

Neesmu nekāds profs kodēšanā, bet zinu to Edmanu (zinu, nevis pazīstu). Mācās RTU ar patrulu mūli, mētā debīlus jokus un maldīgi domā ka ir foršs. Pidiņš no ausu galiem līdz papēžiem. Drošvien, ka sakars ar draugiem.lv kodu ir tieši tik netīrs kā pats laacz rakstīja.

Varu pat ielikt te viņa bildi, bet tas, manuprāt, nav vajadzīgs.

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:26

Lai uzzinātu patiesību par doto tematu laikam būs nedaudz jāpagaida, kad PHP radītājs Rasmus Lerdorf sniegs prezentāciju par Scaling, Securing and Deploying PHP http://conferences.oreillynet.com/cs/eurooscon/view/e_sess/7639

Gravatar Jim

2005. gada 1. septembrī, plkst. 10:35

Ļoooooti atvainojos, kautkas netīšām iestrēga laikam ...

Gravatar DD

2005. gada 1. septembrī, plkst. 12:09

toč slimi, nu tak lai vārās.. a par atbildēm par optimizēšanu lai piķo - tā teikt konsultācijas pakalpojumi :)

Gravatar vdl

2005. gada 1. septembrī, plkst. 14:48

skatītājsX @ 03:05 moka vari vairaak infas par to rtu cilvi iedot? mails spam[aat]3priedez.net

Gravatar piksha no draugiem.lv

2005. gada 1. septembrī, plkst. 15:10

Tikai ta prieks info: Diskusija ir izraisijusies par postu [un tas autoru], kas noteikti nav saistits ar draugiem.lv! Aprakstitajiem parametriem atbils vairaki lidzigi portali arvalstis.

..fascine cik cilvekiem ir "preciza" un "patiesa" informacija/aprekini par lietam, par kuram vinjiem nav nekas isti zinams :) Kur tirgus - tur tantes!

Gravatar j

2005. gada 1. septembrī, plkst. 16:04

intereses pēc, cik no šeit komentējušiem cilvēkiem ir taisījuši kaut vienu lielas noslodzes web aplikāciju ar sesijām?

runājot par draugiem. php kods tur tiešām bija sūdīgs. vai ir pārrakstīts no 0, to gan nezinu.

vdl, saprotu tavu textu ;)

Gravatar j

2005. gada 1. septembrī, plkst. 16:15

citāts, kas ir rakstā ir pārsteidzoši nepareizs. nu par tām microsekunžu ķeršanām. puisim ir aizmirsies, ka tā mikrosekunde ir jāpareizina ar requestu skaitu. :/

Gravatar uber php micro

2005. gada 1. septembrī, plkst. 16:23

A vot tevi, Piksi, gan tur pastāvīgi drāž(a) par to, ka tev tik līkas rociņas vai ne.

Gravatar ulzha

2005. gada 1. septembrī, plkst. 17:31

j, tu stulbs vai izliecies? Vai tik pareizā atbilde nav "es neesmu izliecies".

Gravatar ulzha

2005. gada 1. septembrī, plkst. 17:34

Piedošanu par rupjībām, bet nu ar kādu spēku jāstāsta, ka mikrosekunde * miljons requestu ir 1 (viena (!)) sekunde?

Gravatar Roze

2005. gada 1. septembrī, plkst. 17:59

Nu tur aiz okeāna kur maksā par katru ierakstītu simbolu kodā, varbūt.. pie mums developmenta izmaksas lielākoties vienmēr ir krietni (ar kārtu) mazākas nekā pienācīgas hardwares iegāde. Līdz ar to tāda pirkstu vēdināšana vien sanāk.. bet tā katras ms un Kb ieguvums ir nozīmīgs.

ulzha nav pareizi rēķināt ja viens rekvests aizņem 1nu mikrosekundi tad miljons rekvestu izpildīsies sekundes laikā.. šeit nedarbojas skolas aritmētikas likumi (izņēmums būtu varbūt ja arī pc arhitektūra "izstieptos" pēc tādiem principiem).

Gravatar j

2005. gada 1. septembrī, plkst. 18:37

ulzha, es nedomāju katru 1ms ķert, tur kex rakstīja, ja nav ieguvums reiz 2, nav vērts neko uzsākt, kas nav gluži taisnība. optimizējot kodu parasti vienalga uz 1ms neskatās, jo testējot kļūda parasti ir daudz lielāka. un Roze arī pareizi tev oponē, tur nav lineāra sakarība.

Gravatar j

2005. gada 1. septembrī, plkst. 18:38

tas pats draugiem.lv ir lieks pierādījums, ka dzelžus krāmējot kaudzītē vien neko nepanāksi, ja kods ir dibenā. viņiem bija daudz serveru. kā ir tagad, to gan nezinu.

Gravatar ulzha

2005. gada 2. septembrī, plkst. 09:41

Nu, spokainie. Sadomājāt, ka es iztēlojos requestu, kas aizņem vienu mikrosekundi? Bet es esmu nedaudz gudrāks, es runāju par 1 mikrosekundes starpību. Sakarībai nekas netraucē būt lineārai.

Ja jūs vēl piesauktu 1 mikrosekundi noslogotā iekšējā ciklā, tad es piekristu.

Gravatar j

2005. gada 2. septembrī, plkst. 10:06

sakarībai lineārai traucē būt tas, ka serverim atmiņa un resursi nav no gumijas. vairāk requestu, kas konkrētā brīdī tiek apstrādāti rada lielāku noslodzi un attiecīgi palielina nākošo un tekošo requestu apstrādes laiku. un tas viss notiek lavīnveidīgi. lavīna nav lineāra ;)

Gravatar j

2005. gada 2. septembrī, plkst. 10:12

btw, par mikrosekundēm es jau rakstīju, ka uz tām nav jēgas skatīties, jo requesta izpildes laiks ir atkarīgs no tik daudz "ārējiem" apstākļiem, ka lēkā diezgan lielā diapazonā. it sevišķi, ja funkcionalitāte nav "Hello, world!" līmenī. uz 10milisekundēm jau var sākt skatīties, bet tas tomēr nav gluži "If a change doesn't double the speed of the app. then don't make it."

over

Gravatar j

2005. gada 2. septembrī, plkst. 10:12

vispār interesanta diskusija, cerams, ka kautkas konstruktīvs izlobīsies ;)

Gravatar japets

2005. gada 2. septembrī, plkst. 10:39

j, cik requestiem paralēli jātiek apstrādātiem, lai mikrosekundes starpība būtu nozīmīgs ieguvums?

P.S. Pats cīnos par mikrosekundēm iekš katras koda rindas, kas netiek iekešotas. Santīmu nekrāsi, pie lata netiksi... :D

Gravatar j

2005. gada 2. septembrī, plkst. 11:26

japets, es jau itkā rakstu vislaik, ka 1 mikrosekundi nevar un nevajag noķert, bet ja ir runa par 20 milisekundēm, kas ir 0.02 sekundes, tas jau ir svarīgi pie lielām noslodzēm.