✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Refereri

2005. gada 1. septembrī, 7 komentāri

Beidzot pa ilgiem laikiem pievērsu uzmanību refereriem. T.i. - saitēm, no kurām "it kā" pie manis ierodas apmeklētāji. Teikšu kā ir - refereru spams ir pārņēmis pasauli. Reāli no tiem sūrajiem tūkstošiem refereru patieso saišotāju (vārds, kurā varētu cēli nodēvēt visus linkotājus:) ir niecīgs procents.

Līdz ar to arī zūd patiesības moments, apskatot statistiku un provējot izvērtēt - cik tad mani apmeklē. Ņemot vērā, ka šo refereru spamu lielākoties ģenerē visādas spyware figņas, kuras, ja ticēt skaitļiem, ir uz katra trešā datora ka biezs.

Būs jāmēģina ņemt vērā tikai Latvijas IP adreses, atfiltrējot tās, kuras man sniedz maldīgu informāciju par refereriem. Pašlaik mani ik dienas apmeklē vidēji ap pieciem tūkstošiem dažādu IP adrešu, ģenerējot ap desmit - piecpadsmit tūkstošiem lapu apskašu (neņemot vērā bildes, u.t.t.).

Populārākā saite, protams, ir /blog/export/rss/.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Mr.SergE

2005. gada 1. septembrī, plkst. 19:50

Un kad būs atpakaļ tūlis citu RSS lasīšanai?

Gravatar n

2005. gada 1. septembrī, plkst. 21:26

ff ir extensions kur var mainiit referus ;)

Gravatar bubu

2005. gada 1. septembrī, plkst. 23:59

n: un kas tur tik revolucionārs?

Gravatar misame

2005. gada 2. septembrī, plkst. 08:42

nu, tas par RSS kā populārāko ir normāli, jo ir daudzi atsaldētie, kuriem šķiet, ka RSS plūsma ir tāda lieta, ko vajag atjaunot, teiksim, reizi minūtē. Vai reizi piecās. Tas šķiet nedaudz smieklīgi, jo blogā rakstu labi ja reizi mēnesī... diez, ko gan varētu nokavēt, sinhronizējot plūsmas, teiksim, reizi stundā? :)

Gravatar Normunds

2005. gada 2. septembrī, plkst. 09:18

Pievienošos Misame - man arī ir pāris feedotāju, kas lasa [?] ik pa desmit minūtēm to, kas nav sarkastīts :D

Gravatar bljaaviens

2005. gada 2. septembrī, plkst. 11:11

prieksh tam jau RSS ir domaats...