✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Vēl dažas msk piezīmes

2005. gada 8. septembrī, 13 komentāri

Jamiem te pilnā sparā notiek tablešu kapsulu reklāma zarnu mikrofloras uzlabošanai - Linex.

Linex vēdera tabletes
Linex vēdera tabletes

Maskavieši ir izteikti patrioti. Gan valsts, gan pašas Maskavas. Pie kam, par pēdējo viņi stāv un krīt. Tas attiecas gan uz tiem, kam jaunā Maskava patīk, gan tiem, kas alkst pēc senajām dienām.

Dzīves moto lielākajai daļai Maskaviešu ir elementārs: “Ja nedrīkst, bet ļoti gribās, tad drīkst”.

Nav brīnums, ka viņi te vairāk šņabi dzer. Viņu alus ir vienkārši šausmīgs.

Te vēl aizvien apritē ir vārds spekulants ar to pašu nozīmi, ko padomijas laikos. Izņemot, protams, tiesisko aspektu.

Interneta cenas ir lielākas nekā pie mums. Ir arī trafika uzskaite. Pat lokālā. Ja nav trafika uzskaites, tad ir tā ierobežojums.

Izrādās, ka Krievijā ir vairākas vecvalodas. T.i. - valodas, nevis dialekti. Pamatā vienas valodas izplatības reģions aprobežojas ar mazu miestu. Teiksim, šapovalovu valodā ir 400 vārdu, ar kuriem var aprakstīt faktiski visu. Tiesa, primitīvā līmenī.

Patēriņa cenu kāpums, salīdzinot ar Latviju, ir mežonīgs. Teiksim, vidējais patēriņa grozs gada laikā ir kļuvis divreiz dārgāks.

Reformas vēl tikai notiek. Reģionālā vēl tikai notiek, pie kam lēnām un ilgi, veselības aprūpes reforma plānojas, izglītības reforma notiek, bet katrā reģionā pa savam, sociālās reformas vairāk tiek orientētas uz atvieglojumu likvidēšanu un to aizvietošanu ar kompensācijām naudiskā izteiksmē.

Šodien ieberzāmies nesliktā korķī. Galu galā tika nolemts braukt caur pagalmiem. Vienā vietā garām ejošs pensionārs mums paziņo, ka jābrauc atpakaļ. Priekšā esot bezceris. Nu, izstāsta ceļu, bet mēs, protams, neko nesaprotam. Galu galā, arī mans vedējs ir no Maskavas dienvidiem un austrumu galu ne pārāk pārzin. Tad nu onka pat nepaprasot iekāpa mašīnā un teica - braucam, es parādīšu ceļu. Nu neko, izveda mūs pa mazajām pagalmu ieliņām, pie kam arī apstāstīja mazliet - kas un kur atrodas, ir agrāk atradies un būs nākotnē. Tā teikt - gidu arī patēloja ;)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Aivis

2005. gada 8. septembrī, plkst. 13:05

Laikam krievi ar anālo seksu pastiprināti nodarbojas? Reklamē jau to, kas aktuāli :)

Gravatar pods

2005. gada 8. septembrī, plkst. 13:08

ar baigi labo infu laacz muus baro. tas tev nav nekaads dumsh tuurisma celjvedis.

Gravatar lasītājs

2005. gada 8. septembrī, plkst. 13:35

Varbūt tas par patriotismu bija humors, bet no sava Maskavas un Sanktpēterburgas apmeklējuma pirms pāris gadiem atceros, ka tur no patriotisma ne miņas nebija. Viņiem uz to valsti ir nospļauties. Un tāpēc tur nekas cits kā diktatūra neder.

Gravatar JurKa

2005. gada 8. septembrī, plkst. 14:27

chota es tev neticu par taam valodaam katraa regjionaa. kaa tu vari tik subjektiivi spriest par visu krievzemi kopumaa, ja tu tikai un vieniigi apmeklee maskavu? un kur tu konkreeti taadu valodu dzirdeeji kaa shapavalovu? tas tak ir gjimenes uzvaards, ne valoda. subjektiivi, bet nu dazhas lietas gan man tomeer patiik no apstaastiijuma

Gravatar laacz

2005. gada 8. septembrī, plkst. 14:33

JurKa: Es nebūt neesmu teicis, ka tas ir katrā reģionā! Bet par to šapovalovu valodiņu esmu 100% drošs ;)

Gravatar UL

2005. gada 8. septembrī, plkst. 15:30

Viņi mīl savu zemi vēl vairāk kā mēs. Toties valsti - tur ir spēkā tikai viens transakciju modelis - ja tu neapčakarēsi valsti, tad tā NOTEIKTi apčakarēs Tevi! :)

Gravatar Piu

2005. gada 8. septembrī, plkst. 16:26

Onkam alu/vodku uzsauc vismaz?

Gravatar Zinītis

2005. gada 8. septembrī, plkst. 16:43

Alum nav nekāda vaina. rekomendēju - pie Tveras ielas ir Kamergerskij pereulok, kur ir iestādījums CEHO (latviski siens), un tur izlejamo alu pie ļoti kvalitatīvām pusdienām vēl nesen varēja dabūt par 60rbļ.

Gravatar Bomis

2005. gada 8. septembrī, plkst. 18:12

Par to šapovalovu valodu, lūdzu, podrobņeje.

Gravatar Klaids

2005. gada 8. septembrī, plkst. 21:46

Ņevskij alu rekomendēju (tas gan ir Pēterburgas alus, bet noteikti tur ar nopērkams.

Gravatar moonlight

2005. gada 8. septembrī, plkst. 22:20

Laacz: Ja piektrdienas vakarā neplāno uz RIX - aizdodies ar saviem Maskaviešiem uz "Tinkoff" alus vārītavu. Alū tur var dabūt visu - arī alū vārītas garneles u.c. mošķus. Man patika. Lai arī neesmu nekāds šī dzēriena īpašais piekritējs.

Jocīga pilsēta protams. Vienīgi - nav jēgas salīdzināt MSK un RU kopumā. MSK ir "valsts / valstī".

Gravatar karlis

2005. gada 8. septembrī, plkst. 23:35

Linexu tirgo arī Rīgā. Ļoti iespējams, ka pašam arī būs iespēja/nepieciešamība pirkt, ja sīci sanāks barot ar antibiotikām (ko gan es neiesaku un nenovēlu). Starp citu labas zālas, atšķirībā no dauzām citām.

Gravatar frk

2005. gada 9. septembrī, plkst. 11:07

tev laacz kaa latvietim ir saspraudushi reaalus batonus :)))