✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

EHLO Bite

2005. gada 13. septembrī, 40 komentāri

Šodien noritēja Bite Latvia preses konference, kuras laikā tika prezentēta priekšapmaksas karte Toxic un pakalpojumu grupa Bite Plus.

Iespējams, ka tas ir detaļās pārdomāts solis - palaist produktu ar tik daudz būtiskiem mīnusiem, bet man neaiziet :) Teiksim, starpsavienojuma nav. T.i. - LMT un TELE2 klienti nevarēs sazvanīt Toxic lietotājus.

Pārklājums arī būs simbolisks.

No ceturtdienas "Bites" sakari būs pieejami lielākajā daļā Rīgas teritorijas, kā arī Daugavpilī, Ventspilī, Liepājā. Jaunais operators sola pastāvīgi paplašināt sakaru pārklājumu, līdz nākamā gada 1.janvārim nosedzot Daugavpils un Bauskas šosejas, kā arī pārklājot 95% Rīgas un Daugavpils teritorijas.

Interesants pakalpojums ir Bite Plus flat rate GPRS. T.i. - dienā 30 santīmi, nedēļā 1 lats, bet mēnesī 3 lati neatkarīgi no pārsūtītā datu apoma. Tiesa, tas vairāk orientēts uz izmisušajiem, jo GPRS savas zemās prioritātes dēļ (GSM tīklos balss pārraidei ir augstāka prioritāte, nekā GPRS), kā arī dēļ augstās latency ir ļoti nepateicīgs datu pārraides veids. Pie kam, gan jau ka ne bez pamata pasaulē flat rate GPRS tarifikācija nav populāra.

Gana jancīgs moments ir tas, ka Toxic pārspļaus visus ar to, ka priekšapmaksas kartes derīguma termiņš neatkarīgi no papildināšanas summas būs 12 mēneši kopš pēdējās papildināšanas. Ar viņu rīcībā esošajiem ierobežotajiem numerācijas resursiem tas ir tik tiešām negaidīts solis.

Par gana lielu mīnusu ir uzskatāms moments, ka Toxic lietotājiem netiks piedāvātas viesabonēšanas iespējas ārvalstīs. Kas gan ir negaidīti, jo tika solīts, ka arī priekšapmaksas karšu lietotāji varēs izmantot makten izdevīgas un ērtas viesabonēšanas iespējas, ja nemaldos, Vodafone tīklos visā Eiropā.

Tarifi ir gana pievilcīgi. It īpaši tas, ka zvans uz jebkuru valsti maksā konstantu summu - 35 santīmi minūtē. Savā starpā, savukārt, Toxic lietotāji varēs zvanīties par pieciem santīmiem minūtē.

Šo to piemirsu, šo to ar nolūku neuzrakstīju, bet īsumā tas viss.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar njam

2005. gada 13. septembrī, plkst. 14:45

bus labi. Un kapec nav starpsavienojuma? 4dien varesiet pashi izlasit, ja neesat lietas kursa... kaa divi, sheit vardos nenosaukti operatori bremze konkurenci.

Gravatar sfinXters

2005. gada 13. septembrī, plkst. 14:59

Tas, ka tele un LMT negrib sadarboties ir samērā cilvēcīgi - "Tu gribi ar mums konkurēt, izmantojot mūsu pašu aparatūru?!"

Gravatar x-f

2005. gada 13. septembrī, plkst. 15:40

Jūs vienkārši neesat toleranti – dodiet taču iespēju jaunajiem! Kāds tur brīnums, ka nav starpsavienojuma, ja ir šāda valsts attieksme pret abiem mobilajiem gigantiem?

Un kā pareizi izrunā "Bite"? Kā latviski vai kā angliski?

Nosaukums gan jaunajai kartei varēja būt labāks un.. mērenāks. :)

Gravatar kintu

2005. gada 13. septembrī, plkst. 16:15

Patiesībā atsevišķās valstīs Flat rate mobilie datu pieslēgumu ir gana populāri. Vvairākus mēnēšus lietoju T-mobile unlimited GPRS par $20 mēnesī, kamēr tiku pie pastāvīgā pieslēguma. Pat ar visu bremzi sanāca novilkt pāris gigabaitu mēnesī.

Gravatar laacz

2005. gada 13. septembrī, plkst. 16:17

kintu: Cik zinu, neierobežota apjoma flat rate GPRS ir tikai iekš U.S. Tevis minētajam T-Mobile un Cingular. Citur pasaulē šis flat rate ir ierobežots ar maksimālo mega/gigabaitu skaitu.

Gravatar kintu

2005. gada 13. septembrī, plkst. 16:39

Tev daļēji taisnība laacz, bet domāju, ka tam nav nekāda sakara ar GPRS labumu vai sliktumu. Ir arī citi, ātrāki datu plāni, piemēram Verizon, un arī tie ir flat rate. Vienkārši vairums telekomu grib lielāku pīrāgu un neatbalsta flat rate tarifikācijas principā.

Gravatar jumbo

2005. gada 13. septembrī, plkst. 16:40

nu va zin, es pat emuli esmu laidis uz lmt GPRS+, ok bremzee, bet ja nav opciju ko ta dariit?... teiksim mezha viduu!

Gravatar Piu

2005. gada 13. septembrī, plkst. 16:42

sms ieksheejaa tiiklaa pa santīmu... uz cietiem operatoriem pa pieciem, lai arī nav nekādu līgumu ar LMT un T2 par starpsavienojumu... Tarifi ir OK, ja tik būtu pārklājums. Rīgā un D-pilī var lietot kā mājas tālruni... Un vispār - drīz izveidosies situācij, ka katram operatoram lietosim savu tālruni un katram cilvēkam zvanīsim no atbilstoša pieslēguma. Iekšējo zvanu un sms cenas ir riktīg labās, bet kā ir starpsavienojums - tā uzreiz vismaz 3x dārgāk...

Gravatar Piu

2005. gada 13. septembrī, plkst. 16:43

btw - vajadzēs telefonu, kas spēs switchot 3 sim (:

Gravatar Kāds

2005. gada 13. septembrī, plkst. 16:47

/smejeas/ Žetons #8 komentāra autoram. :)

Gravatar Linda

2005. gada 13. septembrī, plkst. 16:51

tas tā...vai kāds aizdomājās par nozīmi...nu piem. franču valodā ko nozīmē vārds "bite"... bite: Principal Translations: bite (pénis) nf prick, dick bite (pénis) vulgaire nf cock slang

Compound Forms: bite ou bitte (offensive) nf dick (penis) slang

http://fr.wordreference.com/fr/en/translation.asp?fren=bite

Gravatar Tok Ra

2005. gada 13. septembrī, plkst. 16:51

Viņiem jau ir savs tīkls, jeb izmantos sim kartes ar vietējiem msisdn un LT BITE imsi numuriem, viesabonēsanā?

Gravatar Lupus

2005. gada 13. septembrī, plkst. 16:58

Lūk! Pionieri! Pat meža vidū tev jāzog maize no mūsu talantīgo izpildītāju galdiem!

(nē, bet tiešām interesanti. A kāda hera pēc?)

Gravatar LaStar

2005. gada 13. septembrī, plkst. 17:02

eh, laikam lāčiem bites makten nepatīk :)

Gravatar daysleeper

2005. gada 13. septembrī, plkst. 17:34

reklāmas kampaņa viņiem bija visnotaļ nepārdomāta. nezinu cik liela jēga irbija no tādas.

Gravatar es

2005. gada 13. septembrī, plkst. 18:59

Vispār baigi forši - nav čakara ar tarifiem, cik maksā tas, cik šitais, un cik par to jāmaksā.

Gravatar Dairis

2005. gada 13. septembrī, plkst. 19:29

Piu - Iedomājies, ja katram iedzīvotājam ir telefons pie katra operātora, un tavam draugam arī, kuram tu tieši tagad taisies zvanīt.

Kuru tad no saviem telefoniem izvēlēties zvanīšanai?

Gravatar uga

2005. gada 13. septembrī, plkst. 20:04

laacz, nav ko ņergāties par bites pirmajiem soļiem. ne jau aiz labas dzīves viņi tā, bet gan aiz duopola, kurš ne tev (lai arī strādā tu pie viņu konkurentiem), ne man par labu nenāk. zb, man tie 50+ls rēķini. kad ieraugu LMT peļņas rādītājus(apt30%) un salīdzinu ar pakalpojuma kvalitāti ārpus rīgas, tad točna iebesī. lojalitāte darba devējam ir ok, bet ar mēru, mēru.

Gravatar Livingston

2005. gada 13. septembrī, plkst. 21:15

uga, vai Tu tiešām domā, ka tuvākajā laikā Bite spēs nodrošināt pārklājumu tur, kur tā nav LMT ? Vai Tev šķiet, ka viņi liks torņus tā, lai signāls būtu katrā ieplakā, kur dzīvo labi ja pāris cilvēki ? Ja viņi tā izdarīs, tad braucot uz nezināmu vietu paņemšu līdzi arī Bites kartiņu, lai varu sazvanīties, iezvanīties un izmantot visas modernu sakaru priekšrocības :)

Gravatar kintu > uga, Livingston

2005. gada 13. septembrī, plkst. 22:46

Nu, es domāju iemesli, kāpēc Bite sāk darbību ir tikai viena — gūt peļņu. Bet lielā peļņa arī ir skaidrojama ar to, ka nabadzīgie Latvija iedzīvotāji ir slikti pircēji. Visiem vajadzīga nez kāda ahūnā kvalitāte un neviens nemeklē, kur to pašu var dabūt lētāk. Reizēm par amerikāņiem smejas, ka tie gatavi braukt uz 10km tālāku veikalu, lai nopirktu par 10 centiem lētākus burkānus, benzīnā iztērējot krietni vairāk. Bet tas tiešām veicina konkurenci, jo tu vienkārši tāpat vien paaugstināsi cenu, tad lielākā daļa pirks pie konkurenta. Ziniet, šeit (ASV) pārklājums laukos ir vēl sliktāks nekā ASV, bet tas nevienu neuztrauc, jo fiksēto līniju visur ievilks bez papildu maksas, jo šo lietu stingri uzrauga regulators (FCC).

Gravatar Huh > daysleeper

2005. gada 13. septembrī, plkst. 22:59

Kāda vēl reklāmas kampaņa? Vienīgais, ko pamanīju - 2 laacz-a ieraksti. Un no pirmā - nemaz mazākā tankā nebiju.

Gravatar Lupus

2005. gada 14. septembrī, plkst. 00:05

Eeeh... Nu sāksim kaut vai ar to ka Bite nav nopietni ņemama. To pierāda kaut vai tas ka viņu tirgū ielaida.

Vai kāds vēl atcerās ar ko beidzās iepriekšējais tenderis? Orange, T-Mobile, MTC kas gribēja nākt? Un kā tika sakārtots šis jautājums, lai tirgū tiktu saglabāts līdzsvars. :)

Par LMT patiesībā varu teikt tikai to labāko - par spīti faktam ka viņi tiešām pelna nevāji, tomēr piedāvā atbilstošus pakalpojumus. Smieklīgi, bet fakts - LMT tīkls ir viens no sakarīgākajiem eiropā pakalpojumu kvalitātes un klāsta ziņā. Un bez vijeboniem. Un ar skaidri definētu mērķauditoriju. Par teli to teikt nevaru, lai arī pelna viņi tieši tāpat :)

Un labāk būtu priecājušies ka Latvijā vēl telefonu aparātus var nopirkt brīvā tirzniecībā, nevis tikai nododot asins paraugus pie sava mūžam izvēlētā operatora.

Gravatar Lupus

2005. gada 14. septembrī, plkst. 00:07

Bet kaut kāds dzīvniecisks tas telefonsakaru tirgus mums ir - govis, zivis, bites... Nedaudz ķīmijas, nedaudz klasicisma, un sanāk lieliski gaļas salāti. Kur skatās veģetārieši?

Gravatar Shadowbird

2005. gada 14. septembrī, plkst. 08:36

LOL @ Lupus(#24). :D

Gravatar laacz

2005. gada 14. septembrī, plkst. 08:58

LMT, lai arī mūsu tirgū ir flagmanis, tomēr stagnē tieši pakalpojumu ziņā.

Gravatar misame

2005. gada 14. septembrī, plkst. 09:22

Laacz, ta ko vēl no viņiem gribēt? Imho neesam jau gatavi prasīt vēl jaunus pakalpojumus, ja tos pašus esošos nemākam lietot. Kaut vai tie paši mms - savā mūžā neesmu nevienu MMS nosūtījis, i cik zinu, neviens no maniem paziņām ar` to nedara... so... kāda tur stagnēšana? :)

Gravatar toxic

2005. gada 14. septembrī, plkst. 09:25

Galvenais, lai tas GPRS būtu pilnais, tas ir tāds ar kuru var pie kompja slēgties, nevis tikai WAP GPRS. Kāds nezin kā Lietuvā ar pilno GPRS ir "LABAS" kartei? Pie mums būs droši vien tāpat kā Lietuvā.

Gravatar laacz

2005. gada 14. septembrī, plkst. 09:32

misame: Nav jau runa par jauniem moderniem pakalpojumiem (MMS, EDGE, u.c.). Iet runa par daudz pakalpojumiem korporatīvajiem klientiem, individuālo online pakalpojumu centralizāciju un attīstīšanu.

P.S. MMS nemaz nav tik nepopuplārs, kā Tu domā :)

Gravatar Wilx

2005. gada 14. septembrī, plkst. 10:03

Palīdzēsim bitēm. Jātaisa zvanu akcija uz LMT un Tele2 jājautā kāda suņa pēc nevaru sazvanīt draugu no bišustropa. Kāda velna pēc man pieslēgums no kura nevaru zvanīt kur gribu?

Gravatar nazis

2005. gada 14. septembrī, plkst. 11:11

Broļuku "Bite" arī latviski izlasās "Bite". :)

Gravatar Tok Ra

2005. gada 14. septembrī, plkst. 11:14

LVA 05 tīkls ir redzams !!!

Gravatar Kirils

2005. gada 15. septembrī, plkst. 02:06

lieliski. bet kur ir treshais un ceturtais? btw, shamie veel necasto nosaukumu, shkjiet.

Gravatar Kirils

2005. gada 15. septembrī, plkst. 10:50

it kaa vinjiem nebuutu bijis laika visu izstraadaat! veel pirms 5 stundaam www.toxic.lv raadijaas "veel 1 diena", tagad daudzu sadalju truukst, saakumaa veel kaut kas tiek uzbljauts par paarluuku.

forshi, ka ir flatrate sarunas = 5 sant.

Gravatar lietuvietis

2005. gada 16. septembrī, plkst. 11:48

"Kāds nezin kā Lietuvā ar pilno GPRS ir "LABAS" kartei?"

Lietuvaa "LABAS" ir full GPRS. var lietot messengerus, ftp, https

Gravatar Arnx

2005. gada 17. septembrī, plkst. 19:05

Nu man jau patīk! Reklāma iet pilnā sparā un bites mājas lapā ir saraksts ar vietām kur var iegādāties "TOXIC" bet lai arī kur es to meklēju ne vakar ne šodien to nopirkt nevarēju. Un starpcitu cik tad īsti maksā sākuma komplekts? Tādu informāciju cienījamie Bitenieki ir aizmirsuši ielikt savās 3 mājas lapās.

Gravatar Killercompany

2006. gada 15. janvārī, plkst. 23:03

kāpēc visi komentāri apsīkuši? ā laikam tāpē ka tagad jau visi uz toxic pārgājuši. nu man jau ar patīk. žēl tik ka tam gprs ir mb ierobēžojumi :(