✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

HHG2G

2005. gada 27. septembrī, 23 komentāri

Vakar tika nočolēta filma par stopētājiem galaktikā. Interesanta, bet negaidīti necila ilustrācija grāmatai. Bet nevar jau visu gribēt. Gaidīsim nākamās divas daļas?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar mxz

2005. gada 27. septembrī, plkst. 09:18

Domāju, ka nebūs nākamo divu daļu. Ja vēl no pirmās orģinālās varēja kautko izspiest, tad pārējās ir diezgan neekranizējamas, manuprāt. Man šķita nedaudz sasteigta.

Gravatar jam

2005. gada 27. septembrī, plkst. 09:23

Diezgan liels mēsls. Reklāma no laacz buses bija daudz labāka, nekā filma :)

Gravatar Livingston

2005. gada 27. septembrī, plkst. 10:21

jāpiekrīt, ka filma bija diezgan liels mēsls. Ja nebūtu savulaik šeit dabūjis linkus uz grāmatu oriģinālvalodā (paldies Lupus, šķiet) tad pēc filmas noskatīšanās nospriestu, ka HHG2G ir slima kaķa garlaicīgi murgi.

Gravatar 2cent

2005. gada 27. septembrī, plkst. 11:24

neesu grāmatu lasījis, un jā, tiešām liekas ka tā filma ir ripaina suņa murgi, pat visu nebija pacietība skatīties

Gravatar j

2005. gada 27. septembrī, plkst. 12:20

btw, ir kautkāda bbc 80 gadu versija arī. ķipa radioluga, tikai uz ekrāna ;)

Gravatar Luudzu

2005. gada 27. septembrī, plkst. 12:45

Ko juus tur gvelzhat "slima sunja murgi"!? Ja jums anglju humoru nesaprast(kursh ne vienmeer ir 'bams - ha ha haaaaa'), tad ejat un skatieties visaadus amiishu "Road tripus", "ASV piiraagus 1-2-3" uc 'izcilos' komeediju paraugdarbus. Aktierspeele shajaa filmaa ir pat ljoti laba, smalks humors, taa teikt

Gravatar j

2005. gada 27. septembrī, plkst. 12:50

jā, filma ir ok, bet grāmatai blakus nestāv.

Gravatar Pecis

2005. gada 27. septembrī, plkst. 12:59

Hmmmm, filma ir diezgan laba, ekselenta, nenogrimst savā krāšņumā, joki vismaz uz mani konkrēti strādā, pie tam diezgan spēcīgi. Tiesa, ir vajadzīga drusku dzīves pieredze un vairāk par trim rievām smadzenēs.

Jā, tā nav žilbinoša, bet katrā ziņā diezgan tuva materiālam, kuru varēja dabūt uz ekrāna. Ja te ir kāds topošais jaunais režisors, tad lūgtum - uzfilmējiet to, lai tas viss 'nesukss'. :)

Gravatar Livingston

2005. gada 27. septembrī, plkst. 13:03

"Luudzu" un "Pecis" droši vien jau ir nopirkuši filmas oriģinālos DVD, vai ne?

Gravatar Luudzu

2005. gada 27. septembrī, plkst. 13:55

2 Pecis -> tieshi taa

2 Livingston -> Jaa, man shii filma stav originaalaja 'video_ts' folderii nokachaata ar originaala torrenta paliidziibu pa taisno no studijas ibio.

Gravatar Livingston

2005. gada 27. septembrī, plkst. 14:28

:) Nevajag tā iespringt (ibio) un uztvert faktu, ka filma daudziem sagādājusi vilšanos, kā personīgu neveiksmi :D

Gravatar mmk

2005. gada 27. septembrī, plkst. 14:44

filma bija ok! neesmu grāmatu lasījis, bet filma patika. sākums tāds ne pārāk padevies, bet beigas jau gan bija pavelkošas! :)

Gravatar Luudzu

2005. gada 27. septembrī, plkst. 14:47

:D :D :D >:|

Vilshanaas ir tev un tiem daudzajiem, tapeec, ka speej skatiit humoru tikai vienaa virzienaa.

ps. Jaanis Jaraans rulee

Gravatar Livingston

2005. gada 27. septembrī, plkst. 15:04

Luudzu, Tu laikam esi kāds viedais, kurš zin visu par visiem :)

Gravatar Arturs

2005. gada 27. septembrī, plkst. 15:16

Viena no ārkārtīgi retajām filmām, kuru vienkārši nespēju noskatīties līdz galam. Tā arī nezinu (un negribu zināt) ar ko tā filma beidzās.

Angļiem iespējams ir viens no visvājākajiem humoriem uz šīs planētas. Krievi šajā ziņā varētu būt līderi un patiesībā pat amerikāņi ir daudz spēcīgāki - var paskatīties kaut vai viņu //stand-up comedy// vakarus.

Gravatar hhg2g skatītājs

2005. gada 27. septembrī, plkst. 16:08

o, nemaz nezināju ka iznāks vēl divas daļas. filma manā vērtējumā bija laba, humors izsmalcināts, bet skatāms ;)

Gravatar Luudzu

2005. gada 27. septembrī, plkst. 16:36

Livingston -> Es zinu, ka tu esi sieviete

Gravatar uga

2005. gada 27. septembrī, plkst. 16:53

Grāmatu neesmu lasījis un droši vien tādēļ filma šķita laba. Grāmatas pārspēt vai nostāties tām līdzās ir spējušas tikai ļoti retas filmas. Grāmatu lasot cilvēks darbina pats savu iztēli, visai neparedzamu un individuālu agrāk sagrābstītu tēlu iespaidā un kombinācijās. Filma ir režisora un viņa komandas iztēles produkts. Reti kad saskan indivīdu un režisoru izjūtas, aiz ko arī reti, kad ir ļoti veiksmīgas grāmatu ekranizācijas. Delfīnu dziesma vien bija ko vērta.

Gravatar moonlight

2005. gada 27. septembrī, plkst. 22:43

Reti "ekranizācija" ir labāka par grāmatu. Katram taču ir sava subjektīvā iztēle par autora aprakstīto lietu, personu, sižetu utt.

Tāpēc nav ko salīdzināt IMHO.

Kā filma - atraujot no grāmatas bija +/-. Mans subjektīvais vērtējums ***+ zvaigznītes no 5.

Gravatar mxz

2005. gada 28. septembrī, plkst. 11:45

Šis romāns ir ākrārtīgi grūti ekranizējāms, kautvai konceptuāli, kautvai dēļ nežēlīgā informācijas, satura un atziņu apjoma, kas tur slēpjās.

Nedaudz apbēdina dažu komentētāju nespēja kārtīgi, saprātīgi un argumentēti asprātīgi izteikt savu viedokli - ir tikai truli un nepamatoti pašpārliecināti brēcieni "bļe mēsls" un "slima kaķa garlaicīgi murgi" un tamlīdzīgi.

Gravatar Luudzu

2005. gada 28. septembrī, plkst. 12:25

mxz->"Šis romāns ir ākrārtīgi grūti ekranizējāms, kautvai konceptuāli, kautvai dēļ nežēlīgā informācijas, satura un atziņu apjoma, kas tur slēpjās..."

Identiska situācija ir ar Bulgakova "Meistaru un Margaritu", tikai teatrālajā jomā. Pirms gada vai diviem Dailes teātrī tika rādīta šī luga un man ta likās "bļe mēsls" un "slima kaķa garlaicīgi murgi" tikai tapēc, ka: "Šis romāns ir ākrārtīgi grūti ekranizējāms, kautvai konceptuāli, kautvai dēļ nežēlīgā informācijas, satura un atziņu apjoma, kas tur slēpjās..."

p.s Nenormāli gribētos redzēt ši ģeniālā romāna ekranizējumu (nu jau tehnoloģijas to atļauj :P)

Gravatar Olis

2005. gada 28. septembrī, plkst. 17:14

HHG2G? Taa gadiijumaa nebija galaktiskaa superbliezeeja formula (vai kaa nu to trako drinku sauca)? :) nez, man patika gan graamata gan filma un manupraat filma ir visai laba variaacija par graamatas teemu njemot veeraa ka cieniijamais autors ir cilveeks ar visai dziivu izteeli un pie tam veel, cik man zinaams, zinaatnieks.

Gravatar CaptSolo

2005. gada 29. septembrī, plkst. 17:42

Patiesībā filma bija tīri jauka.

Jauka tieši tādēļ, ka šo ģeniālo darbu ir ļoti grūti ekranizēt. Tāpēc negaidīju neko ārkārtīgu un rezultātā bija patīkami noskatīties šo filmu - baudījums bija labs.

P.S. No Star Wars III gan biju gaidījis vairāk - viņiem gan arī nebija viegli savilkt IV un II sēriju kopā. Tagad viņi ir atraduši pirātus, ko vainot zemajos kases ienākumos (sk. Slashdot) - MPAA un co. laikam nevar sūdzēties par radošas fantāzijas trūkumu :)