✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Wordpress goča

2005. gada 5. oktobrī, 17 komentāri

Viena lieta, kura tik tiešām nevar nekretinēt, ir komentāru spams. Pa vakarvakaru/šonakti vien spamīgo komentāru bija sakrājies ap 160 gab. Kā arī mazas modifikācijas iekš administrācijas komentāru moderācijas/labošanas interfeisa, lai pasākums būtu ērtāks un parocīgāks.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar misame

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 09:58

WP taču piedāvā moderēt vai dzēst komentārus pēc vairākiem rulesetiem. Manuprāt, ieliekot "vairāk par 3 linkiem komentārā ir spams" ir galīgi ok.

Gravatar laacz

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 09:59

misame: Nevienā spama komentārā sen jau vairs nav neviena linka :)

Gravatar misame

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 10:02

ummm? Iekš http://tips.naivist.net, kur arī uzliku WP, ik pa brīdim kāds mēģina sarakstīt daudz teksta ar daudziem linkiem. Laikam jau spamboti ir dažādi :)

Gravatar sviesc

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 11:27

Teikšu godīgi, spams laikam ir tā lieta ar kuru būs diezgan grūti cīnīties, spameri vienmēr izdomās jaunus variantus kā piesāņot komentārus vai ko citu un tie 3 linki tur neko nedos šie iemetīs vienu linku vai divus un nevienmēr 3 saites ir spams, piemēram vēlies norādīt vairākas interesantas lapas ko tad? vairāk par 3 nevarēsi... ņā katrā ziņā cīnīties var bet iegūst 100% aizsargātību nevar (izņemot gadījumus, ja lapa atrodas uz lokālā servera, kur nevienc cic netiek klāt)

Gravatar jermo

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 15:13

iekš pagride.lv arī tās pašas problēmas! Ik mēnesi/divus uzrodais jauni spamboti ar jauniem tiekumiem :(

Gravatar x-f

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 15:16

Kāpēc "wordpress-gooa"?

Gravatar Radek HULÁN

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 16:36

Pie mums nav spameru. Ir tikai spameru a p k a r o t ā j i.

Gravatar spama tests

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 16:40

tev nav izveeles, raksti!

Gravatar CaptSolo

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 19:40

Laacz, spamīgo komentāru apkarošanai var lietot "captcha".

To bilžuku ar burtiem/cipariem (kā LMT saitā sūtot SMSus) diez vai spameri spēs pareizi atpazīt. Varētu būt mazliet labāk kā obligāti prasīt JavaScript (piem., lynx to neatbalsta), lai gan no <i>usability</i> viedokļa varētu teikt, ka tad problēmas komentāru rakstīšanā būs neredzīgajiem, kas nezinās kas jāvada iekš "captcha".

Gravatar Kirils

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 19:55

lynx arii kapchu neparaadiis. negodiigaa pasaule.

Gravatar CaptSolo

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 20:19

Arī taisnība. Ko tad?

Gravatar bljaaviens

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 20:31

Lynx imho raadiija gan (ar fbi paliidziibu) jeb tas bija Links, vot neatceros vairs, 'i' poga jaanospiezh...

izskataas, ka spam-botu A.I. paliek arvien gudraaks. neapskauzhu tos, kas tam meklees risinaajumus taalaa naakotnee, kad jamie pat latvieshu tautas miiklas pa skaljruni nolasiitas maacees atmineet...

Gravatar misame

2005. gada 5. oktobrī, plkst. 21:03

Vēl variants - tāpat kā klab.lv brīvā tekstā paprasīt, lai ievada kaut kādu "qws" (vai kādu citu random tekstu). Līdz ar to tie spameri, kas tiešām spamboti, atkritīs.

Gravatar CaptSolo

2005. gada 6. oktobrī, plkst. 01:59

misame: tas arī ir "captcha"

Gravatar misame

2005. gada 7. oktobrī, plkst. 09:45

CaptSolo: emmee, cik biju sapratis, īstais Captcha ir tad, kad tiek ģenerēta bildīte, kurā iekodēti visādi sašķobīti burti un cipari. Klab.lv gadījumā tas 'qws' parādās vienkārši brīvā tekstā. Bet, ņemot vērā, ka spamboti tomēr lasīt neprot, darbojas arī šis variants :)

Gravatar laacz Autors

2005. gada 7. oktobrī, plkst. 11:23

misame: CAPTCHA nav tikai bildīte. CAPTCHA ir vispārīgs nosaukums visiem šāda tipa testiem. Tipa - <acronym title="completely automated public Turing test to tell computers and humans apart">CAPTCHA</acronym> = completely automated public Turing test to tell computers and humans apart