✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

mDSL

2005. gada 8. oktobrī, 21 komentārs

Biju domājis šo kļauzu piemetināt iepriekšējam rakstam beigās kā dažus teikumus, bet izplūdu.

Mājas DSL sāk atgādināt vecos labos laikus, kad paketloss jamajā bija 80%, nevienam nekas nestrādāja un es to nelietoju. Apollo tehniskais atbalsts man dirš, ausīs skatīdamies. Jā, problēmas esot bijušas, bet tagad jau novērstas. Pārstartējiet modemu un datoru. Tas vienmēr palīdzot. Domājams, ka jāsāk lasīt tipveida līgums un jāštuko par kompensāciju vai ko tml. Piem., vakar (piektdien) vispār jamais nestrādāja. DHCP nekādi nespēja iegūt adresi.

Starp citu. Ko tikai viņi nav pasūtījuši aktieriem ierunāt. Ne tikai to, ka esot problēmas Mājas DSL pakalpojumam, bet arī to, ka esot problēmas ar starptautiskajiem sakariem. Manjaki. Interesanti būtu uzzināt, kas vēl viņiem ir ierunāts tā teikt На всякие пожарные.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Fedja

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 11:16

Vai tiešām mDSL ir <b>TIK</b> slikts?

Gravatar e-remit

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 11:27

Jautrākais, ka aizvakar pieliku HUBu un pieslēdzu otru kompi pie MDSL. Kopš tā laika sāka inets gļukot. Un es jau domāju, ka HUBs beigts. Izrādās pie vainas Apollo... :]

Gravatar CooLynX

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 11:49

Problēmas viņiem tiešām ir/bija globālas, jo "galvenie"? cisco rūteri jūdzās nost. Lai arī kā tur nebūtu, nav būtiski.

Es kaut kad agrāk rakstīju par to kā šādās situācijās <em>izdzīvot</em>. Neliels howto:

  1. Tev ir jābūt saglabātai DHCP tīkla konfigurācijai, ko tu dabūji no servera. Vienkārši saglabā to kaut kur nebaltai dienai.
  2. mdsl.lv IP adrese ir glābiņš, lai tiktu līdz tam PILošam sūdam, jo, kad tur viss brūk un jūk, tad hostu, protams, ka nerezolvē.
  3. Lieto kādu linux veidīgu rūteri/ugunsmūri, kas tev 24h būs online. Tas palīdz, ja viņiem SSG ir noklājies un DHCP neatbild. Pašam kaut kad ne tik sen gadījās, ka tīkls pazuda un nevarēju saprast, kur ir vaina. Padomāju, ka dēļ elektrības raustīšanās rūterītis uzkāries, bet izrādījās viņiem problēmas. Protams, kad tas pasākums aizgāja, tad visticamāk, ka tur uz to SSG gāzās viss mdsl lietotāju bars un loģiski, ka nekas nestrādāja, tad arī palīdzēja statiski ierakstītā konfigurācija, jo SSG jau ir tikai starpnieks, kas sadala adreses.

Apmēram tā.

Gravatar mxz

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 12:12

Ja runa ir par ceturtdienu, tad, šķiet, ka sakaru problēmas bija daudziem, tai skaitā arī ne mDSL lietotājiem.

Gravatar Guliver Connect

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 16:07

Labdien. Tas Tā. Problēmas jau tika manītas kopš 4dienas rīta visiem apollo klientiem. labots nekas netika, jo viņi paši nezināja kas labojams. es gan zināju, bet man neviens neprasīja :) . Piektdien ap 10:00 viņi atrada problēmas cēloni. Bet bija nolemts ka, lai būtu mazāk zvanu uz centrāli par kļūdas pieteikšanām, labošanas darbi sāksies pēc 18:00 :D super ne? sakarā ar to ka vakar vakarā sākās karostā viens labs media workshops . tad daudzas lietas izpalika. zvanīju uz dienestu, esot atrasta problēma un tiekot labota, zvanu pēc stundas, joprojām tiek labota. es prasu kā tiek aprēķināta zaudējumsumma, jamiet atbild ka nekādi jo līgumā ir dotas trīs darba dienas :) tas nozīmē ka mierīgi var gaidīt līdz otradienai, čurājot siekalas :) labi turpinām, lai to noskaidrotu man jazvana uz 4triem 7niekiem tur man uz jautājumu vai nevarēja pat šo labošanu iepriekš pabrīdināt, man atcirta ka nevar paredzēt kad saplīst :DDD bet zināms tas bija jau 4dienas riitaa :) vispār jau lielopa kakas :)

Gravatar ciruliz

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 18:05

cisco ruuteru staasts bija gana globaals & ietekmeeja gan LTK , gan microlink, gan gan gan ....

Gravatar Qued

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 19:33

Apollo pilsētas interneta pieslēgumam nebija ārzemju un daļas Latvijas interneta ceturtdienas un piektdienas vakaros no kādiem 22:30. Piektdienas vakarā gan ap pusnakti sakari atkal parādījās. E-bay izsole, kurai tanī laikā sekoju, beidzās pusdivpadsmitos :)

Gravatar Juris

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 20:07

Pakalpojums Internets Statuss Savienots Pakalpojuma lietošanas laiks (hh:mm:ss) 3560:50:34

Gravatar sviesc

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 20:51

labs vakars, man arī pirms pāris nedēļām bija līdzīgas problēmas paketes zuda kā alus aluskausā, reizēm pakešu zudumi līdz pat 70-80% nu ko izsaucu montieri, diemžēl pats tajā dienā nebīju mājā, šis esot atnācis un teicis ka mans rūteris visu garjot nost ka viņu galā nav problēmu, nu ko viss itkā gāja kādu nedēļu, tad paketes sāka zust jau ap 90% - 100% 10 min laikā, ko es zvanu atbrauc montieris nomaina modēmu šīs esot jūtīgāks, ja līnijā vaina ta jau manīsim, nu ko līdz dienas vakaram(~17:00) viss ok un ta atkal nu man jau ZB zvanu šiem un saki lai salabo, nākamās dienas rītā man zvana montieris un atvainojas ka viņu centrālē gļuki, tieši manas līnijas gals est tā apsūbējis ka uz vienas dzīslas esot turējies. nu pēc tam viss pagaidām itkā ok.

Bet man rodas jautājums ja jau viņiem vadi uz "puņķiem" turas tad kāda ir viņu attieksme pret klientu kā cilvēku kurš viņiem maksā naudiņas, un vai par tām naudiņām ko mēs maksājam nav jānomaina "puņķi" pret ko normālāku?...

Gravatar profes

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 22:05

oi, oi, oi nabaga beerni. maajas dsl pirmo reizi pusotra gada laika nopileeja.

Gravatar [cx]

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 22:25

Juris:

Pakalpojums Statuss Pakalpojuma lietošanas laiks (hh:mm:ss) Internets Savienots 3959:37:57

iisteniibaa vinhs nemaz tik patiess nav ...

Gravatar Rukicc

2005. gada 8. oktobrī, plkst. 23:25

Njaa bija te probleemas jau saakot no 3 dienas nakts, eventlogaa apluurot uz piulseetas dsl kastes ik pa briidim brinumi par IP adreseem. Vakar vaklaraa bez saapeem sazvaniiju 114 noskaidroju ka ir globaalas probleemas un gaaju guleet jo gaidiit jau nebija jeegas......

Gravatar Didulis

2005. gada 9. oktobrī, plkst. 09:22

Hmm? Diez kā es (man ar mDSL) to pamanijos nogulēt, jo praktiski visu ceturtdienas vakaru un piektdienas vakaru sēdēju pie kompja un man no tā ne silts ne auksts, ja neskaita pāris ping timeout no IRC servera, taču tur es vainoju IRC serveri, jo nebiju vienīgais, kas izpingojās.

Gravatar Arturs

2005. gada 9. oktobrī, plkst. 14:53

Es neko tādu nepieredzēju. Laikam sēžu pie spēcīga vada.

Gravatar Kirils

2005. gada 10. oktobrī, plkst. 00:28

man tikai DNS lago, un tikai uz vienas no trubaam. laimiigi. (nekur nav piiDSL/emmDSL)

Gravatar kvakers

2005. gada 10. oktobrī, plkst. 02:55

Pilnīga truba bija. Man ir MDSL, 2 dienas nebiju pie neta - brālis teica, ka visu laiku esot raustījies (no irc kanāliem visi ar šito dsl bira ārā visnotaļa daudz un bieži), tad piektdien vakarā vispār no 10 pazuda uz ilgu laiku (vismaz līdz 3 naktī nebija nekā, ne ar kādiem paņēmieniem iedzīvināt nevarēju). Zvanīju, tur galā Zigis atbildēja, ka viņiem viss nobiris un tā un šitā. Neko prātīgu atbildēt nevarēja.

Manam draugam ar pilsētas dsl vispār jautrā dzīve - nets zuda regulāri pēdējās dienas pa pus dienai (un viņš tikai pusmēnesi dzīvo ar to netu). Jauka reklāma.

Starp citu, kad es prasīju, kā nolaidības dēļ tas viss noticies, tika atbildēts bezmaz ka tā nevarēja notikt un ļaunie debess spēki u.t.t.

Gravatar pencis

2005. gada 10. oktobrī, plkst. 09:25

es neko taadu nejutu, ne 3dien, ne 4dien, ne citas dienas... a mosh tapeec ka mans pc ir uztaisiits kaa ruuters(2vas tiiklenes), un nets tiek iedaliits hubaa, no kura barijaas 4pc, jau pusgadu lietoju mdsl(nav citas alternatiivaas) un nekad nav pazudis nets:)

Gravatar Pekauss

2005. gada 10. oktobrī, plkst. 12:51

Mājas DSL tiešām pēdējai laikā galīgi sako! Tāaaaaada bremze!

Gravatar Platais

2005. gada 10. oktobrī, plkst. 13:32

Smags gadiijums man kantorii UltraDSL 4MiB piesleegums kopsh 5.dienas aarzemju nets lago vienkaarshi drausmiigi, bail iedomaaties ko par kantori domaa aarzemju partneri, ja nevar nosuutiit pat e-pastu ;(. Arii shobriid ar lielu dalju aarzemju trafika notiek briinumi atduramies pie lattelekom international backbone un taalaak jau ir chau Rasma :(

Gravatar wuff

2005. gada 10. oktobrī, plkst. 14:57

Apollo Pilsetas I-nets - shit in the can! Letaak butu klubaa sedeet un cipsus eest.. te visu dienu nav! Piezvanu prasiit HELP - un man iesaka uz 6 h izsleegt terminaalu - tik pat labi buutu pateikusi - nekas, jus maksajat par GAISU.

Gravatar me

2005. gada 22. novembrī, plkst. 01:52

ne jau tas suudainais serviss un leenais nets ir tas, kas mani sashutina, bet taas cenas, kas tiek kaastas nabaga baalelinjiem. she (NL) planet.nl piedaavaa pa EUR25 3MB/512Kbps. un nekas neraustaas.