✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Apollo barotne

2005. gada 17. oktobrī, 34 komentāri

Lai arī tas ir apsveicami, ka Apollo portālam ir sava RSS formāta barotne, es to nelietoju. Man nav iekšās izsekot visam sūrajam simtam visvisādu ziņu dien dienā. Dotajā brīdī manā uztverē Apollo portāla barotne ir nelietojama, jo grūž lietotājam sejā visas portālā ienākošās ziņas ar intensitāti, kas ir lielāka, nekā ziņu rotācijas biežums galvenajās sadaļās.

Cerēju, ka ar jauno face/content liftu kaut kas mainīsies, bet nekā. Man pilnībā pietiktu ar iespēju iegūt katrai kategorijai (kanālam) iegūt atsevišķu ziņu barotni. Tas man ļautu pievienot pārīti kategoriju, kuras mani interesē, savam agregatoram un lasīt arī Apollo portālu (tas, savukārt, mani, kā lietotāju, atradinātu no citu portālu lietošanas ;).

Delfi turpina nīkuļot un neko jaunu nepiedāvā (laikam visvairāk stagnācijas podā iestigušais portāls Baltijas valstīs, ne?) TV*Nets diez vai pēc Apollo gājiena paliks malā. Ceru, ka tiks piedāvātas arī sindikācijas iespējas.

Starp citu, man Apollo jaunā seja tīk. Viņi vismaz ir uzdrošinājušies kardināli kaut ko mainīt, nevis turpinājuši atgremot un izskaistināt. Un viņiem tas ir lielākā vai mazākā mērā izdevies.

Kā arī, ja mēs salīdzinām Apollo un citu portālu ielādes ātrumus, tad uzvar pirmais. Tas, protams, nav tikai (X)HTML/CSS un mod_gzip nopelns, bet nevar noliegt šo tehnoloģiju lomu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Velko

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 11:47

Es šamo izfiltrēju, lai paliktu sadaļas, kas mani interesē. Un no localhost/apollorss.php jau nāk ārā tīri lietojams fīds.

Gravatar FaLcoN

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 12:17

Velko: padalies ar slinkajiem lūdzu

Gravatar mxz

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 12:28

Jaunais dizains zīmējās diezgan nopietni kļūdaini uz Safari, bet tas tā. Kategoriju barotnes tiešām tiktu novērtētas. Delfi ir kautkas nopietni jāmaina, that shit is getting old.

Gravatar Ramūns

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 12:32

Varjaubūt, ka delfi is getting old, toties viņiem vienmēr ir bijis vispārskatāmākais ziņu izkārtojums. Man kā lietotājam nav jāmēģina lasīt kautkādas kastītes pa labi vai pa kreisi, viss kas mani interesē ir lapas vidū.

Gravatar Aivans

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 12:33

Nu jau sen izmantoju apollo.lv feed`us un nav ne vaina!! Nemaz necenshos visu izlasiit paarskrien tikai paari virsrakstiem un ja ieinteresee tad tikai lasu, taa ka nav probleemas. Un tā kā apollo vieniigais no latvijas zinnu portaaliem piedaavaa rss feed nu tad visa cienna apollo!! :):):)

Gravatar laacz Autors

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 12:34

Ramūns: Tas nebūt nav vispārskatāmākais. Informācijas izvietošana lapā ir ļoti apjomīga un nebūt ne vienkārša zinātne.

Gravatar viestards

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 12:35

Tagad Apollo (un TVNet) pirms lapas aplūkošanas uzmet reklāmu pa visu lapu. Nu paldies, tad es labāk lasu viņu RSS un dzēšu liekos ierakstus. Ar Delfiem interesanti- krievu un Lietuvas Delfiem RSS ir, latviešu Delfiem nav. Interesanti, kāpēc?

Gravatar M. Kraaslavietis

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 12:46

Lapa atvērsies pēc 15s... nu neko sev ātrākais Joprojām palikšu pie letas LV ziņām un newsru.com ārzemju

Gravatar Kristaps Kaupe

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 13:02

Interesantākais ir tas, ka krievu delfiem ir RSS, bet latviešu delfiem nav.

Gravatar bljaaviens

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 13:04

imho Apollo RSS ir OK, tikai nepatiik, ka zinju kaartiiba meedza pamainiities dienas gaitaa. cerams, ka to izlabos...

2 Ramūns: a varbuut ar tiem delfiem ir otraadi: tevi ieinteresee tikai tas, kas atrodas lapas viduu?

2 viestards: mozh tev kaada Adware iemetusies? man nekas taads neizlec. varbuut tapec, ka JS nelietoju.

Gravatar GuliverConnect

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 13:12

19 septembrī viņiem rakstīju:

Man gribējās ko ieteikt, Vai buutu iespeejams sadaliit RSS pa sadaļām? Lai katram no Apollo kanāliem būtu sava RSS sadaļa

Ar Sirsnīgiem Sveicieniem No Laukiem,

Gravatar Velko

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 13:36

FaLcoN un citiem intersentiem:

apollorss.php: http://paste.php.lv/2674 apollorss.xsl: http://paste.php.lv/2675

Gravatar Gross

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 13:51

nav tik suudiigi tam Apollo nemaz. Njemot veraa, ka tas tomeer ir zinju portaals nevis kaut kaada dienasgraamata, tad 60 zinju virsraksti ir OK.. visiem paarskrien paari un redzi, ko veelies izlasiit.

Gravatar normunds.com

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 13:59

apollo fīds tika atslēgts pēc tam, kad piegriezās vienu un to pašu ziņu dažādos diennakts laikos lasīt. Tas bija nedaudz par traku.

Gravatar FaLcoN

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 15:00

Velko: pateicos :) Delfi man gan šķiet ērts, jo uzmanību pievēršu tikai vidus daļai. Zinu, kādā secībā ir izkārtotas ziņu kategorijas, taka šķiet ērti, ka nav jāspaida lieks links, lai izlasītu jaunākās ārzemju ziņas, piemēram. Man teiksim nepatīk apollo un tvnet fiškas. glīti - jā, bet man interesē tikai ziņas. pliks plain text arī derētu ;) ko nu vairs.. tagad tikai feeds jālieto. btw nezināt, kurš no šiem 3 portāliem visārtāk no LETAs un citiem ziņu resursiem postē ziņas?

Thunderbirdā ir iespējams uzlikt notify par jaunu feedu? Kaut kā nemanījās. Ar email viss vienkārši: you have new message, bet rssam ir kāds paziņojums ieslēdzams?

Gravatar x-f

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 15:14

FaLcoN: Operai ir notifikeišns par jaunu ierakstu. Tā es lasu savu draugu lapu Cibā. :)

Gravatar jnk

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 15:24

nu ir doma, uztaisīt varbūt vēl vienu kā php, kam category id padot? tad varēs tik smalki cik vajag.

Gravatar laacz Autors

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 15:26

jnk: Tas būtu tāds kā hacks :) Bet nu, ja citādi nevar, tad OK.

Gravatar jnk

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 15:32

nu 700 xml failus jau netaisīsim :P ok, vēlāk būs ;)

Gravatar x-f

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 15:33

jnk: Pēc tam to visu sarakstu un aprakstu publicējiet http://www.apollo.lv/rss/, lai visi zina. Lūdzu.

P.S. Interesanti, kāpēc man nestrādā <a href="http://www.apollo.lv/portal/search/?submit=1&amp;national=yes&amp;where=www&amp;query=latvija" title="Meklēšana Apollo portālā: latvija" rel="nofollow">meklēšana</a>?

Gravatar jnk

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 15:42

nu saraksts jau nāk html headā. par aprakstu hvz hvz. mums jau tā rss fīča tāda neoficiāla.

Gravatar bljaaviens

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 18:39

jnk: ja ieviesiis to category id, tad varetu headus nepiedrazot. piem, konkretas kategorijas rakstam headaa noradit tikai atbilstoshaas kategorijas RSS link rel [un papildus - pilno], bet pamatlapaa tikai pilno.

p.s. lugums pie viena salabot, lai lapas Title satureetu raksta nosaukumu. agraak taa bija, kas dikti atviegloja bookmarkoshanu. paldies!

Gravatar ZBH

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 21:13

Apollo ielaads aatrums uzvar? Laacz, es Tev karst iesak to meesl paproveet uz leeniem kanaaliem (liidz 128kbps), aatr mainiis savs doms.

Gravatar ZBH

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 21:18

ak jaa, atlausos piebilst, ka vismaz kaadreiz ar Agnitum defaultajiem settingiem mod_gzip gaaj bekot, jo citaad tas kakucs nespeej filtreet peec satur. cik to zin? jaunaakaas versijs ar neuzprasiij, vai man gribaas, lai mod_gzip iraid atbalstaamo sarakstaa vai nee. kur tas raveejaas nost - neaceros, bet dokumentaacijaa vai FAQ biij, sliktakajaa gadiijumaa DejaNews. iespeejams, ka taads jocins tais veel kaads softiskais FW.

Gravatar jnk

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 21:21

ZBH, slikts FW, kas nemāk nogriezt req headerī, ka nevajadzētu atgriezt gzipotu kontentu, ja pašam FW tāds nepatīk ..

Gravatar ZBH

2005. gada 18. oktobrī, plkst. 10:30

jnk - kaa reiz to vins maak, tikai man neuzprasot, vai es taa grib.

Gravatar jnk

2005. gada 18. oktobrī, plkst. 11:34

ZBH, bet tad jau viss ok. kur ir problēma? gzipošana ir diezgan standartizēta un to izmanto daudzās lapās. mēs arī neatteiksimies dēļ dažiem softiem, kas negrib standartizēties. bet runājot par lēno ielādi, derētu nomēģināt. iespējams, ka viss ir dēļ bildēm, jo tās aizņem 140kb no 180kb kopējā satura. redaktori drusku vainīgi ..

Gravatar jnk

2005. gada 18. oktobrī, plkst. 11:35

240kb no 280kb kopējā tb :S

Gravatar Analgiins

2005. gada 18. oktobrī, plkst. 14:08

vot man gan nepatiik jaunais apollo dizains un izkaartojums, veco versiju vareeja daudz patiikamaak paarskatiit. un taas piecas pogas lielaas izskataas tik kraasaiani.. tik kraasaiani.. kaa kaadaa mazuljiem domaataa lapelee. Zinju portaalam manupraat vajadzeetu izskatiities mazliet nopietnaakam lietishkjaakam. Tas ir manas domas.

Gravatar Ramūns

2005. gada 18. oktobrī, plkst. 16:19

2 bļāviens, lācz - nez kāpēc tad 99,9% blogu un tml ziņu vietņu izvieto savas ziņas/rakstus/whatever tieši tādā pašā veidā kā delfi savus linkus uz rakstiem? Gan jau tajā visā kautkāda usability fiška tomēr slēpjas.

Gravatar bljaaviens

2005. gada 18. oktobrī, plkst. 16:52

2 Ramūns: arii RIMI dazhadu "akcijas" prechu atrashanaas grozaa pie ieejas eertaa vietaa jeb acu augstuma plauktos, droshi vien, nav nejausha. taatad darbojas. tomer, man labak patiik ieskriet, pakjert to, ko patieshaam vajag un doties taalaak...

Gravatar ZBH

2005. gada 19. oktobrī, plkst. 10:59

jnk, iis, bez paskaidrojumiem - Agnitum Outpost Firewall defaultajaa konfiguraacijaa nelauj (imenno nelauj, nevs nemaak) izmantot mod_gzip jaukums.