✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Myspace tārps

2005. gada 17. oktobrī, 11 komentāri

Detalizēts un gana saprotams apraksts par to, kā tad īsti darbojās nu jau slavenais Myspace draugu pievienošanas tārps.

Myspace ir serviss, kura ietvaros Tu vari darīt viskautko, ieskaitot draudzēšanos (kā draugiem.lv) un blogošanu. Kāds cilvēks, kurš gribēja mazliet padraudzēties, uzrakstīja vienkāršu XSS skriptiņu, kurš, kā tiek uzskatīts, ir pirmais no šīs kastas, kurš spēj izplatīties pats. Rezultātā - 24 stundu laikā cilvēkam uzradās vairāk nekā viens miljons draugu :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Knaģis

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 12:42

draugiem.lv taču arī esot bijis uzrakstīts viens tāds wormiņš, kas pats izplatās...

Gravatar Kristabs

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 12:47

Man arī uz cietā stāv JS, kurš aicina drudzēties visus pēc kārtas iekš draugiem.lv ... Neesmu gan mēģinājis tagad, bet pirms kādiem diviem mēnešiem strādāja.

Gravatar ziicks

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 15:21

njaa pirmais gan laikam bija www.lethal.fabrika.lv (vizma no man zinaamajiem) un winjs pats bija sashutis par to ka laurus savaaca myspace wirma autors... :(

Gravatar ulzha

2005. gada 17. oktobrī, plkst. 16:57

Kristabs: "aicina" nav tas pats, kas "pievieno".

Gravatar lethal

2005. gada 18. oktobrī, plkst. 18:43

Nu patiesībā varēja uztaisīt tā, ka tas tārps aicina Tevi un tu pats apstiprini, to var saukt arī par pievienošanu, jo lietotājam īsti nav izvēles iespējas (apstiprināt vai nē)..