✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Opera cīnās

2005. gada 25. oktobrī, 27 komentāri

Opera turpina cīnīties. Devītā versija no tehnoloģiskā aspekta izskatās diktiņ incanta (izmaiņu saraksts un saite uz instalāciju).

Beidzot, beidzot, beidzot! Jaunu tabu tagad veram vaļā ar Ctrl+T!!! Izskatās, ka Opera lēnām atsakās no savējās savādākās šortkatu politikas ;)

Palasot minētu changelog, ik pa brīdim pakasu pakausi - tiek tiešām tas tikai tagad ir ieviests? Lai arī, žetons Opera Software ņemts nost netiek. Viņi ir talantīgi.

Papildus: canvas, web forms 2.0 (yay!), xml:id, HTTP link hedera atbalsts (stylesheeti un cita draza var tikt norādīt ar HTTP hederu palīdzību), ļoti apjomīgs būtisku CSS un (X)HTML parseru labojumu saraksts.

Kopumā izskatās cerīgi. Ir ieviestas daudzas lietas, kuras šajā pārlūkā nebija, kamēr citi (Firefox, in particular) to jau bija izdarījuši. Kā arī ir šis tas jauns, kā nav citur.

Izskatās, ka Opera varētu ar laiku kļūt par manu pārlūku, jo Firefox bremzīgums mani jau labu laiku nejēgā kretinē.

Opera 9, technology preview skrīnšots (opera:about logs)
Opera 9, technology preview skrīnšots (opera:about logs)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar sn

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 09:49

es darbaa firefox atveru no riita, jo man vinjsh ir nepiecieshams darbam (uz localhost ir webservers, so visu laiku testeeju savus sasniegumus), bet jau peec kaadas stundas man FF ar aizveertiem tabiem rij 90mb ram, vot tas man tieshaam nepatiik.. maajaas Opera ar atveertiem tabiem peec vairaaku stundu lietoshanas rij kaadus 40mb ram. un vieniigais, kas manaas aciis FF padariija draudziigaaku par operu bija jaunu tabu atveershana ar Ctrl+T, bet (beidzot) tas ir arii Operaa.

kursh pateiks ar ko tagad FF buutu labaaks par Operu? vai Opera labaaka par FF? gruuti izveeleeties, jo gribeetu maajaas un darbaa lietot vienaadus browserus, bet nevaru izveeleeties:)

Gravatar vdl

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 09:54

kur tad tu ziemas miegaa guleeji ;D opera is the way to go ;)

Gravatar keiby

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 09:57

var kaac pateikt cik daudz opera "noeed" atminjas peec 24h ? tagad sanaak, ka man FF Beta 2 peec 24h ir noeedusi 240MB. tas taa kaa nebuutu normaali.

Gravatar laacz Autors

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 09:59

vdl: nshit! Patiesībā līdz šim Opera ar savām dīvainībām un, kas pats galvenais, būšanu par maksu, bija viskretīniskākais no pārlūkiem. Tagad viņi labojas. Varbūt ne par visiem 100% uzreizi, bet lēnām uz to labo pusi iet.

Gravatar andrisp

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 10:09

laacz: nu tik traki jau ar nebij' :)

es piemeerjam juuzoju operu jau no kautkaadas 5 vai 6aas versijas un kaa vienkaarsh ierindas juuzers biju apmierinaats.. ar laiku protams vajadziibas aug bet shie aug liidzi :)

bet operai ir savas diivainiibas - piem, gljuki interesanti - peekshnji programmas kodaa kautkas aiziet loopaa un atminja saak augt pa sekundeem vien.. dazhaas sekundees opera jau aznjem paari 200mb ar atveertu vienu vai divaam lapaam..

nedaudz jau paliek smagaaka arii saliidzinaajumaa ar 6 vai 7 versiju, kuras lidoja pat uz visvecaakajiem kompjiem.

paldies :)

Gravatar Mukadillij_doo

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 10:14

FF man apnika peec meenesha lietoshanas, iisteniibaa uz savas kartona kastiites lietoju k-meleon, jau kaadu gadu.. reizeem (apmeeram 2x gadaa) shams pagjuko, bet visaadi citaati ir uzticiigs kaa krancis.. un pagaidaam neviens cits browseris mani nav savaldzinaajis.

Gravatar are

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 10:58

Nu nez, kas jums tur par tām problēmām ar FF un atmiņas rīšanu. Bremzīgumu nemanu. Salīdzinājumā ar Opera 8.5 starpību nemanu. Arī pēc ilgstošas lietošanas atmiņu rij norms robežās, ar 6 atvērtiem tabiem pēc 2 dienu lietošanas (ar hibernate un session saver plugin) rij 58,3 MB. Gļukojis ar ir reti. Esmu apmierināts. Arī vairākums web lapas rādas ok uz FF (nesaku ka uz Operas nerādās, bet vismaz tas ar nav iemesls lai mainītu pārlūku). Esmu apmierināts ar web developer pluginiem un citām fīčām. Arī no erganomikas viedokļa ir ērts. Neredzu nevienu mīnusu lai mainītu.

Gravatar viestards

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 10:58

keiby Man Opera ar 23 atvērtiem tabiem un stāvējusi vismaz 24 stundas (neatceros, kad atvēru) aizņem ~99 Mb

ja nu kādam noder daži spraudnīši (ne tik daudz kā FF gan), tad var skatīties http://userjs.org/

Gravatar mr_Jr

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 11:16

mani pie FF velk neskaitāmie Extension'i... Kaut vai par piemēru Color Picker, DevToolbar! Par cik njemos ar mājas lapu veidošanu tās man ir ļoti noderīgas lietas! Neesmu gan pētījis, bet šķiet ka Operai pietrūkst šo mazo, bet svarīgo nieciņu...

Gravatar normunds.com

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 11:28

Nu nezinu. pamēģināju es iepriekšējo operu un man neiepatikās. Man nav iekšās mājā sēdēt 2 stundas ar manuāli, lai censtos izprast kā satīrīt loga augšpusi, lai tur būtu tikai adress bar [kuru es pēc 15 minūšu lietošanas vispār neatradu :D] un 5 navigācijas taustiņi. Nu nevajag man zināt, ka lapa sver 254kB, ielādes ātrumu u.c herņas.

p.s iespējams, ka uz win tas pasākums izskatās savādāk, es runāju par mac.

Gravatar Gross

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 12:43

FF nevienaa acii nav leenaaks par Operu. Opera kudi leenaaka ir. Ja nu FF bremzee uzliec taadu extension kaa FasterFox

Gravatar Gross

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 12:49

un par Tagiem runaajot FF vinji ir daudz labaak straadaajoshi nekaa Opera. Ja operai nebuutu ierobezhots Download aaarums pie 1.49MB/sec un Tabi veertos valjaa arii jaunajos logos (tb pie Tab opcijas nevar atveert tak jaunu window, kuraa atkal tabot jeb man pacietiiba truukusi sakonfigureet, lai tas shanceetu), tad lietotu Operu (varbuut)

Gravatar Desa

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 12:58

kā satīrīt loga augšpusi, lai tur būtu tikai adress bar [kuru es pēc 15 minūšu lietošanas vispār neatradu :D] un 5 navigācijas taustiņi. Šitas jautājums man ar neliek mieru.

Gravatar viestards

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 13:07

tātad tiem, kas nejēdz novākt liekos toolbar(vismaz tā ir Opera 8): ar labo peles taustiņu uz toolbar un "remove from toolbar" Tiem kam nav labā taustiņa/patīk strādāt caur menu: view->toolbars un tad vācam ķekšus no nevajadzīgajiem toolbariem un vajadzīgos ieliekam. Turpat arī ir izvēlne "Customise.." kur var darboties sīkāk (likt citās vietās utt)

Gravatar Zobs

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 13:08

man ir tādas aizdomas, ka pastāv zināmas kombinācijas - ff+sistēma+ff atvērta turēšanas ilgums+vēl kas pie kurām uzrodas kautkāds bremzīgums , mani arī šāda kombinācija nav piemeklējusi un ff darbojas ņipri un nekļūst pārmēru resns... ir vēl viena doma, kuru es gandrīz negribēju sacīt lai nedabūt daudz nedraudzīgu vārdu uz savu pusi - un tas ir - manuprāt būtiski ir arī cik un kā ir sistēma sakārtota ; ja vienkārši samesta kopā un miers, tad brīnumus nav ilgi jāgaida, kaut gan var jau arī tā nebūt

Gravatar Kristaps Kaupe

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 14:00

Mani atkal kā ilglaicīgu Operas lietotāju Ctrl+T tagad kretinē. Kāpēc tas tā izveidojies (Ctrl+T vs. Ctrl+N). Bet vispār arī vecajām versijām varēja lietot Ctrl+T, ja ļoti gribējās, jo Operai ir maināmi keyboard shortcut'i.

Gravatar Kristaps Kaupe

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 14:01

Voj, bik rakstīju, dzēsu, rakstīju, un neizdzēsu pusteikumu. Varat ignorēt to "Kāpēc tas tā izveidojies (Ctrl+T vs. Ctrl+N).".

Gravatar CaptSolo

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 14:17

Šķiet, ka Firefoxī ar' daļa no šīm fīčām vēl bērnu autiņos. ~ Konkrēti manis agrāk citētajā <a href="http://www.livejournal.com/users/atrustheotaku/303832.html" rel="nofollow">Atrus rakstā par Flock</a> ir šāda frāze:<blockquote>​​​​Speaking of Firefox, I'm disappointed by two of the big features for 1.5: <canvas> and SVG. The former is a lot less cool because you can't save the image. You can save and restore state, so I guess you can generate and HTML+JS document and save that. SVG is just <strike>broken</strike> incomplete.</blockquote>

Gravatar Zobs

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 14:50

Palasam pods.lv , jālasa gan ir visi teikumi...

Gravatar Murgonis

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 17:44

Ka uzinstaleju sho operas versiju ta jau nebaudamais draugiem.lv kljuva vel nebaudamaaks :))... Profila bildes nevar a[skatit un albuma ieiejot vispar jautriba saakas..

Gravatar tamster

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 18:44

Ctrl+T bišk kretinē... nu ļoti reti ir vajadzība atvērt jaunu logu, nevis tabu. Bet nu lab, pieradums laikam ;) Bet gan ir pazaļa un gļuku pietiek, bet izskatās cerīgi. Un liekas ka strādā ātrāk, tiešām liekas :)

Gravatar Agris

2005. gada 25. oktobrī, plkst. 22:23

Mazs piemērs, ko izveicu pēc tās jaunās Opera 9.0 uzlikšanas. Lapa http://www.lanet.lv veras 7 sec uz Opera 9.0 (tas ir tas, ko tas rāda...; ), uz FF b2 4 sec (iepriekš nebija ielādēts, mērīju ar hronometru). Lūk, arī starpība ātrumos...

Gravatar cu

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 09:18

Agri, tur vaino savu interneta savienojumu. Tik vienkāršu lapu abi pārlūki var parādīt ātrāk kā tu aci pamirkšķināt, visu izšķir tas, kā katram paveicas ar savienojumu

Gravatar tamster

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 16:59

Jāpiekrīt cu, šobrīd atrodos pie pavecāka datora (C766/128) un Op9 atvēra mazāk kā sekundē (uz aci). Tās pašas 4sec Firefoxam jau būtu krietni par daudz..

Gravatar Kirils

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 17:09

opera 7.54. atver lanet.lv tikliidz atlaizhu pirkstu no linka.

Gravatar 2cents

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 18:47

priecē "Implemented designMode for rich text editing."