✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Ar ko Jūs lūkojat?

2005. gada 26. oktobrī, 29 komentāri

Jau kādu laiku bēdājos, ka manas lapas apmeklētāji nebūt neatspoguļo reālo pārlūku statistiku. Reāli Faktiski manu lapu apmeklē 52% firefoxiešu, 35% interneta eksploristu, 10% operistu un pārējais ir nenozīmīgu pārlūku lietotāji (pavisam kopā tika saskaitīti 139 683 apmeklējumi). Tā kā tomēr mana lapa ir gana specifiska, lai firefox lietotāju būtu stipri vairāk par citiem, tad lai uzzinātu patieso statistiku, ir jādomā kas cits.

Dave Shea kādā rakstā tā starp citu pieminēja, ka reālākus ciparus var iegūt, skaitot tikai tos, kas nāk no meklētājiem. Iekļaujot gūgli un yahoo, rezultāti ir stipri savādāki. Exploreristu daļa uzaug līdz 76%, firefoxisti noslīd līdz 19%, bet operisti vispār - līdz 3% (pavisam kopā tika saskaitīti 23 059 apmeklējumi).

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar koko

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 14:38

Nja.. Ta jau tev googleišiem jāmāca, ka jāuzliek kāds cits pārlūks.

P.S. Ja ir cepums, tad vienu reizi spamotājam ierakstīt epastu nu nemaz nebūs grūti :D

Gravatar normunds

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 15:59

Nesapratu. Vienā teikumā ir rakstīts, ka neatspoguļo reāli un otrā teikts, ka reāli apmeklē un pēc tam tiek piesaukta googles tante. Opredeljisj ko tu gribi :)

Gravatar normunds.com

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 16:04

Un kapēc tev liekas, ka tavi apmeklētāj browseri neatspoguļo reālo statistiku? Tev tāda ir?

Gravatar laacz Autors

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 16:07

normunds: Es domāju, ka daudz ticamāka ir statistika starp tiem, kas nāk no gūgles. Jo gūgli apmeklē un tajā meklē teju vai visi :)

Gravatar Beaviz

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 16:15

Pareizi ir! Man superbike.lv ar IE apmeklee kadi 80% un Firefox kadi 10%-15%. Man liekas taa ir daudz ticamaka statistika par "videejo lietotaju"....

Gravatar normunds.com

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 16:22

Tad es neko nesaprotu - tu domā, ka tavas lapas statistikā nepareizi atspoguļojas browseri? Tātad - tavs statistikas plagins rāda, ka ar FF browsē 52%, tu tam netici, jo domā, ka šim ciparam jābūt lielākam un griezies pie googles, ka pasaka, ka ar FF pie tevis ienāk 19% skatītāju. Vai mans domu gājiens ir pareizs?

Tad es lāmeriski mēģināšu iztirzāt 2 lietas:

Pirmais - tie kas ienāk no googles. Lai vai kā gribētos domāt, ka no googles pie tevis nāk cilvēki, kas meklē kaut ko konkrētu un tava lapa viņiem to sniegtu, visbiežāk tie ir garāmgājēji, kuru atslēgvārdi ir sakrituši ar nejaušiem tekstiem tavā lapā. Tapēc es uz googles tanti nepaļautos, jo arī pie manis cilvēki ir nākuši ar tādiem meklējumu rezultātiem, ka mati ceļās stāvus gaisā. Pēdējais hīts bija "pasaules jumts" :D

Otrais - Nezinu neko par tavu statistiku, ko tur skaita, bet jāņem vērā arī feedreaderi. Manējais piem. uzrādās kā IE5 :) Un apstaigā tas lapas 1x stundā, palielinot IE daļu :)

Gravatar laacz Autors

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 16:25

Normunds: Fīdrīderi un boti netiek saskaitīti. Netiek skaitīti tie, kas nesaprot JavaScriptu. Bet tu nesaprati. Es uzskatu, ka manas lapas apmeklētāju specifika ir tāda, ka lielākā daļa ir vairāk vai mazāk advancēti lietotāji un lieto firefoxi. Ticamāka statistika ir no gadījumapmeklētājiem (tiem, kas nāk no google.com).

Gravatar normunds.com

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 16:32

<i>Es uzskatu, ka manas lapas apmeklētāju specifika ir tāda, ka lielākā daļa ir vairāk vai mazāk advancēti lietotāji un lieto firefoxi.</i>

Iespējams, ka lielākā daļa tavu apmeklētāju nebūt nav advancēti lietotāji bet parasti jūzeri kā es, kas nesaprot kādu trešdaļu no šeit rakstītā, bet tas netraucē lasīt pārējo :)

A tie kas ienāk no googles - nu sorre - google ir miskaste, kurā rakājas visi kam nav slinkums un tad salien visādi bērni no interneta kafejnīcām, kas meklē skolai referāta tēmas par lāčiem :)))

Gravatar laacz Autors

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 16:35

Normunds: Gadījuma apmeklētājs vienmēr ir labāks un uzticamāks paneļa sastāvā, nekā patstāvīgais laacz.lv apmeklētājs.

Gravatar normunds.com

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 16:51

Kā to ņem. Reklāmdevējiem svarīgi būs viss apmeklētāju kopums un viņu neinteresēs pa kādu ceļu tas ir ienācis, viņu interesēs tikai viņa reklāmas ekspozīciju skaits un klikšķi. No lapas pārdošanas viedokļa svarīgāki, savukārt, ir pastāvīgie apmeklētāji. Ienācēji no googles liecina tikai par to, ka google tevi ir saindeksējis :) Tas ir - nezinot ar kādiem atslēgvārdiem viņi ir tevi traduši :)

Gravatar laacz Autors

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 16:52

Normunds: Es it kā neplānoju pārdot savu blogu. Pie kam, mani interesē vispārīgās tendences (drīzāk jau - tekošā situācija) pārlūku tirgū.

Gravatar r

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 16:56

Būtu interesanti šos datus salīdzināt ar delfi.lv vai apollo.lv statistiku. Tie dotu daaaaudz objektīvāku statistiku par to, ko letiņi lieto weba browsēšanai. Par ieklīdušajiem no Googes... nu nez nez ;/

Gravatar normunds.com

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 17:03

<i>Pie kam, mani interesē vispārīgās tendences</i> saskaiti kopā un izdali ar 2. kaut kur jau tas rezultāts būs :) . . r - prognozēju, ka delfi un apollo statistika būs ap 80% IE :) Ja ne vairāk.

Gravatar Kirils

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 17:06

"Fīdrīderi un boti netiek saskaitīti. Netiek skaitīti tie, kas nesaprot JavaScriptu" here we go again. text-only paarluuku svars starp laacha apmekleetaajiem - nulle procenti.

Gravatar laacz Autors

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 17:07

Kirils: Ko nu Tu atkal murgo. Apmeklēt jau apmeklē gan jau. Tikai netiek saskaitīti.

Gravatar mr_Jr

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 17:20

Man gan īpaši dziļas zināšanas par statistikas sistēmām, bet vai Latvijas mērogā objektīvaka nebūtu piemēram <a href="http://www.puls.lv/" title="blabla" rel="nofollow">Puls.lv</a> pārlūku statistika?

Pieņemot ka lielākā daļa Latvijā veidotās mājaslapas ir orientētas uz Latvijas auditoriju nevis adresētas visai pasaules...

Gravatar x-f

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 17:43

Ir interesanti papētīt, kādas frāzes tad ved no Googles. Šeit ir dažas <em>pērles</em> (attiecas uz manu "blogu" par vienu mēnesi pirms gada): "morālās vērtības", "cilvēka ārējais izskats", "lieli muskuļi", "meitenes par naudu", "bērnu fobijas", "kur nopirkt autovadītāja apliecību", "vai pasaule ir pārapdzīvota", "noliktavu tehnika", "meitenes noslēpums", "mīlestības vārdā", "valodas problēma risinājumi latviešu", "pašnāvības", "šeit vienmēr var uzzināt pareizo laiku", "pasaulē lielākais tanks", "cilvēku domas par dzīvi", "viss par zaļo krāsu", "blēņas, OR nedarbi, OR nerātnības, OR delverības", "lai būtu vienalga" un vēl daudz, daudz <em>sērčstringu</em>, par ko smējos.     Te nu bija Google apmeklētāji – viņi visi ir Nejaušie Garāmgājēji.

Gravatar moonlight

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 17:59

Latvijas situācijai labāka ir PULS piedāvātā statistika - ja vien... tās datu sadalījums (pa pārlūkiem un versijām) būtu atjaunots no "aiz-aiz-aiz" pērnā gada... Izdarot dažādus pieņēmums - piem., ka "Ffox" un "Moz" statistika tiek pieskaitīta pie "Netscape" dati tur +/- arī atbilst dažādu ne Latvijas piedāvāto avotu statistikai par situāciju EU.

Mans piedāvājums situācijai Latvijā uz doto brīdi: (Sakasīts no dažādiem avotiem un apaļots līdz 0.5 %)

IE 6 IE 5 Ffox Moz NN 7 O 8 O 7 70% 6% 19% 2.5% 0.5% 1% 0.5%

  • Ffox daļa ir labi kritusies pēc pirmā viļņa, kura laikā vidējais aritmētiskais pokemons, sašpricēts ar tuvākā IT speciālista vai "speciālista" neganto kviecienu lēveni, kas varētu tik izteikts vienā vārdā (mažorā un falsetā) ---> "Beeeeeeeeeeeidzot..." sāka naski lietot "ugunslapsu", ik pa laikam sevi pieķerot pie domas, ka dubultklikšķis uz ikonas (e) ir iezīdies zemapziņā un ierakstījies ģenētiskā līmenī.

Piebeidzot dzeju - ja par statistiku ir komentāri, lūgtum. Domāju, ka visreālāko ainu (ar variāciju līdz procenta desmitdaļām) būtu iespējams iegūt no "Delfi.lv" vai "Draugiem.lv" statistikas- tieši šie resursi tad arī tek regulāri un intensīvi lietoti no vidējā - statistiskā latvieša puses.

Gravatar Kirils

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 18:14

laacz: tieshi taa. netiek saskaitiiti. taatad, ja ticeet shim peetijumam, shaadu apmekleetaaju skaits ir nulle. mmm?

Gravatar uga

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 20:09

kiril, tu pa tiešām esi viens riktīgs ambālis.

Gravatar Kirils

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 21:19

"patieshaam" neraksta shkjirti, fyi.

Gravatar bubu

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 21:25

<blockquote>A tie kas ienāk no googles - nu sorre - google ir miskaste, kurā rakājas visi kam nav slinkums</blockquote> wtf?

Gravatar hvz

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 21:34

btw, opera by default "tēlo" IE

Gravatar Kirils

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 22:16

hvz: atkariigs no versijas.

Gravatar balets

2005. gada 26. oktobrī, plkst. 22:26

Visi pārlūki patiesībā tēlo, ka ir Operas.

Gravatar Mr.Venom

2005. gada 27. oktobrī, plkst. 00:29

Offtop: pāris nedēļas atpakaļ nebija wap-versijas. Iešu iečekot, vai kas mainījies (:

Gravatar laacz Autors

2005. gada 27. oktobrī, plkst. 08:37

mr_Jr, moonlight - Es neuzticos puls.lv statistikai, jo tā manuprāt ir gauži neprecīza. Kā jau moonlight minēja, - problēma ir ar to, ka viņi ļoti pasīvi atjaunina savu jūzeraģentu parseri :)

Gravatar CaptSolo

2005. gada 27. oktobrī, plkst. 13:07

"... nekā <i>patstāvīgais</i> laacz.lv apmeklētājs."

Pastāvīgais, Laacz, pastāvīgais. Iespējams, ka daļa pastāvīgo "klientu" ir arī patstāvīgi, bet tas nu tā... ;-)