✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Idioti programmētāji

2005. gada 2. novembrī, 24 komentāri

Mani nebeidz pārsteigt tas, ka lielā daļā kompleksu izstrādes vižu (šādi jāloka?) klienta-servera risinājumu piemēros kā pirmais ir atrodams “Hello, world!”. Ir jābūt spēcīgam helpu autoram, lai šādi sāktu klienta-servera sistēmu apgūšanu ar ko tādu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Martins

2005. gada 2. novembrī, plkst. 12:15

Tam ir pavisam vienkāršs izskaidrojums: vēsture un tradīcijas. Tikpat vēsturisks teksts kā "The quick brown fox jumps over the lasy dog", kas tiek izmantots ne tikai IT vidē.

Gravatar Lupus

2005. gada 2. novembrī, plkst. 12:27

Ehm... Un ar ko tu tad iesaki?

Ja tu lien uz kompleksām izstrādes vidēm, vides dokumentācijai un piemēriem tev NAV jāstāsta par ziņojumapmaiņas teoriju, atšķirībām starp tranzakcijām un vienkārši fire&forget, datubāzu normalizācijas līmeņiem vai bīnu skeilošanu inter-site līmenī. Piemēru mērķis ir parādīt kas un kur ir atrodams dotajā izstrādes vidē. Pilnīgi normāla situācija.

Gravatar Lupus

2005. gada 2. novembrī, plkst. 12:27

(par terminoloģiju nesitiet.)

Gravatar mr sensors

2005. gada 2. novembrī, plkst. 13:04

analoģija: klade - klažu N.R.: čto vižu, to kladu :)))))

Gravatar Smilgs

2005. gada 2. novembrī, plkst. 13:27

Ierosinu konkursu - ja nu kāds izdomā - latviešu valodā īsākais teksts sakarīgais, lai būtu izmantoti visi latviešu valodas burti, nu kā "The quick brown fox jumps over the lazy dog" :) Var būt tāds jau ir MS Office lokalizācijā?

Gravatar Es

2005. gada 2. novembrī, plkst. 13:36

A ko tad tu ierosini - Hello world vietā?

Gravatar hm

2005. gada 2. novembrī, plkst. 14:13

Serveris suuta "hello1" un klients abild "hello2"

Gravatar usver

2005. gada 2. novembrī, plkst. 14:15

Ja koderim pēc šāda tutoriāļa pašam nav skaidrs, kas ir tas, ko viņš ir uzģenerējis un kas bija vajadzīgs lai būtu strādājoša sistēma vai tās , tātad viņam vēl jāpamācās. IDEs IMO ir domātas uzdevumu automatizācijai un ērtībām, nevis FrontPage variantam, kad autors nezina, kas ir tas, ko viņš ir uztaisījis.

Gravatar ZBH

2005. gada 2. novembrī, plkst. 15:39

hm : peec analogijs ar *nix'os redzeeto "ping - pong" var arri "shurpu - turpu", "pichinju - pachinju" un uz vaajo gal arri "a mozj granatu brositj - v les ushli, v les ushli" :)

Gravatar BH

2005. gada 2. novembrī, plkst. 20:56

WoW!. Looks like it's working!

Gravatar kaaposc

2005. gada 2. novembrī, plkst. 23:18

nu principaa, kaa Tu pats saki - klienta-servera sisteemu apguushanu - ja saak apguut kaadu sisteemu, tad droshi vien, ka pats vienkaarshaakais tasks ir izmest uz konsoles vai kur citur redzamaa formaataa stringu Hello world. protams, taa vietaa var veikt ping-pongu, kur var klientam piedaavaat ievadiit custom stringu, ko aizpingot un sanjemt apakalj. kad mums skolaa beisiku maaciijaa, viens no pirmajiem bija tieshi 10 write "Ievadi savu vaardu: " 20 readln vaards 30 writeln "Tavs vaards ir: ", vaards. vienkaarshs piemeers, kas paraada nelielu daljinju no valodas iespeejaam, bez tam paraada arii "viegluma pakaapi", kaa to paveikt... labi, klienta-servera vide ir sarezhgjiitaaka, taa ka, iespeejams, helloworlda vietaa vareetu izmantot citus piemeerus.

Gravatar me

2005. gada 3. novembrī, plkst. 03:05

ups tomeer aizgaaja tautaas :D

Gravatar JustMe

2005. gada 3. novembrī, plkst. 09:18

flame 2 kaaposc: readln/writeln ira paskāļa komandas... imo... (vismaz savulaik esmu raxtījis visās beisika variācijās līdz pat dotnetam, bet neesu šos tur manījis... moš skleroze vienkārš... :/)

Gravatar kaaposc

2005. gada 3. novembrī, plkst. 09:41

ui, toch.. :) paskaals arii bija toreiz, vienlaiciigi ar beisiku, taa ka - pardon, sajaucu :) input un print buus pareizie shai gadiijumaa :)

Gravatar Homer

2005. gada 3. novembrī, plkst. 10:10

flame 2 JustMe: .NET jau ir Console.Read[Line] un .Write[Line], Streamiem tāpat.

Lai pārbaudītu, vai tavā aplikācijā darbojas gan klients, gan serveris, IMO neko sarežģītāku par Hello World nevajag (laikam kaaposc to jau teica).

Gravatar JustMe

2005. gada 3. novembrī, plkst. 11:17

2 Homer: dotneta beisiku vispar neesu mēģinājis! teicu LĪDZ dotnetam (neieskaitot)... ...un .Read[Line] nava gluži tas pac kas readln... un par strīmiem te runa nebij :P

Gravatar kaspers

2005. gada 3. novembrī, plkst. 12:24

Laacz paškritika ir laba lieta (idiots), bet kādēļ tad apvainot pārējos?

Gravatar archaic

2005. gada 3. novembrī, plkst. 13:33

Labāk ir nekā foo un bar:)

Gravatar KAC

2005. gada 3. novembrī, plkst. 13:34

man skjiet, ka latvieshu valodaa jau ir izdomaats, preciizi neatceros, bet kaut kāds glāžņšķūņu rūķītis vai kaa tur bija :D

Gravatar kaaposc

2005. gada 3. novembrī, plkst. 14:42

laacz, a kaac Teu meils bij? gribeeju noraadiit uz vienu gljuku - labai malaa pie peedeejiem komentiem shitam postam raadaas 23 (neskaitot shito, ko tagad rakstu), bet gan saakumlapaa, gan shitai atveerumaa raada tikai 22. mosh labaa mala neizshkjiro disableetos komentus? :) sorry, ka te rakstu, bet noraadi uz meilu es nepratu atrast :)

Gravatar JK

2005. gada 3. novembrī, plkst. 14:55

Nesen ieraudzīju sekojošu demo tekstu: <a href="http://www.psiloc.com/index.html?id=247" rel="nofollow">Es varu ēst stiklu, tas man nekaitē.</a> ;-)