✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Numuru portabilitāte

2005. gada 2. novembrī, 17 komentāri

Kā zināms, numura saglabāšanas pakalpojums būs pieejams tikai operatoru pastāvīgo pieslēguma lietotājiem (priekšapmaksas karšu lietotājiem šis pakalpojums pieejams nebūs). Tāpēc es neprogrnozēju sevišķu interesi par šo pakalpojumu, jo manuprāt pastāvīgā pieslēguma lietotāji ir vislojālākie. Protams, ka sākotnēji būs pirmais bars, kas skries un darīsies, bet pēc tam šis pakalpojums popularitāti viennozīmīgi zaudēs. Tiesa, te ir jāņem vērā biznesa klienti, kuriem beidzot būs iespēja, saglabājot numuru, samazināt izdevumus par telekomunikācijām.

Jāpiebilst, ka numura saglabāšana nedarbosies starp fiksēto telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju un mobilo operatoru. T.i. - no Lattelekom klienta nevarēs kļūt par LMT abonentu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar dadzis

2005. gada 2. novembrī, plkst. 09:01

pec idejas jau nevienam nebus liegts pariet no ZZ uz pecapmaksu vai no OK uz pecapmaksu un tad staigat kur vien gribas. protams, nav amigo un halo tadu ficu laikam nespid.

Gravatar laacz Autors

2005. gada 2. novembrī, plkst. 09:04

dadzis: Tas gan. Izņēmums gan ir Urā :)

Gravatar dadzis

2005. gada 2. novembrī, plkst. 09:13

nu Ura jau ir tas pats kas ZZ.

Gravatar laacz Autors

2005. gada 2. novembrī, plkst. 09:19

dadzis: Izņemot to, ka no Urā nevar kļūt par T2 pastāvīgā pieslēguma abonentu, saglabājot numuru.

Gravatar Piu

2005. gada 2. novembrī, plkst. 10:02

Mobilie operatori sev ar līgumu ir piesaistījuši mega lielu kaudzi ar mazcenas mobilo pircējiem, kam lai tagad aizietu pie cita operators būs jāmaksā soda nauda. Vai arī jālieto tālāk operators, pie kura piesējās... Pieļauju gan ka sēdēt pie viena operatora un nemaksāt par telefonu ir izdevīgāk kā pirkt jaunu telefonu veikalā pa pilnu cenu un tad maksāt mazāk par pakalpojumu. Šeit es domāju ierindas lietotāju, kuram rēķins par sarunām nesastāda vairākus desmitus latu, bet ir visai pieticīgi.

Uzņēmumiem viennozīmīgi būs vērts pāriet. Kā arī tiem, kas par telefonu maksā ddāāāāūdz...

Gravatar erny

2005. gada 2. novembrī, plkst. 11:13

Nav jau problēmu ar tiem mazcenas telefoniem pēc līguma beigām (parasti 18meneši) tev ir atkal brīvas rokas kautkur doties ar savu nummuru.

Runajt par pāriešanu no ZZ uz TELE2 pieslegumu un talak uz LMT/Bite (tas pats attiecas ari uz LMT okarti) tad iespejams operatori ieliks nosacijumu ka pareja no rpeikshapmaksas uz pecapmaksu notiek nsledzot ligumu uz gadu...

Gravatar taku

2005. gada 2. novembrī, plkst. 11:19

Pieļauju, ka Bite galu galā izkapās arī portabilitāti no ZZ un OK. Esmu jau vairākas reizes mainījis operatoru (tur kur dzīvoju tas ir bezmaksas pasākums un īstenojams praktiski bez sakaru pārrāvuma, proti, atnāk īsziņa, ka jānomaina operatora SIM un darīts). Tieši priekšapmaksas kartēm tas ir izdarāms bez liekām problēmām. Pie kam, ko par šādiem Latvijas izņēmumiem attiecībā uz ZZ un OK saka EU direktīva, kas pieprasa nodrošināt portabilitātes regulējumu?

Gravatar Cypher

2005. gada 2. novembrī, plkst. 11:35

Kas cilvēkam traucē pāriet no pre-paid uz post-paid? Pārej no OKartes uz pastāvīgo LMT vai no ZZ/Urā uz pastāvīgo Tele2 un portējies uz kurieni gribi.

Pēc pieredzes Igaunijā varu teikt, ka viņiem pirmajā mēnesī noportējās aptuveni 20000 cilvēku, otrajā mēnesī ~1000, pēc tam 500, bet pašlaik ir līdz simtam. Tā kā tas ir tikai tā, pirmajam momentam, kamēr visi kas gribēja kļūt ar savu numuru par Tele2/LMT klientu par tiem arī kļūs, a visi jaunie jau ies pa taisno uz savu vēlamo operatoru.

Gravatar laacz Autors

2005. gada 2. novembrī, plkst. 11:40

Cypher: No Urā <em>nevar</em> pāriet uz pastāvīgo Tele2 pieslēgumu (vismaz preses konferencē tas tika apgalvots).

Gravatar wadims

2005. gada 2. novembrī, plkst. 12:45

a vaitad vinji (t.i. DIVI) nav piejugushi arii LTK klaat tai datubaazei?

Gravatar hvz

2005. gada 2. novembrī, plkst. 13:10

mans pilnīgi subjektīvais viedoklis - šādi uzspiesta numuru portabilitāte ir kaut kāds pilnīgais idiotisms! Cerams, ka IP adrešu portabilitāti kāds neieliks direktīvā!

Gravatar Sm

2005. gada 2. novembrī, plkst. 14:46

  • Tīkla pārklājums Latvijā Tele2 — 90% LMT — 98% Bite Latvija — 75% Triatel — 70%

Laacz, tā ir, ka šie cipari ir kautkā iegūti no cilvēku patstāvīgo dzīvesvietu skaita, (pārklājot apdzīvotās vietas), nevis sedzot Latvijas teritoriju?

Gravatar ulzha

2005. gada 2. novembrī, plkst. 14:47

hvz - tev ir problēmas ar izrunu. Ja tev ir vienalga, jo tu esi gatavs maksāt tam, kuram sāki, tik, cik jis prasa, tad tā arī saki - "vienalga" - nevis "idiotisms".

Gravatar Raikons

2005. gada 2. novembrī, plkst. 15:55

Žēl, ka nebūs priekšapmašau kartes...

Gravatar lethal

2005. gada 2. novembrī, plkst. 21:22

Ar laiku šis pasākums atkal atgūs popularitāti, kad operatori piedāvās labus telefonus pa lētām naudām, cilvēki labāk mainīs operatoru, nekā maksās par jaunu tel. Protams, līdz ar jauno tel. nāks 1-2 gadu līgums ar saistībām..

Gravatar Cypher

2005. gada 3. novembrī, plkst. 11:07

To Laacz: sorry, sajaucu. No Urā nevarēs pāriet uz pastāvīgo, tikai no ZZ. To hvz: "uzspiesta numuru portabilitāte"? Kāda uzspiesta? Taču neviens no policijas pie tevīm uz mājām neies un nepiespiedīs tevi portēties no T2 uz LMT vai otrādi.

Gravatar Kirils

2005. gada 3. novembrī, plkst. 11:27

hvz: vispaar nebuutu slikti, ka Latvijaa buutu pieejamas PI adreses. a mosh jau ir? es gan tikai PA adreses esmu izbaudiijis.

laacz: nu tad jau taa numuru portabilitaate prakstiki nestraadaas. lattelekomieshi var iet suukaat, karshu cilveeki arii... hh. evropa!