✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Around the web in 80 days #13

2005. gada 9. novembrī, 16 komentāri

Kārtējais dižposts. Kaudze ar saitēm, kā arī daži komentāri un citāti. Un nekāda “Read more” linka. Aizmirstiet.

YourTotalSite.com noverās
Lapa, uz kuru liku gana lielas cerības, ir beigusies.

Yahoo! Maps Beta
Yahoo! jaunās kartes izmanto Flash, nevis AJAX.

Windows Live Ideas – 's Homepage
Microsoft cītīgi veido augšā Web aplikācijas. Ar joni, es pat teiktu. Pilnai laimei, apmeklējot piemērus, lielākoties nāksies lietot Internet Explorer.

Feeds and well-formed XML
Microsoft no ierastās galējības (liberāls HTML parseris, kas uz paša galvu labo lietotāju kļūdas) dodās otrā virzienā. RSS parseris iekš Windows Vista neparsēs barotnes, kuru XML nebūs korekts. Yay!

ISWC 2005
Šajās dienās noris ceturtā pēc kārtas semantiskā tīmekļa konference. Prieks, ka procesā piedalās arī cilvēki no Latvijas. Kā apmeklētāji, gan, bet tas arī ir labi :)

CBS and NBC offer shows 'on demand'
Nav vairs ilgi. Vispār jau man šķiet, ka tuvākajos gados sāksies cīņas starp satura piegādes veidiem. Kam man pirkt DVD, ja varu filmu pasūtīt un vienreiz noskatīties, neatejot no kases? A kālab lai es pasūtītu pilna formāta DVD kvalitātes filmu pa vadiem, ja es varu to paskatīties braucot mikroautobusā uz darbu savā mobilajā? Dajoš vakardienas ziņas noskatīties! U.t.t. Pēc gadiem desmit lasīt diez vai būs modē, vai arī varbūt elektroniskais papīrs to tomēr spēs mainīt?

New features for extension developers in Firefox 1.5
Tas nu gan ir viens maktens sarakstiņš :)

CSSVista: Live CSS editing with Internet Explorer and Firefox simultaneously
Nu, pavisam slinkiem izstrādātājiem.

SBC, Yahoo! Planning Integrated Mobile Devices
Yahoo! un SBC (lielākais ASV telekomunikāciju uzņēmums) ir paziņojuši, ka plāno radīt Yahoo! brendotu mobilo tālruni par pamatu izmantojot kādu no Nokia modeļiem. Mobilais maksimāli tikšot integrēts ar dažnedažādiem Y! servisiem. Starp citu, ir jau zināms, ka Y! piedāvās lietotājiem iespēju attālināti programmēt savus TiVo. Kamēr G! piedāvā diezgan slikti savstarpēji integrētu on-line servisu un programmatūras paku, Y! cenšās iet mazliet citā (manuprāt - pareizākā) virzienā.

Service Data Objects iekš PHP (SDO PECL pakotne)
Izskatās, ka PHP dodās tālāk, nekā gribētu tik tikko programmēt mācīties sācis tīnis :)

Greatest Internet Moments
Par dažiem notraucu nostaļģisku asariņu :)

History's Worst Software Bugs
Par daļu no tām (kļūdām) es nemaz ij dzirdējis nebiju. Interesanta lasāmviela.

Un dungoju pie sevis es kādu pantiņu jau kuro dienu:

I teleported home last night
With Ron and Sid and Meg.
Ron stole Meggie's heart away
And I got Sidney's leg.

Jeremy Zawodny tēze:

You see, having a company like Microsoft focus too tightly on defeating Google in whatever Google decides to do means they spend less time paying attention to us [Yahoo!] and more time trying to beat up one of our competitors.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Arturs

2005. gada 9. novembrī, plkst. 18:54

Pēc šādiem postiem mani parasti sāk nodarbināt jautājums: a pa kuru laiku laacz strādā?

Gravatar Gustavs

2005. gada 9. novembrī, plkst. 20:41

CSSVista liekas tīri jauks un varētu būt noderīgs :] Būs jāpamēģina!

Gravatar Papuass

2005. gada 9. novembrī, plkst. 21:22

Link namber van:

<blockquote>Update: Based on everyone's response, I've decided to leave the site up and running even though it won't be updated anymore. Maybe someday it could even be revived. After a lot of thought and internal debate, I've decided to flip the switch here at YTS. It's time to build instead of talk. I've had some ideas in my head for a while, and trying to maintain several sites is making it difficult to pull them off.</blockquote>

Gravatar Master

2005. gada 9. novembrī, plkst. 23:38

hmm vabuut laacz ir verc uzlikt lai linki veraas automaatiski jaunaa logaa, nevis shitaja, vnk pieriebjas OPEN AS NEW, ka to var izdariit automaatiski

Gravatar Arturs

2005. gada 10. novembrī, plkst. 00:02

Master: Tev neliekas, ka pēc tava piedāvājuma ieviešanas dzīvē, būs tikpat daudz cilvēku, kas prasīs atgriezties pie iepriekšējā varianta ar lapu vēršanos šai pašā logā?

Gravatar Fedja

2005. gada 10. novembrī, plkst. 00:24

Njā, nu tiem IE lietotājiem jau ir neērti. Viņiem ir jāspiež labā poga, un Open in New Window. Nav jau FF, vai Opera, vai vel kautkas, kur vienk <i>Mouse Middle Button</i>.

Pacik FF, Opera un vel viskautkā lietotāji ir ieraduši lietot <i>MMB</i>, tad viņiem nekas nemainītos. Un IE lietotājiem kļūtu ērtāk. :)

P.S. Tās ir tikai manas domas.

Gravatar parasti

2005. gada 10. novembrī, plkst. 00:35

G!, G!, G!, Yahoooooogle.

Gravatar Dep

2005. gada 10. novembrī, plkst. 06:35

:D Kas Tu par master, ja nesaproti to, ka lietotaajam ir jaaizveelas - vinjsh grib jaunaa logaa vai tajaa pashaa!!!

Aizmirsti IE un atvieglo sev dziivi!

Gravatar laacz Autors

2005. gada 10. novembrī, plkst. 09:02

Master: Shift+Click atvērs tev linku jaunā logā iekš jebkura pārlūka (iekš FF ar šādu kombināciju, ja ir uzstādīts, ka jaunā logā nekas neveras, - links atvērsies iekš jauna taba)

Gravatar laacz Autors

2005. gada 10. novembrī, plkst. 09:04

Arturs: Šādi saišu saraksti rodas parasti vairāku dienu (nedēļas) garumā, ne pārāk regulāri sekojot līdzi iekš Feeddemon notiekošajam :)

Gravatar Fatalis

2005. gada 10. novembrī, plkst. 10:22

Vienreiz par visām reizēm, Ajax raksta ar mazo burtu.

Gravatar laacz Autors

2005. gada 10. novembrī, plkst. 10:27

Fatalis: Depends, kurš raksta. Ir gan <em>ajax</em>, gan <em>Ajax</em>, gan <em>AJAX</em>. Ja pieņemam, ka tā ir abreviatūra (akronīms?), tad vispār būtu jāraksta AJaX. Līdz ar ko, saki - <em>es rakstu Ajax ar mazo burtu</em>, nevis <em>Ajax raksta ar mazo burtu</em>.

Gravatar Fatalis

2005. gada 10. novembrī, plkst. 11:05

Vienīgais lielais burts Ajax ir pirmais. Tas, kurš <a href="http://www.adaptivepath.com/publications/essays/archives/000385.php" rel="nofollow">izdomāja un ieviesa</a> to terminu, to tā lietoja, un viņš vēlāk arī ir teicis, ka dod priekšroku tādai rakstībai, nevis AJAX. Rakstīt to ar lielajiem burtiem vienkārši ir kārtējā jeņķu stulbuma izpausme, jo viņi arī ir tie, kas ievieš visādus "uzlabojumus" kā FireFox Firefox vietā, Ebay eBay vietā, IMDB IMDb vietā utjp.

Arī Wikipedia lieto Ajax <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Ajax_%28programming%29/Archive_PageMove" rel="nofollow">tikai ar lielo pirmo burtu</a>.

Gravatar CooLynX

2005. gada 10. novembrī, plkst. 12:11

<strong>Master</strong>, starp citu, gribēju informēt, ka šajā konkrētajā lapā tiek izmantots XHTML Strict kurā pēc standartiem vispār neeksistē atribūts "target". Principā šis atrubūts ir izmirstoša parādība un nākotnē šādas "izvirtības" vairs neeksistēs kā suga, jo visiem, tajā skaitā arī Microsoft Internet Explorer lietotājiem, būs pieejami <em>tabi</em> jeb kā tagad moderni teikt cilnes un peles vidējā poga darbosies kā saišu atvēršana jaunā cilnē. Iesaku jau laikus pierast pie šādas funkcionalitātes jeb kā jau šeit cilvēki pareizi ieteica - iemēģini roku un izvēlies kādu progresīvāku pārlūku. :)

Gravatar Master

2005. gada 11. novembrī, plkst. 13:20

nelietoju IE, bet taa tiek pazaudeets lapas resurss ka taads - kjipa iefanoju jaunajaa linkaa, bet no kurienes naaku - neatceros. Varu lietot shortcuts, bet vnk skatos no vienkarsha lietotaaja puses kas tik lasa un spiezh!

Gravatar Master

2005. gada 11. novembrī, plkst. 13:27

Coolynx: nu vienkarsham lietotajam tavs XHTML Strict pilniiba neko nenoziimee un manupraat tas nebutu pareizi, ka lietotajam vispirms jaskatas uz ka lapa buuveta un tad jaasecinaa viss paarejais par funkcionalitaati. Vienkarsham lapas apskatiitajam, kas nav saistiits ar IT jomu un kas tikai parskrien paar zinjaam pilnigi vienalga XHTML vai HTML, ja no ta neko nerubii! Bet protams taa ir gaumes lieta katrs dara ka grib!