✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Digg panāk Slashdot

2005. gada 10. novembrī, 12 komentāri

Vienu lietu Slashdotam var pārmest. Tas nav mainījies. Manā sapratnē slash ir komplicēts. It īpaši nepieredzējušam galalietotājam, kurš par visu eksakto interesējas tikai ziņu līmenī. Funkcionāli un vizuāli slashdotam sen jau vajadzēja sekot līdzi laikam.

Un tad nāca digg. Gada laikā kopš projekta palaišanas popularitātes ziņā tas teju teju būs noķēris Slashdotu un izskatās, ka tuvākajā nākotnē to pārspēs. Kā noprotu, ne mazu lomu šajā faktā spēlē tas, ka digg ir izdevies piesaistīt investīcijas.

Ir dažas lietas, kuras iekš digg vēl būtu vēlamas, bet citādi tas ir daudz tīkamāks par Slashdotu. Protams, ka regulārie /. apmeklētāji, kas tur jau ir izveidojuši savu komūnu, domās savādāk, bet jauniem interesentiem digg šķiet stipri labāks.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Fatalis

2005. gada 10. novembrī, plkst. 11:13

Pat ja /. diskusijas ir palikušas daudz paredzamākas un neiteresantākas un komentāru kopumā ir mazāk, digg tas joprojām ir daudz sliktāk. Visi komentāri ir vienkārši vienā čupā un nav nekādas moderēšanas. Baigi interesanti lasīt 100 ierakstus no kuriem vismaz 33% atkārto vienu un to pašu, vēl 33% atbild uz iepriekšējajiem 33%, sakot, ka tas jau tika pateikts, 33% vienkārši ir galēji stulbi, un 1% ir noderīga informācija. Es pats lietoju digg jau nezin cik sen, un esmu daudzas reizes mēģinājis lasīt komentārus, tāpēc man tas būtu jāzin. :)

Gravatar Fedja

2005. gada 10. novembrī, plkst. 14:53

33 + 33 + 33 + 33 + 1 = 133 (%) :)

Gravatar Enkjiits

2005. gada 10. novembrī, plkst. 16:21

Es nu jau diezgan regulāri, katru nedēļu kautkad nedēļas sākumā braucot uz darbu klausos <a>digg podkastu</a>, kur jamie pārskata nedēļā visskatītākās ziņas.

Gravatar kintu

2005. gada 10. novembrī, plkst. 17:25

<i>Kā noprotu, ne mazu lomu šajā faktā spēlē tas, ka digg ir izdevies piesaistīt investīcijas.</i> — un tas nozīmē, ka digg vienkārši kļūs par šo investoru ruporu. Paldies par kūkām, bet man labāk patīk ./ bez investīcijām un ar vienkāršo dizainu.

Gravatar tamster

2005. gada 10. novembrī, plkst. 18:09

./ ir jauki atvērt kādu ar MS saistītu ziņu un lasīt komentus ar Score: 5, Funny :)

Gravatar bubu

2005. gada 10. novembrī, plkst. 19:13

Neesmu īpaši lielais ./ fans, taču digg interfeiss gan man galīgi nu nepatīk. Kautkā ./ ērtāk izskatās manai acij.

Fedja: izlasi vēlreiz #1 uzmanīgi (par tiem skaitļiem)

Gravatar laacz Autors

2005. gada 10. novembrī, plkst. 19:19

kintu: Nepiekrītu. Gūgle ir kļuvusi par investoru ruporu? Un skype? Zend (PHP)? Un varētu turpināt ar desmitiem, pat simtiem citu populāru un nebūt ne VC-samaitātu projektu/produktu. Nopietnu investoru piesaiste projektiem nenozīmē, ka tie tiks kaut kādā veidā pabāzti zem investoru tupeles. Investīcijas tiek dotas, lai tās atpelnītu. Neviens investors neuzdrīkstēsies personalizēt kādu savu investīciju projektu, jo tas atsauksies uz viņa spējām investēt kaut kur nākotnē.

Gravatar stripe4

2005. gada 10. novembrī, plkst. 19:39

/. nav tikai ziņu lapa, tā ir vesela <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Slashdot_subculture" title="subkultūra" rel="nofollow">subkultūra</a>. Protams, var jau daudz ko dizainiski, tehnoloģiski utt. mainīt uz mūsdienīgākām lietām, bet tas ir tika apvalciņš tam kodolam, kas slēpjas apakšā. ne velti ir joks, ka elle sasals, kad /. pāries uz XHTML Strict ar CSS... :)

Gravatar Mārfijs

2005. gada 10. novembrī, plkst. 20:19

Jā, digg, rullē. Žēl, ka vienīgi tajā google kartē, kurā varēja atzīmēt, no kuriens tu esi, es esmu brutāli paslēpts zem tava karodziņa ;)

Gravatar kintu

2005. gada 10. novembrī, plkst. 20:25

Par to jau es arī runāju. Ja lapā parādīsies ziņas, kas varētu ietekmēt investora peļņu, tad tās tiks neuzkrītoši novāktas. Neredzu nekādu vajadzību, kāpēc slashdot un citiem blogiem būtu vajadzīgas investīcijas? Blogi jau ar to atšķiras, ka tā ir brīva, nefiltrēta informācija atšķirībā no profesionālām avīzēm un žurnāliem.

Gravatar Papuass

2005. gada 11. novembrī, plkst. 15:03

Tikai statistikai, Bloglines subscribers: digg: 1,115 subscribers Slashdot: 49,102 subscribers

Gravatar Arturs

2006. gada 26. aprīlī, plkst. 02:25

Konkurss par Digg latviskaas versijas nosaukumu: http://www.jaffa.lv/arturs/2006/04/izdom_nosaukumu.html nesolu veel, bet janu - iPod varbuut arii varees dabuut...