✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

RSS @ nekur.lv

2005. gada 14. novembrī, 6 komentāri

Izlabojot šādus tādus bugus, ir šādi tādu uzlabojumi iekš nekur.lv/rss. Galvenais - ātrdarbība. Tika upurēta DB normalizācija. Starp citu, kārtējais ķieģelis Firefox dārziņā - vairākkārtīgi mēģinot šo lapu pārlādēt, vienā brīdī FF nomirst, ļaujot logiem paziņot, ka tas ir performējis nelegālu operāciju un nu taps aizvērts.

Aktīvi ņemos ar parsera uzlabošanu, ibo simplexml diezgan īpatnēji apietās ar neimspeisiem un <![CDATA[ ... ]]>. Bet nu, pasākums ir gana vienkārši pievārējams ;) Fetcheris laikam beidzot ir līmenī.

Jautāts par nekur.lv iešanu tautās, atbildēšu vienkārši - eksperimentējot ar dažādiem lietotāju interfeisu variantiem (konkrēti - to tehnisko implementāciju), neesmu vēl nonācis pie vienīgā un pareizā. Freimi liek Firefoxim uzvesties lēnu un kārties. Savukārt, Ajax varianti ir vairāki, no kuriem neviens tā arī nav licis manām acīm iemirdzēties un uzskatīt, ka tas ir the one and only.

Reāli ir bijuši jau seši dažādi frontendi un neviens man netīk. Grrr...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar defenderz

2005. gada 14. novembrī, plkst. 18:03

un kas taa par DB normalizāciju, kas tika upureeta?

Gravatar Kristaps Kaupe

2005. gada 14. novembrī, plkst. 19:23

Uz kādas db tā padarīšanas griežas - MySQL ar MyISAM storage engini?

Gravatar misame

2005. gada 15. novembrī, plkst. 08:42

Taisi augšā konkursu par labāko frontendu. Gan jau ka ir daudz gribuļbērnu, kas sasprings un kaut ko uztaisīs. Dabīg, vajag arī kaut kādu labu iemeslu, kāpēc šamajiem vajadzētu saspringt

Gravatar Kirils

2005. gada 15. novembrī, plkst. 11:12

a kas taisa nekur.lv (iznjemot " nekur.lv lēnām radošā grupa")?

Gravatar Master

2005. gada 15. novembrī, plkst. 11:17

Manupraat, Kirils, ir pilniigi logjiski saprotams, ka viens no taisiitaajiem ir laacz, ne? Ja jau vinjsh biida nekur.lv/rss + domeens regjistreets uz vinju.

Gravatar Kirils

2005. gada 15. novembrī, plkst. 17:33

nezinaaju, ka domeens regjistreets uz vinju. buutiibaa to arii gribeeju zinaat - vai laacz.lv piedalaas tajaa lietaa. peec raksta var noprasta, ka laacz.lv ir veerotaajs.