✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Riya - Photo Search

2005. gada 17. novembrī, 16 komentāri

Dziļā alfa stadijā esošs serviss, kurš piedāvās līdz šim nebijušas iespējas - meklēt fotogrāfijās. Tieši fotogrāfijās. Teiksim, Tu pievieno savu bildi, kurai fonā ir parīzes nosaukums. Rezultātā, pateicoties tam, ka Riya solās spēt atpazīt gan sejas, gan uzrakstus, Tu varēsi meklēt fotogrāfijas, kurās esi atrodams tieši Tu. Parīzē. Un tas vēl nav viss no solītā.

Iesaku ievērtēt tūri (necilie “Next”/“Previous” butoņi ir augšā un apakšā pa labi).

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar normunds.com

2005. gada 17. novembrī, plkst. 16:37

During the alpha testing, we only support IE6. By our beta, we will support Firefox. We know, we know...if you are a Firefox fanatic and want to tell us off, do it here

you know man - that sucks.

Gravatar Martins

2005. gada 17. novembrī, plkst. 17:52

Nē nu es jau neko, "laipni lūdzam mūsu ūberportālā kurā Tu vari mums pastāstīt par to kādi izskatās Tavi paziņas un kā viņus sauc, lai mums sanāk lielalielaliela bāze par maksimāli daudziem cilvēkiem". Brrr... Arī pavelk uz Total domination pusi. Nekad tādu nelietošu zinot ka dati nonāk hvz_kur? Ai, varbūt man paranojas par daudz... :)

Gravatar c_m

2005. gada 17. novembrī, plkst. 18:57

Pasākums jau, protams, izskatās interesants, bet nostāja tādi pati kā Martinam, galīgi nav vēlēšanās nodot savas bildes kkam nezinkam. Savukārt, ja tas būtu iespējams tikai tīri softwareiski,kaut vai pēc Google Desktop principa, tad gan tāda manta būtu noderīga.

Gravatar James

2005. gada 17. novembrī, plkst. 20:09

Nez, es uz visu šo pasākumu raugos pzitīvi, tikai es lāga nestados priekšā vai tas patiešām kkad strādās..

Gravatar nitro

2005. gada 17. novembrī, plkst. 22:29

kārtējais piemērs, kas demonkstrē kā internets nojauc robežas starp publisko un privāto, un cilvēkiem paveras divas attieksmes iespējas - uzticēties jaunajam piedāvājumam, vai arī aizdomāties, ka tīkla laikmetā personiskie dati ir vairāk apdraudēti nekā jebkad agrāk.

Gravatar eeh

2005. gada 18. novembrī, plkst. 00:41

Martins un c_m attieksme ir diezgan.. vecomdiiga.. kuram gan tu intereseetu, ja neesi slaveniiba? nevienam Un ja arii esi - tad, ko tev maina, ja tevi ieraudziitu pat pliku kaads cilveeks otraa malaa pasaulai? neko nitro: viss paliek privaats, visdriizaak vinji neko nedriikst publiskot (gan jau taa rakstiits noteikumos :)

Gravatar Martins

2005. gada 18. novembrī, plkst. 11:22

Vecmodīga. Varbūt. Tomēr ja šobrīd nevienu es neinteresēju, tad varbūt pēc gada vai diviem interesēšu. Pie kam nav nepieciešams lai interesi izrādītu bari. Bet katram pēc vajadzībām. Bilžu man ir uima, patīk man fotografēt, ja šāds produkts būs lokāls (cita starpā google desktop nemaz tik nevainīgs arī nav), tad ļoti iespējams, ka lietošu, kamēr man savas bildes jānodod hvzkam nekas nesanāks.

Gravatar Ruffian

2005. gada 18. novembrī, plkst. 16:51

Vēl ne, viņiem pašlaik rit tikai sarunas, bet nešaubos, ka Google viņus iegādāsies. Iemesli kāpēc Google tomēr nopirks Riya: "They buy it because:

  1. construct facial database of all people on earth.
  2. advertise facial products to people with ugly face.
  3. track down victims in child porn images.
  4. track down internet pirates who likes to post images of themselves.
  5. build a complete profile for each face.
  6. link google's facial database with FBI/other law enforcement agency's criminal photo database in order to track activity of criminals."

Gravatar misame

2005. gada 19. novembrī, plkst. 18:56

eeh: būt jaunam, progresīvam un pilnībā pakļauties sistēmai, tas ir forši? Vai tiešām tik maz laika vajadzīgs, lai aizmirstos, kas ir vēlme saglabāt kaut niecīgu privātumu?

Gravatar BH

2005. gada 20. novembrī, plkst. 14:29

Plebeju paradīze. No vienas puses rakstīt komentāros PIMPIS ir slikti, bet redz publicēt bildi 'es un mans pimpis' ir labi.

Gravatar Gustavs

2005. gada 20. novembrī, plkst. 16:59

Diezgan intresanti, bet tomēr neredzu tam jēgu - vismaz sev. :)

Gravatar eeh

2005. gada 20. novembrī, plkst. 21:17

misame: nevis pakljauties sisteemai, bet neztraukties, ka to dari, jo tavu "privaatumu" nekaadiigi tas nemaina.. ja neesi M. Dzjeksons.., esi? :P

Gravatar misame

2005. gada 21. novembrī, plkst. 08:45

eeh: sure. Sevišķi jauki ir, kad kāds, kuru tu cieni, sāk interesēties par tavu pagātni, kuru varbūt tu pats ne tik ļoti gribētu citiem parādīt.

Gravatar Martins

2005. gada 21. novembrī, plkst. 12:43

Vēl viena doma: serviss ir diezgan neizbēgams. Pat ja pats servisu nelieto, kāds vienmēr var Tavu bildi ievietot tajā servisā un pierakstīt Tavu vārdu klāt. Un tādi kādi var būt arī vairāki.