✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Kažas Vlogs

2005. gada 25. novembrī, 16 komentāri

Izmantojot Gūgles Video kā datu glabātuvi, Juris Kaža ir sācis vlogot (blogot, kā datu nesēju izmantojot video). Pirmais “ieraksts” :)

Ideja nr. 1. Vai arī ieteikums. Vajadzētu tomēr skatīties kamerā :) Savādāk rodās iespaids, ka Juris cenšās sekot līdzi tam, kā izskatās kamerā, kā rezultātā ik pa laikam zūd koncentrācija uz paša runāto.

Ideja nr. 2, kura gan prasītu vairāk pēcapstrādes: piesaistīt kaut kādu prezentācijas analogu. Teiksim, maziņu tekstuālu informāciju, par ko tiek runāts. Nu, kā tas notiek prezentācijās. Tas palīdzētu vieglāk uztvert teikto.

Bet vispār - hooray! Man šī doma par vlogošanu tīk :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar KKTK

2005. gada 25. novembrī, plkst. 15:00

Cilvēks tak lasa no monitora, a kamera ir čut zemāk. Tāpēc arī visu laiku sanāk skatīties garām... :P

Ieteikums nr. 3. Vajag normālu fonu uzlikt!

Gravatar jam

2005. gada 25. novembrī, plkst. 15:57

klausāmo informāciju ir grūtāk uztvert kā lasāmo. It sevišķi ja vajag ātri ar acīm parskriet pāri tekstam uztverot kontekstu. Nevar "caur rindām" lasīt = logi nerulē :)

Gravatar bljaaviens

2005. gada 25. novembrī, plkst. 16:11

<i>klausāmo informāciju ir grūtāk uztvert kā lasāmo. It sevišķi ja vajag ātri ar acīm parskriet pāri tekstam uztverot kontekstu.</i>

tas nozime, ka eerti buus reklamet dazhadus pakalpojumus un veikt propogandu...

Gravatar Es

2005. gada 25. novembrī, plkst. 16:48

RSS - kautkas tev saak gljuchiit - naak pa dubultiem ierakstiem uz vienu publikaaciju

Gravatar laacz Autors

2005. gada 25. novembrī, plkst. 16:50

Es: Pieciet mazliet. Tas tāpēc, ka saites ir mainījušās. Mazliet :)

Gravatar CaptSolo

2005. gada 25. novembrī, plkst. 18:19

bljaaviens - par propagandu a.k.a. marketingu tev pilnīga taisnība.

Gravatar CaptSolo

2005. gada 25. novembrī, plkst. 18:24

jam - par audio/video salīdzinājumā ar rakstīto informāciju - pirmā ir vērtīgāka tad, ja satur bagātīgāku informāciju nekā ir izlasāms tekstā - tā var būt intonācija, žesti un runas stils, kas rada iespaidu par cilvēka personību - vai informācijas pasniegšanas stils vispār, kas piesaista mūsu uzmanību un var krasi izmainīt uztveri.

piemēram sniegšu šos divus resursus un lūdzu pasakiet ko jūs izvēlētos - skatīties tos video vai lasīt runātā teksta pierakstu: #1 - <a href="http://www.identity20.com/media/WEB2_2005/" rel="nofollow">Dick Hardt prezentācija</a> Web 2.0 konferencē #2 - <a href="http://www.nakednews.com/" rel="nofollow">Naked News</a> - reāls TV ziņu raidījums :)

protams, gan vlogi, gan prezentācijas var būt dažādi - dažu ir tiešām vērts skatīties, cita materiālu pietiek izlasīt uz papīra vai nelasīt vispār.

Gravatar Maksim Berjoza

2005. gada 25. novembrī, plkst. 18:27

  1. nakonec-to es ieraudziju so personu!
  2. super, vinjam nav 20, bet cilveks saprat ka uploudet video!
  3. vinjam iznaca aiznemt pirmo vietu izmantojot video bloging, nakosie bud pec Kažas!

Gravatar Kirils

2005. gada 25. novembrī, plkst. 18:48

nedomaaju, ka ir jeega kustiigai bildei+skanjai shaadaa izpildiijumaa. manupraat taads pats klaatbuutnes efekts (manupraat, tas ir vieniigais, kaapeec vispaar veerts "staastiit", nevis rakstiit savam lasiitaajam) buutu laizhot skanju paari statiskai bildei.

Gravatar nuucha

2005. gada 25. novembrī, plkst. 22:14

baigi spocīgi vispār ir skatīties šādus vlogus. liekas ka tas vloggeris tevi hipnotizē visu laiku skatoties tavā sejā!

Gravatar bubu

2005. gada 25. novembrī, plkst. 23:44

Kas un man flašu tagad vajag, lai redzētu vlogu?

Gravatar Mārtiņš

2005. gada 26. novembrī, plkst. 02:23

Drosmīgi un interesanti. Mazliet pafantazējot par nākotni (bet nemeklējot, vai tas jau nav realizēts), varētu būt iespējas uzkomponēt Panorāmu (protams, no vlogiem un ar citu tematiku) pašam.

Gravatar esmanstavs

2005. gada 27. novembrī, plkst. 16:55

Nezin kāpēc, bet šoreiz piekrītu kirilam. Pieiktu ar vienkāršu mp3 failu un cien. Kažas bildi..

Gravatar Kaža pacs

2005. gada 29. novembrī, plkst. 22:38

Tas eksperiments tika filmēts būcenī, kur stāv trīs nedēļas pāragri ASV pirktais iMac G5 (savādāk būtu jaunākais un lētāks modelis ar iebūvētu videokameriņu, bet nu komandējums bija kad bija :(, neko darīt. ). Fons ir kāds i, vienīgi varu tur tautisku segu vai palagu pakārt :). Mana iecere ir ņemt kameru rokā uz kādu telekomu vai IT pasākumu un safilmēt. Vlogs bija iecerēts angliski, taču angliskā versija -- citādi to nevar pateikt – padirsās to montējot (īsinot) ar Quicktime Pro.

Gravatar Kaža pacs

2005. gada 29. novembrī, plkst. 22:44

Mārtiņ, Kādēļ netaisīt Latvian BlogVlog, sarīkot tusiņu kāda foršā vietā (piem. Teātra bārā, Lačplēša ielā 20 m no hmm, zināmas redakcijas, bet faktiski vienalga kur), ierakstīt īsas blogeru prezentācijas (laacz, capt solo, kristaps kaupe, jors trūlī, citus), samontēt un iegāzt video.google.com un tad uz to vērst visu bloggeru attiecīgas saites?

Gravatar laacz Autors

2005. gada 30. novembrī, plkst. 10:06

Kaža: Pāragri man šķiet :)