✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Skaips mobilajā?

2005. gada 28. novembrī, 14 komentāri

Oficiāli esot paziņots, ka populārais čatzvanrīks Skype būšot pieejams arī mobilajiem nākamgad. Tā ap vidu. Tagad atliek tikai samērot datu pārraides cenas un uz priekšu!

Pagaidām gan izskatās, ka tas tiks piedāvāts tieši mobilajiem operatoriem platformas veidā. Tātad vēl nav jēgas pliķēt vienu plaukstu pa otru.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar v

2005. gada 28. novembrī, plkst. 17:08

un kā tad ar ICQ? telefons jamo neatbalsta, tapē pats nevaru izmēģināt, bet interesē ļoti.

Gravatar Rumpis

2005. gada 28. novembrī, plkst. 17:58

Es reiz pamēģināju Skype caur GPRS. Nu tā, uz iet/neiet robežas. Abi reizē runāt nevar, jāpagaida, kamēr otrs pasaka savu sakāmo, un tad var mēģināt, cerībā, ka otrs neatsāk runāt. Sazināties var, bet bez kaifa ;-) Caur to pašu Mājas DSL iet bez probzām, katrā ziņā nejūt, ka tehnika kaut kā traucētu vai bremzētu.

Gravatar Kirils

2005. gada 28. novembrī, plkst. 18:48

<i> Tātad vēl nav jēgas pliķēt vienu plaukstu pa otru.</i> oo, ir gan. ja vien muusu banaanu republikas mobilajiem operatoriem pietiks apnjeemiibas riskeet/pienjemt sho piedaavaajumu (ja tas mums vispaar tiks piedaavaats :D ), tad starptautiskaas sarunas maksaas tikpat cik vieteejaas. nez cik liela ir AS-LATVIA truba? varbuut buus iemesls arii novilkt kaadu papildus kabeliiti uz kaadu kaiminjvalsti.

Gravatar ambient

2005. gada 28. novembrī, plkst. 22:12

diez vai operatori laidiis garaam iespeeju nopelniit un riskees ar esoshajiem ienjeemumiem. taa kaa haljava diez vai buus

Gravatar Rumpis

2005. gada 28. novembrī, plkst. 22:28

Interesanti, Kiril, kur Tu saskatītu mobilā operatora biznesu, ja pats būtu operatora pusē? ;-)

Gravatar Kirils

2005. gada 28. novembrī, plkst. 23:20

diez vai operatori negribees nopelniit un atnjemt klientus lattelekomam.

Gravatar psihs

2005. gada 29. novembrī, plkst. 00:45

NU man domāt, ka ir dažu gadu jautājums(nu nezinu kā LV), ka būs provaideris (patreizējais mob. operators, lai gan ne tikai), kurš nodrošinās tavai gala wireless iekārtai kaut kādu bandwidth par kuru Tu maksāsi un viņam būs pipekāst kā Tu to izmantosi, vai VoIP vai browsēšanai vai kā savādāk. Un no vienas puses tas būtu forši ... bet nu pilnīgi droši telefonsakari tādi kā tie ir patriez tā uz sitienu nepazudīs. Droši vien notiks kaut kāda veida konverģence līdz kaut kādā brīdi jau vairs nebūs skaidrs kur beidzas telefonsakaru pakalpojums un kur sākas datu pārraides pakalp.

Gravatar Didulis

2005. gada 29. novembrī, plkst. 02:46

Skype datu pārraidei vajag vismaz 5Kb/s (Kilobaitus) vienā virzienā. Neesmu lietas kursā, kādi bija datu pārraides ātrumi GPRS un kādi tie ir pieejami Latvijā. Taču ļoti iespējams, ka šo ātrumu dēļ arī Skype caur GPRS ir nedaudz bremzīgs.

Gravatar SIP klients symbianim

2005. gada 29. novembrī, plkst. 12:47

Vispaar taads riiks kaadu laiku jau ir, tikai nav savietojams ar skype, bet gan SIP protokolu. Saucas SillyAnt un straadaa tikai uz Nokiaam.

Gravatar normunds.com

2005. gada 29. novembrī, plkst. 15:14

imo ar skype caur gprs varētu būt problēmas ar samērā lielajiem aiztures laikiem. Josla viņiem nemaz tik plata nav nepieciešama, lai bremzētu ātruma dēļ.

Gravatar Taai

2006. gada 5. martā, plkst. 23:41

Skype ir proga, ar kuras palīdzību var gan čatot, gan runāt, pat taisīt video sarunu ar otru cilvēku un tas ir bez maksas. Skype ir līdzīgs MSN, bet man personīgi labāk patīk Skype, jo tas ir pārredzamāks un saprotamāks. Vēlies Skype? Nopumpē to šeit ---> <a href="http://skype.com" title="www.skype.com" rel="nofollow">

Gravatar Rectab

2006. gada 6. martā, plkst. 00:04

Nja izlasot virsrakstu jau sapriecājos, bet laikam jau pagaidām velti.. ;(