✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Mac. PC version.

2005. gada 4. decembrī, 20 komentāri

Vai tad nu tiešām tas brīdis pienāks TIK drīz? Drošs paliek nedrošs - sākšu turēt visus četrus īkšķus jau tagad.

Pieņemu, ka dzelžu ziņā gan jau ka būs arī kāds proprietary risinājums, kurš neļaus vienkāršiem lietotājiem priecāties par MacOS X uz jebkura datora. Kā nekā, Apple savu opsistēmu gan jau ka arī turpinās piedāvāt kopā ar pašiem dzelžiem. Taču, gan jau ka atradīsies cilvēks ar nepieciešamo roku liekuma rādiusu un izdomās to, kas mums nav izdomājams, ne?

Starp citu, tagad jau ir zināmi veidi, kā palaist optimizētu Mac OS X un agrākās tās versijas uz Intel dzelža. Gan caur emulatoru, gan pa tiešo. Turpmāk ir pamatotas cerības sagaidīt daudz maz oficiālu veidu kā to darīt.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar mxz

2005. gada 4. decembrī, plkst. 22:54

Ir vēlme pēc dual setup - Windows kopā ar OS X? Manuprāt, OS X ir un būs <i>hardwired</i> pie Apple dzelžiem, nevis tikai, lai neatļautu jebkuram uzinstalēt OS X uz sava datora, bet gan vairāk tādēļ, ka Apple taču ir sērijveida produkti un sistēmai <strong>nav</strong> jābūt savietojamai ar N simtiem iespējamu čipsetu, interfeisu, kontrolieru, adapteru un perifēriju ierīcēm, kuri nekad nav bijuši nevienā makintošā un varbūt arī nebūs. Tieši tādēļ, iespējams, OS X vienkārši nebūs stabils, ja tas ir uzinstalēts uz <i>random</i> PC. Līdzīgi kā ar emulatoriem.

Protams, izdarīt var daudz, iespējams ir viss, un entuziasti droši varēs emulēt/uzlauzt OS X tā, lai tas būtu kautcik lietojams, taču vai tas ir vajadzīgs...? Galu galā OS X un Mac ir viena vienība. Es taču nepērku makintošu dēļ alumīnija apdares un mazajām baltajām diodītēm LED vietā. Es to pērku dēļ tā, kāds tas produkts ir kopumā - dzelži + OS.

Gravatar mxz

2005. gada 4. decembrī, plkst. 22:55

Aizmirsu aizvērt tagu :)

Gravatar psihs

2005. gada 4. decembrī, plkst. 23:03

Nu tad varbuut aizveram </i>

Gravatar hvz

2005. gada 4. decembrī, plkst. 23:15

Tur jai ir tas joks, ka OS X ir optimizēts vienam konkrētam dzelžu kopumam un Apple var uzčurāt jebkādām savietojamības problēmām ar visiem citiem simtiem ķīniešu dzelteno dzelžu ražotāju. Ja arī kāds tur ko atlokos, tad tas būs gļukains kā vsci logi

Gravatar e-remit

2005. gada 4. decembrī, plkst. 23:36

...Forši ar to tagu... :) Ja tā ņem, tad mac os x kodols ir bsd unix - tad nu visiem cienītājiem - ņemam open/free bsd un priecājamies... Tad jau labāk ņemt linux un grafisko čaulu maksimāli pietuvināta mac os x-am un priecājamies. P.S. <b> drīkst es arī neaizvēršu tagu?</b>

Gravatar mxz

2005. gada 5. decembrī, plkst. 01:24

Mjā, izskatās, ka mans tags te ir diezgan nopietni visu itālisku padarījis :)

Gravatar tamster

2005. gada 5. decembrī, plkst. 03:25

Kādu nedēļu bik padzīvojos pa MacOS (konkrētāk, Tiger) uz sava x86... Bija protams nestabila, iTunes negāja (manam procim nav SSE3), utt., bet anyway - daile :)

Gravatar kastrolis

2005. gada 5. decembrī, plkst. 07:45

http://www.dialogi.lv/article.php?s=379&amp;id=1803&amp;lang=2 (tas nav spams, bet intervija ar Laacz. Nee, pilniigi nopietni, tas nav spams.)

Gravatar kastrolis

2005. gada 5. decembrī, plkst. 07:45

ceru, ka pasham Laacz neshkjitiis, ka viss ir tekstaa sachakareets

Gravatar normunds

2005. gada 5. decembrī, plkst. 08:36

<i>Tad jau labāk ņemt linux un grafisko čaulu maksimāli pietuvināta mac os x-am</i> . Pareizi, kapēc braukt ar mercedesu, ja ar gaziku arī var nokļūt no punkta A uz punktu B :) . Lai man piedod die hard lnx fani, bet baidos, ka lnx vēl kādu brīdi būs labs serveros, bet ne darbstacijās.

Gravatar kaaposc

2005. gada 5. decembrī, plkst. 08:41

nez</b>, mac os likshana uz x86, manupraat, ir no vienas puses mazohisms, no otras puses fanaatisms. vai ne fanaatisms, bet.. nu.. "vyjobka" :) liela dalja logu vietaa arii liek linuxu tikai taadeelj, ka "tas ir kruta!" :) (turpmaakiem komenteetaajiem - taas ir manas domas un neprasa komentaarus, tb nefleimot par win vs *nix)

Gravatar r21vo

2005. gada 5. decembrī, plkst. 09:12

savā ziņā uzlikt os x uz parasta pc ir kaifs tikai tāpēc ka "tā nav paredzēts". imho kad lielais vilnis būs pārskrējis tāpat pārsvarā visi pārsēdīsies atpakaļ uz win. modes lieta, tā to sauc.

Gravatar pingus

2005. gada 5. decembrī, plkst. 09:24

macos apakshaa ir bsd kernelis, tas teoreetiski noziimee, ka vajadzeetu uztureet visus dzelzhus ko uztur BSD kernelis.

Gravatar DeeWee

2005. gada 5. decembrī, plkst. 10:15

Nu re :) Neviens nepiemineeja vinu mazu svariigu lietu. Uz jussu megacustom/hacked/owned PC kaarbas nebuus taads siikums, kaa updates. Un jaa, piekriitu mxz par to, ka Dzelzji+OSX ir viens kopums.

Aijjj ... nu taa ir cita pasaule.

Gravatar ab

2005. gada 5. decembrī, plkst. 10:51

Miiljo Aaaboliit, izlaid tak beidzot to savu sasodiito Intel Powerbook, lai cilveekiem mieriigs praats. Bet ja nopietni - Pro auditorija ir kapitaali nogribeejusies, bet Jeepis tik turpina izpatikt consumer tirgum ar saviem iPodiem, iMaciem, iBookiem, Mini shmini...

Gravatar normunds.com

2005. gada 5. decembrī, plkst. 11:08

ab - neaiztiec imac! :)

Gravatar ab

2005. gada 5. decembrī, plkst. 11:18

situ roku pie sirds un solu, ka gariigu paarlieciibu vadiits pat pieskarties baidos :)

Gravatar 2cents

2005. gada 5. decembrī, plkst. 13:24

imo macs ir taas dzelzu naudinjas veerts (nav uzreiz jaapeerk pats niknaakais un jaaatdod niere). peecaak ietaupi laiku un nervus uz 'a man shis netiet' un 'a man tas nosvila', un 'a man karlsons ruukt saaka'

protams var linuksa desktopu piedzit, lai izskatas kaa macs, bet.. neba apalas pogas 'otraa pusee' ir macs, bet gan kaa viss saintegreets un gludi straadaa.

Gravatar Aidus

2005. gada 5. decembrī, plkst. 15:57

Nu ko velku jau to zveeru DVD installu buus jāpacīnas laikam :)

Gravatar Gustavs

2005. gada 5. decembrī, plkst. 17:18

To nu gan nevaru sagaidīt. :)