✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

No Linux uz Windows

2006. gada 10. janvārī, 28 komentāri

Switching to Windows: Not as easy as you think”. Lai pa kādu diagonāli lasītu, conclusion ir jāizlasa viss. Visnotaļ interesants, vietām smieklīgs (no Windows lietotāja skatu punkta) un lielākoties patiess raksts. Tiesa, neatstāj sajūta, ka tas ir hoax. Lai arī cilvēks ir centies.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Aivis

2006. gada 10. janvārī, plkst. 11:11

Nu bet kurā gadā iznāca WindowsXP? Varbūt tad lai ņem arī atbilstoša vecuma linuku :)

Gravatar indiānis jānis

2006. gada 10. janvārī, plkst. 11:19

Note: Well, there was Windows. There was always Windows. But for comedic effect, the author chooses not to mention the long, heavy years spent using Microsoft Windows for School, University and Work. Now please continue reading, happily oblivious to this devious bit of artistic license.

Gravatar m2acis

2006. gada 10. janvārī, plkst. 12:57

aivim ir labs arguments, žetons no manis ;). Jāpagaida vista tad jau redzēs kas viņai par olām :D.

Gravatar ugachaka

2006. gada 10. janvārī, plkst. 13:05

Tiešām jautri pārmaiņas pēc palasīt pieredzējuša Linux'era domas par Windows XP! :) nevis tikai to ko Linux'is ir priekš gīkiem un Windows priekš visiem. [no sērija Linux sux un Windows rullez]

Gravatar esuntu

2006. gada 10. janvārī, plkst. 13:31

Arī no manis žetons to Aivis!

Gravatar Knaģis

2006. gada 10. janvārī, plkst. 13:48

Sorre... bet pat nezinu, kas šim par WindowsXP disku. Pirmais fakts - varot noformatēt tikai vienu partīciju. Pēdējo reizi, kad instalēju, formatēt varēja visas... Arī ar Intel All-In-One mātesplatēm nekādu problēmu nav bijis. 130Gb no 200Gb izklausās pēc BIOS problēmām, jo Linuxi it kā tak apejot BIOSu spēj strādāt ar HDD. tālāk nelasīju. Vienreiz šitādu pasaciņu esmu lasījis, otrreiz negribu...

Gravatar danila

2006. gada 10. janvārī, plkst. 13:52

Jo vairāk jūzoju suse mājās, jo grūtāk darbā strādāt ar win. Pamazām sāku iebraukt džeka problēmās. Un pat xp+2sp toč sūdīgi iebrauc dzelžos.

Gravatar brutalis-vertikalis

2006. gada 10. janvārī, plkst. 14:00

Jā, par tām virtuālajām konsolēm ir taisnība - bez tām kā bez rokām. Arī Linux instalācījā tu vari pārslēgties un apskatīt kas par problēmām, ja tādas gadās. Tāpat arī tas, ka Windows nemāk vienā paņēmienā noskaidrot no jūzera visu vajadzīgo infu un tad tikai instalēt - a tā tik sēdi pie instalācijas un vaktē, kad atkal kautko prasīs :DDD

Gravatar Aidus

2006. gada 10. janvārī, plkst. 14:16

Vienīgais lieta kas priecē iekš vistas salīdzinot ar XP ir tas ka seriālis ir jāievada praktiski uzreiz nevis pēc 30min gaidīšanas, citād pasarg dies vēl nepareizs nummurs norakstīts :)

Gravatar ulzha

2006. gada 10. janvārī, plkst. 16:21

Nu tur tak zem bildes rakstīts tas, ko citē indiānis Jānis. Nez, kur lai jūtas iebraukuši tie, kas jūtas iebraukuši džeka problēmās.

Kā pamatojas no _ uz - (URLī)?

Gravatar stripe4

2006. gada 10. janvārī, plkst. 16:36

Aivis: jā, iznāca 2001. gadā, bet vai kaut kas jaunāks no viņiem ir oficiāli pieejams? pēdējo reizi, kad pirku datoru, līdzi nāca tas pats Windows XP. protams, sūdīgi ka vairāk kā 4 gadu laikā nav bijusi jauna Windows versija darbstacijām, bet tāpēc jau pārējiem arī nav jāstāv uz vietas. turklāt vairāk vai mazāk visas autora aprakstītās fīčas (komandrindas spēks, apt-get utt.) iekš GNU/Linux bija arī 2001. gadā.

Gravatar PiRX

2006. gada 10. janvārī, plkst. 17:22

Jauki palasihties ka' windows juhzeru argumenti tiek pavehrsti pret vinjiem pashiem :)

Gravatar Kirils

2006. gada 10. janvārī, plkst. 19:18

aidus: seriaalis tak uz lincences virsuu, a licence ir taads papiiriitis. nevajag neko norakstiit. :)

Gravatar Knaģis

2006. gada 10. janvārī, plkst. 20:35

Kirils, ne vienmēr. Volume License ja tev ir, tad product keyus var dabūt no MSDN caur parasto www... Tā ka jānoraksta vien ir, ja printera nav ;)

Gravatar Alexl

2006. gada 11. janvārī, plkst. 09:32

Fains raksts! Pirms pusotra gada npiekristu! Tagad lielāko daļu viedokļa atbalstu. Ir jau arī Linux hardware problēmas piemēram vidēji vecas Intel mātenes ar visu iekšā bet pricipā citādāk nekas. Bet lietošanas ziņā kad pierod un apgūst Linux tad Win esi kā bez rokām. Pusi uzstādijumu nav maināmi pamatojuma darbībām nekādas kas notiek tāarī neuzzini jo visur "vednīši" priekšā vakar ar tā ar vienu kasti nočakarējos. LAimīgs šodien pie savas Linux kastes apsēdos! :)

Gravatar MZM

2006. gada 11. janvārī, plkst. 11:31

Aivis :: Spriežot pēc tā, ka jams piemin "Windows Security Center", tad darīšana ir ar XP SP2. Un tā ir MS problēma, ka joprojām nav jaunākas XP versijas.

Visumā tam džekam ir taisnība, īpaši ja runā par problēmu novēršanu. Iekš XP atrast problēmu cēloni un to novērst ir nereāli. Nesen man palūdza XP kastei uzlikt modēmu. Nopirku parastu PCI kartīti, ieliku datorā, iemetu līdzi nākošo CD ar draiveriem, instalēju draiveri un... BSOD. Restarts - BSOD. Un tie vēl skaitās windows setificēti draiveri. Pēc pāris stundu sexa piedabuju kasti atpakaļ pie dzīvības (draiveri uninstalēt nebija iespējams, jo instalācija nebija pabeigta, a BSOD izsauca tikuntā. A izdzēšot manuāli windows "repairo" sistēmu un atkal atraujas pa zobiem). Protams, ka nekādos logos nekā nav un bez neta noskaidrot ko nozīmē atbilstošais 0xblabla ir nāve. Nākamajā nedēļā atgriezos apkrāvies ar kaudzi dažādu CD, draiveru versiju utml. Beigās nolēmu pārlikt windu. Reinstalls palīdzēja, viss aizgāja kā smērēts, taču cilvēks ~2 nedēļas bija bez neta. Kerneli kompilēt ir vieglāk iemācīties nekā uzminēt kas windam nepatīk.

Gravatar normunds.com

2006. gada 11. janvārī, plkst. 11:55

raksts ir interesants, tik mani neatstāj sajūta, ka .

  1. es nekad ar tamlīdzīgām problēmām neesmu saskāries. Lietoju win ilgi un dikti, šad un tad tika taisīti clean install.
  2. tiem, kas kunkst, ka win tāds un win šitāds - nu sameklējiet kādu cistu OS, ar ko jūs nestrādājat diendienā un pamēģiniet uzlikt. Laacz jau rakstīja par ubuntu piedzīvojumiem. Es domāju, ka cilvēks, kurš ikdienā to tik vien dara kā liek win sistēmas arī varētu uzrakstīt līdzīgu rakstu par saviem piedzīvojumiem instalējot citu OS.
  3. minētie argumenti, ka linux atpazīst dzelžus labāk kā win - iespējams. Es redzēju vienu ubuntistu, kurš 2 dienas mēģināja piespiest kastei atpazīt monitoru un darbināt to izšķirtspējā, kas atšķirtos no piedāvātās 800x600. Tāpat es esmu pieredzējis jāšanos divu dienu garumā, lai piedabūtu pie dzīvības standarta hp lāzernieku. Pie tam cilvēku, kurš to darīja var nosaukt par ļoti labu linux pazinēju, jo trūkstošās lietas viņš pats pieprogrammēja klāt. . Lielākotiesu tas viss ir pieraduma jautājums - kādu interesē redzēt visu, kas notiek instalācijas procesā, kādam nepatīk, ka info jāvada iekšā pa gabaliņiem, kādam nepatīk, ka seriālis tiek paprasīts pašās beigās. Varbūt lietojiet to sistēmu, pie kuras esiet pieraduši un necepieties? . p.s disklaimeris - nē, es neesmu win fans un nestrādāju uz win. Ja nu kāds izdomās velt bumbas ne tajā virzienā :-)

Gravatar PiRX

2006. gada 11. janvārī, plkst. 12:45

2normunds.com

par 2. un 3. punktu - tieši par to arī šajā rakstā ir runāts. Tikai no otras puses, t.i. priekš tiem, kas kunkst ka *nix ir slikts. Un domāju, ka 1. punkts uz rakstu neattiecas - jo rakstā ir apskatīts win no tāda cilvēka viedokļa, kurš gadiem ir lietojis *nix, bet pirmo reiz pieķeras pie win.

:)

Gravatar normunds.com

2006. gada 11. janvārī, plkst. 12:51

prx - nu par to īstenībā arī ir runa, ka, ja tu esi pieradis pie vienas OS, tad jebkas, kas nav tava dzimtā sādža, liksies grūts un nesaprotams. *nixistam liksies, ka win instalācija ir caur kāju, winistam liksies, ka *nix instalācija ir caur pakaļu, bet īstenībā abu škrobe būs no sērijas "es esmu pieradis pie Start pogas, dodiet man to atpakaļ" ;-)

Gravatar Lauraiss

2006. gada 11. janvārī, plkst. 13:57

Rēcīgi - pirmīt viņi taurēja ka linux rullē un tev neiet tikai tāpēc ka tu āpsis un nejēdz. Toties ja tāds pats tapīrs nespēj uzlikt win, tad tā jau ir win problēma. Starpcitu kopš SP2 Xp sen uztur 200 un vairāk gb, ne tikai 127gb. Instalu varēja sameklēt jaunāku.

Gravatar Agris

2006. gada 11. janvārī, plkst. 17:11

Knaģi! :) Autors noteitki domāja, ka noformatizēt var vienu patīciju, kaut arī izveidot var daudzas, instalācijas laikā, kad viss ekrāns vēl zils. Savukārt, Linuksī formatē pilnīgi visas izveidotās partīcijas. Bet tas tā - who cares :P

Gravatar normunds.com

2006. gada 11. janvārī, plkst. 17:19

agri - nez vai tas ir tik grūti saprast, ka dažādas OS dažas lietas dara pa savam :) Nez kapēc cilēki iekš BMW, pēc tam, kad ir atklājuši, ka atpakaļgaita slēdzas pa kreisi un uz augšu, neviens necenšas to sameklēt pa labi un uz leju, kliedzot, ka BMW sucks :)

Gravatar Agris

2006. gada 11. janvārī, plkst. 17:32

Es jau nesaku, ka tas ir kaut kas slikts. Vienkārši vēlējos norādīt, ka viens cilvēks laicīgi pateica "sore" par savu turpmāko nesapratni. Neķer kreņķi! :) P.S. Vienam patīk māte, otram - meita.

Gravatar Mr.Ku

2006. gada 11. janvārī, plkst. 18:24

principaa, ar windoes viss ir vienkaarshi, siikas probleemas risinaam ar reboot, lielas ar reinstall. Viss kas jaazina. hehee, tikai ko gan tas patiesiibaa liecina par OS-u? :) Iisteniibaa, jau diemzheel nepastaav Os, kas pamierinaatu visas manas vajadziibas. Un es ticu,ka taa ir vairumam ljauzhu. *nix ir reaali labs koderiem, programmeetaajiem, ar science sasitiitiem chibrikiem. Winda, principaa der tikai geimiem :) nu ok, webdizaineeshanai laikam un visam specifiskam/komerciaalam kaa nav un *nix. Par OS X veel neko nezinu, jaapagaida. Bet shaubas maac. Lai gan izklausaas vilinoshi, Sakariigs un saprotams gui, ar *nix speeku apakshaa. Jo nu zem win man tieshaam pietruukst shell funkcionalitaates.

Gravatar BH

2006. gada 12. janvārī, plkst. 01:32

Ai es nevaru izlasīt līdz golam. Burti kaut kādi nelasāmi.

Gravatar mefisto

2006. gada 12. janvārī, plkst. 10:37

TO Lauraiss: Nez .. par to LBA runājot, nesen instalēju winXPsp2 uz vienas kastes, bet 200gb cieto gan neatpazina. Starp citu, ja nezināji, tad winXP visas versijas atbalsta diskus, kas ir lielāki par 137GB. Vajag tikai reģistros vienu vērtību pamainīt. Jautājums tikai tāds - kādēļ šī fīča nav ieslēgta jau defaultā ?!!?

Gravatar Knaģis

2006. gada 12. janvārī, plkst. 15:49

Agri@21... Var izveidot partīcijas un var arī noformatēt...

Gravatar karlis

2006. gada 13. janvārī, plkst. 23:57

Pilnīgi nejauši uzdūros interesantam saitam iekš to MS lapu: "How to Remove Linux and Install Windows XP" http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314458 Khe khe, izskatās, ka mikrosoftisti grib atriebties linuxistiem un vilināt lietotājus atpakaļ... :)