✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Y! jaunais gads

2006. gada 10. janvārī, 14 komentāri

Ja jau par gūgli, tad nevar klusēt par Yahoo! (jahū?). Ja nemaldos, tad jamajiem ir viens produkts un viena beta :)

Produktu sauc Yahoo! Go. Uz datora tas izskatās pēc Google Deskbar. Patiesībā - izskatīsies. Jo pagaidām programma vēl nav pieejama. Kā noprotu, tā būs veidota tā, lai caur datoru ar to varētu ņemties arī uz vairāk vai mazāk advancētiem televizoru un datoru kombinācijām. Mobilā versija ir apjomīga (1,8MB!). Tā ļauj neatejot no kases lietot visus Y! piedāvātos servisus, izmantojot tikai tālrunī instalējamu aplikāciju.

Sidenote. Interesanti, ka jamajai mobilajai versijai ir kaut kāds superadvancēts instaleris. Tas neprasa, vai es vēlos instalēt tālruņa atmiņā, vai uz atmiņas kartes, bet gan pats, iepriekš gan brīdinot, pašu aplikāciju uzinstalē uz atmiņas kartes, bet lietotāja datus glabā tālruņa atmiņā. Diemžēl, mana 6600 nokija atteicās sadarboties ar šo produktu. Pamocīšos vēl, pīpējot.

Otra, vairāk vai mazāk eksperimentālā lietiņa ir maza, bet patīkama fīča: Open Shortcuts. Praktiski, to pašu efektu var panākt iekš Firefox (par Opera nezinu). Te gan tas ir hardcore jahūistiem. Var veidot aliasus, lai, piemēram, ierakstot iekš Y! meklētāja “!l”, notiktu pāradresāciju uz https://laacz.lv/blog/. Var arī piekabināt klāt parametrus. Teiksim, ierakstot “!l pīrsings”, notiek pāradresācija uz https://laacz.lv/blog/index.php?s=pīrsings. Lietderīgi? Par to vēl zinātnieki strīdās.

Fakts gan paliek fakts - divi (patiesībā trīs, bet kaut kā neieliek man MSN) nu jau vairs ne tikai meklētāji-giganti cīnās mēli izkāruši par katru, pat pašu frīkaināko lietotāju.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar N.R.

2006. gada 10. janvārī, plkst. 15:21

tada fiicha tak firefoksim jau sen ir, ieraksi adresee dict laacz piemeram. un ja gribi kautko citu, paredigee bookmarkus, tur ir mainiigais ari liekams

Gravatar laacz Autors

2006. gada 10. janvārī, plkst. 15:23

N.R. Ja Tu būtu lasījis uzmanīgāk, būtu piefiksējis teikumu: "Praktiski, to pašu efektu var panākt iekš Firefox (par Opera nezinu)."

Gravatar mmk

2006. gada 10. janvārī, plkst. 16:57

ir sākusies cīņa par nišām?

Gravatar Ingars

2006. gada 10. janvārī, plkst. 18:00

Laacz, par ko tu straadaa, ja vari 3 (!) rakstus 1 dienaa iedrukaat? :)

Mam' ba tik daudz laika...

Gravatar no_dignity

2006. gada 10. janvārī, plkst. 22:50

<b>Ingars:</b> Nu shitaadus rakstus rakstiit daudz laika nevajag - var straadaat par da jebko, ka tikai internets pieejams. Drusku paspaidi pogas uzraktaa resursaa un bliez augshaa.. Un nu jau arii maajaas vairs internets nav retums.

Gravatar karlis

2006. gada 11. janvārī, plkst. 00:49

Nu nez, varbūt arī par ātru tu Bilu Geitu nodiskauntē -- džeks tiko BBC izteicās, ka microsoft vēl pacīnīsies ar searchu milžiem, jo šobrīd meklēšana atgādina rakāšanos pa sūdu kaudzi -- joprojām uz tavu intileģento jautājumu atbildes tiek pasniegts bezgalīgi neinteliģentas. MS plāno kaut kā uberkruta to lietu apgriezt otrādi.. :) Nu redzēs...

Gravatar viestards

2006. gada 11. janvārī, plkst. 12:01

shortcutu feature jau sen ir gan Opera, gan Konqueror, kas it kā esot pirmais, kas tos izveidojis.

Gravatar Lauraiss

2006. gada 11. janvārī, plkst. 13:44

Par google vai yahoo runājot, man nākas lietot abus jo googlei ir ētāka (pierastāka?) meklēšana un nav saspamota titullapa, bet yahoo lietoju ja meklēju bildes - googlei joprojām nespēju atrast kā atslēgt adult content filtru, izrakājos malu malas, apnika meklēt. Yahoo shis filtrs pats piedāvājas noņemties un ir skaidri saprotamā vietā atrodams. Imho akmens googles dārziņa. Vai varbūt pretēji, jo mazie bērni nevar to tik viegli atslēgt?

Gravatar Eddy

2006. gada 11. janvārī, plkst. 14:26

to Lauraiss Nu gan tev, vecīt, problēmas! :))) Es savu adult content katru vakaru savā gultā atrodu. Pie tam neizmantojot ne Google ne Yahoo! Varbūt tev vajag noņemt kaut kādu filtru no smadzenēm, izslēgt kompi un pamēģināt iziet uz ielas? :D

Gravatar lasītājs

2006. gada 11. janvārī, plkst. 14:31

Ar Google vairs neko no populārā nevar atrast. 10000 rezultāti nav rezultāti.

Gravatar atis

2006. gada 11. janvārī, plkst. 15:17

to lauraiss

tas gūglei ir tulkošanas gļuks, laikam nevarēja atrast piemērotus terminus un vispār izmeta ārā, angļu versijā to var itin viegli atslēgt :)

pasties http://www.google.com/preferences?hl=en laikam SafeSearch saucas

Gravatar vincents

2006. gada 11. janvārī, plkst. 15:21

es domāju, daudz tiks dzirdēts un melots, gānīts un sists... tikai viena cīņa nekad nebūs pabeigta - ideja.

Gravatar Lauraiss

2006. gada 12. janvārī, plkst. 08:57

2 eddy, esmu jau gandrīz gadu precējies, nekur man nav jāiet, bet ja tu noliedz pr0na spēku, kas tu par veci?

Tnx, ati. Iechekoshu.

Gravatar karlis

2006. gada 12. janvārī, plkst. 16:00

Eddy: uzbrauciens tik tiešām nevietā! Īsts vecis vienmēr grib labi daudz gaļas gan ledusskapī, gan veikalu skatlogos... ;P