✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Šīsnedēļas vārdi - Apple un Intel

2006. gada 11. janvārī, 7 komentāri

Tas ir noticis. Pēdējā gada gaidītākā uzstāšanās Mac pasaulē ir notikusi. Vakar Sanfrancisko sādžā notiekošajā Macworld Expo mazās firmeles Apple Computer, Inc galva Stīvs Džobss teica savu atklāšanas runu.

Pati galvenā lieta, ko visi gaidīja un godam arī sagaidīja - Mac datori tagad būs uz Intel platformas. To gan Stīvs paziņoja dīdīties sākušajiem klausītājiem uz savas runas otru pusi :) Mac OS X jaunā (10.4.4) versija tagadiņās iraid Intel native.

Pirmie, kas faktiski ir jau pieejami un izmanto Intel kā savu platformu ir MacBook Pro portatīvie un iMac galda datori. Pateicoties pārejai uz Intel, MacBook Pro esot 4x ātrāks par savu vecāko brāli - līdzīgas komplektācijas Powerbook, bet iMac - 2x ātrāks par iepriekšējo versiju. Līdz gada beigām visi Maci būšot Inteliskie. Jāatzīmē gan ir tas, ka Džobss paziņoja, ka datoru cena nemainīsies (lasi - pagaidām nesamazināsies). Bet par to jums jamie būšot ātrāki.

Tā kā maks ir ne tikai opsistēma, bet arīdzan dzelži, ar kuriem komplektā arīdzan nāk opsistēma (var gan jamo iegādāt arī atsevišķi), tad HCL nebūt nav sevišķi garš. Bet tagad to vairāk vai mazāk oficiāli var paplašināt pašrocīgi. Kā rezultātā varam gaidīt uzlabotas OS versijas, kurās būs iekļauts atbalsts arīdzan citiem - ne Mac komplektācijā iederīgajiem dzelžiem.

Pārējie jaunumi sevī ietver iPod FM uztvērēju, iPod un video, iLife'06, iWeb, .Mac, vēl un vēl jaunu, vēl un vēl uzlabotu programmatūru, Apple Remote, un tā tālāk, un tā joprojām.

Prezentāciju var noskatīties teitan (Quicktime, protams).

Apple babes
Apple babes

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar fx

2006. gada 11. janvārī, plkst. 16:40

vai tādējādi jāsaprot, ka līdzšinējie (ne-intel) mac dzelži ir, atvainojos par izteicienu, sūds uz kociņa, un visa mac vērtība ir tā opsistēmā? :) par ko īsti fano mac fani? vai tiešām tikai par opsistēmu?

Gravatar mxz

2006. gada 11. janvārī, plkst. 16:52

<i>maks</i> ir kulta ierīce dažādu iemeslu dēļ - lielākoties dēļ Apple attieksmes pret <i>computing & technology</i> kā tādu, uzmanību pret dažādiem <i>tech</i> sīkumiem triviāliem, ierīču un aksesuāru dizainu, UI dizainu, OS dizainu un spējām un citām lietām. Arī seni Apple innovatīvi izgudrojumi ir nepelnīti aizmirsti - piemēram pirmā teksa procesora radīšana, pirmās kaligrāfijas pazīmes uz datora - viņi izgudroja arī "fontu" kā jēdzienu <i>computing</i> vidē, kā arī daudzas citas lietas, kas šodien šķiet pašsaprotamas.

Gravatar normunds.com

2006. gada 11. janvārī, plkst. 17:11

<i>par ko īsti fano mac fani?</i> . nezinu kā citi, es fanoju par imac konceptu - viss ir sabāzts vienā korpusā, ir daudzas lietu, kas macosx padara par lietotājam draudzīgāku nekā win vai linux utt utjpr.

Gravatar danila

2006. gada 11. janvārī, plkst. 17:23

tas, ka mac'i nepaliks lētāki reāli apbēdināja, es jau cerēju, ka mini varēs pa LVL200 dabūt :(

Gravatar ns

2006. gada 11. janvārī, plkst. 17:55

ai nu cmn - kur vēl lētāk? kaut vai tas pats MacBook Pro. es domāju, ka @LV maksās kādi LVL2k. paskatāmies uz komplektāciju un mēģinām atrast atbilstošu citu ļapļapu. uzminam, cik tāds maksā? +/- 2k. un tas ir parasts ļapļaps ar WinXP Pro..

Gravatar Mr. Rabbit

2006. gada 12. janvārī, plkst. 23:21

Nu ne gluži, ne gluži. It sevisķi Muļku zemē, kur Maciem pieskaitās PēVēenn -- jo PC brandu ievedēji kaut kā pamanās dabūt dzelzi iekšā ne pēc formulas cena+18%+navars10%, kā tas ir Mac gadījumā...