✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

London calling

2006. gada 23. janvārī, 6 komentāri

Labs apraksts par Londonu. Diez vai man izdosies tik pat labi, bet pacentīšos kaut kad uzbakstīt kādu rindiņu par savu Eiropas ceļojumu pagājušā gada augustā.

Tas gan varētu būt nevis tūrista ceļvedis, bet gan iespaidu gūzma. Īss ieskats (tīzeris?): Vācija ir ļoti smuka un kārtīga, Luksemburgā ir daudz jākāpelē, Francijas Šampaņas ielejas pilsētiņas ir fantastiskas, Parīzē pārdevējs bodītē pīpē, Beļģijā bodītē pīpē arī apmeklētāji, Amsterdama ir nenormāls pritons, Ryanair ir lidojošs Ikaruss. Ja godīgi, tad vairāk pat būt jāpiepūl atmiņa, lai visu zīmīgo atminētos.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Arturs

2006. gada 23. janvārī, plkst. 13:27

Artemija Lebedeva rakstīšanas stils, kad viņš stāsta par saviem ceļojumiem. Ir labs!

Gravatar mmk

2006. gada 23. janvārī, plkst. 16:22

must see sadaļa - ļoti noderīgi varētu būt kaut kad.

Gravatar Olis

2006. gada 23. janvārī, plkst. 20:35

Manuprāt tāds diezgan vispusējs un tipiskiem tūristiem domāts gaids, taču tas tā varbūt liekās tāpēc, ka man bija iespēja pāris mēnešus pastrādāt Londonas centrā un pa to laiku man bija iespēja daudz tuvāk iepazīt šo lielisko pilsētu. Gribēju tikai no savas puses piebilst, ka Londona manuprāt ir viena no fantastiskākajām pilsētām pasaulē (katrā ziņā lieliskākā no tām, kur es esmu bijis) un tā enerģija, ko tu uzlādē staigājot pa Londonu un pat strādājot tur varētu līdzināties tikai tai, ko tu vari iegūt Ņujorkā vai Tokijā, lai gan nevaru par to spriest, jo nekad nēesmu bijis. Ja es varētu pievienot apskates punktu dotajā sarakstā, tad es noteikti ieteiktu katram, kas dodas uz Londonu, aizbraukt uz Camden Town, kas atrodama uz Nothern line metro līnijas un aiziet uz Cyberdog apģērbu veikalu. Manuprāt lieliska vieta, kas dod priekšstatu par Londonas dažādību.

P.S. Lieliskas fotogrāfijas!

Gravatar Avellano

2006. gada 23. janvārī, plkst. 21:06

Tam, ka Vācija ir kārtīga, piekrītu. Bet savā iespaidu gūzmā neatceros tikpat kā neko, kas man liktu padomāt, ka tā ir arī smuka. Ja nu vienīgi kvadrātveidīgie ezeri piesaistīja ar savu "Quadratisch, Praktisch, Gut"

Gravatar normunds

2006. gada 23. janvārī, plkst. 21:59

Paldies Lācz, šodien bija apmeklējumu rekords. No sākuma pat nesapratu kas un kapēc ir sācis sparīgi lasīt manus murgojumus :) . 2 Olis - es apsolu, ka tad, kad es Londonā nodzīvošu ilgāk par 2-3 dienām vienā reizē, es noteikti uzrakstīšu daudz izvērstāku un dziļāku šīs pilsētas aprakstu :)

Gravatar ul

2006. gada 23. janvārī, plkst. 23:50

Uff. Abbey Road un Bakerstreet 221b (vai cik nu tur bija) aizmirsts. Nav tālu no vaskafigmuz. Interesanti, ka interjers muzejā Beikerstrītā ir ļooooti līdzīgs tam, ko krievu TV seriālā par Holmsu var redzēt. Bet vispār - tāda sajūta kā pats būtu staigājis. Mani liktenis bija uz 10 dienām izmetis Londonā un tad nu kājām sparīgi kā reiz no DV pa minētajiem maršrutiem pārvietojos. Acs gan toreiz nebija (to apmeklēju 2001. gadā) bet pārējais ir autentiski. Portobello road vijaukākais ir karnevāla dienās, citādi - sestdienās. Dire Straits lai bija tāda dziesmiņa un pat reiz viena dižgitāristu grupa ierakstīja albumu, nosaukusies par The Notting Hillbillies. Vēl tāda Lunaparka stila izklaide ir London Dungeons. Interesanti arī uzkāpt kalnā un nostāties zināmajā observatorijā uz nulles meridiāna un pārbaudīt pulksteni. Nu, un vēl - kontrastu cienītājiem tomēr iesaku uz Maskavu aizbraukt.