✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Fleimwars

2006. gada 24. janvārī, 21 komentārs

Man pavisam noteikti ir ienākusi prātā viena komerciāli itiņ veiksmīga ideja (rēķinot, ka komerciālā veiksme ir proporcionāla projekta apmeklētāju skaitam).

Ņemam rokās visas mums zināmās tehnoloģijas (lai varam lepni dēvēt sevi par kārtējo WEB2.0 projektu). Tā nav problēma. Mazliet AJAX, lieli burti, nekādu bilžu, nosaukumā jāfigurē vārdam “beta”. Ideju par reģistrāciju pēc ielūgumiem atmetam, jo mums vajag cilvēkus.

Patiesībā tie varētu būt pat adaptēti forumi. Ar maksimālām komunikācijas iespējām. Iespēja sekot visam līdzi, izmantojot barotnes, paziņojumus uz e-pastu (arī digest veidā).

Un viss. Projekta ietvaros cilvēki strīdās par principiālām lietām. Linux vs Windows, MacOS vs world, homo vs hetero, utt. Pie kam, par maksu ir iespēja izcelt savu viedokli pirmajā lapā. Vai pat nodrukāt un ar to aplīmēt Auces baznīcas zvanu.

Nu, un, protams, pie katras tēmas tiek piekabināta merčendīza. Krūzītes, krekliņi, apenes, zeķes, auto uzlīmes, u.c draza ar attiecīgajiem uzrakstiem katrai no strīdā iesaistītajām pusēm. Protams, ka uzrakstu klāsts tiek regulāri papildināts ar pērlēm no diskusijām.

Beigās pat varētu izdot nedēļrakstu - Šīsnedēļas tendences, kurā populārā valodā tiktu apstāstīts par to, kas tad īsti ir strīdus ābols, citēti labākie komentāri, kā arī zīmēti grafiki, kuri atspoguļo dažādu lietu piekritēju skaita un aktivitātes izmaiņu tendences.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar x-f

2006. gada 24. janvārī, plkst. 17:08

Boksa maiss guļamistabā. :)

Gravatar Fedja

2006. gada 24. janvārī, plkst. 17:10

Laikam neesi gulējis pēdējās 48 stundas :)

Gravatar karlis

2006. gada 24. janvārī, plkst. 18:30

ehē, laba ideja! man patīk! :)

Gravatar bljaaviens

2006. gada 24. janvārī, plkst. 18:31

<i>dažādu lietu piekritēju skaita un aktivitātes izmaiņu tendences</i>

vai tad projekta labaa shiis izmainju tendences nevajadzeetu sevii apvaldiit un pastaaveet uz savu liidz kapa malai?! jeb tieshi otraadi - pa laikam iekomenteet abaas frontees. tipa - kaa speeleet shahu pasham ar sevi...

Gravatar Emmanuel

2006. gada 24. janvārī, plkst. 18:48

Sauksies "Alise, Laacz un Kirils Brīnumzemē"?

Gravatar Kirils

2006. gada 24. janvārī, plkst. 19:02

es shito projektu njemu. ja nesiis peljnu, Tev no manis 0.5 lati. :)

Gravatar mono

2006. gada 24. janvārī, plkst. 20:27

neder

cilveekiem patiik izraadiities, ielikt bildi ok, uzlikt scriinu cik tu esi taalu ticis chuuskinjaa utt., kr4 mees censhamies nopelniit uz cilveeku iedomiibas,pashaplieciniishanaas reekjina, bet shajaa projektaa vieniigais kaa varees izlekt buus viedoklis, kas ir kaukas gariigs(neskatoties ka teema ir gluzji preteeja gariigajam :D), un ir maz cilveeki kas speej ar to izcelties (samazinaas potenciaalie lietotaaji)+tas notiek latvijas liimenii(veel mazaak)+latvija nau nobriedusi lai par ko taadu maksaatu!!! laigan man jau patiktu :)

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. janvārī, plkst. 20:32

mono: Elementāri. Taisam satelītprojektu (vai arī padarām šo par satelītprojektu) - kuramgarāks.lv, kas neaprobežojas tikai ar attiecīgo vīr. kārtas pārstāvju attiecīgā ekipējuma mērīšanu.

Gravatar japets

2006. gada 24. janvārī, plkst. 20:35

Ideja laba! Atliek tikai realizeet! ;)

Gravatar pikc

2006. gada 24. janvārī, plkst. 22:34

ninini, tikai ar ieluugumiem (savaadaak nebuus krutamoderni), bet pashiem ar jaaizveido "anoniimaa labdara" lapa, no kuras ieluugumi tiek automaatiski atsuutiiti...

Gravatar misame

2006. gada 25. janvārī, plkst. 08:42

Slikta doma par to nedēļas rakstu - tad vēl kādam nāksies sekot līdzi tiem murgiem, lai varētu veidot statistiku!

Gravatar ehhh

2006. gada 25. janvārī, plkst. 12:40

Lieliska ideja. Varētu katram cilvēkam pie lietotāja vārda piestiprināt ikoniņas, <b>lai visi redz</b>, ko viņš domā par svarīgiem jautājumiem (Linux vs Windows, gansi vs urlas, utt.). Vajag arī sabiedrībā populārākus jautājumus apspriest - baznīcu, smēķēšanu, politiku, ne tikai datoristu ņemtni. Tikai viena problēma - ja nu kāds uzraksta ko sakarīgu? Kurš tad vairs gribēs "diskutēt"?

Gravatar svii

2006. gada 25. janvārī, plkst. 15:10

Kam tas vajadzīgs? Ir tak Delfi...

Gravatar 2cents &gt; svii

2006. gada 25. janvārī, plkst. 15:32

peļņai tas vajadzīgs, kam ta citam!

Gravatar ehhh

2006. gada 25. janvārī, plkst. 16:08

Atšķirība no delfi būs tāda, ka tas būs community. Draugiem.lv būs vēsture. Kad tu būsi aizpildījis reģistrācijas lapu, kurā varēs atzīmēt savu dikti svarīgo viedokli dažādos jautājumos, parādīsies liela poga "atrast cilvēkus ar man līdzīgiem uzskatiem". Tad varēs nolasīties baros un rīkot <i>razborkas</i>. Un tad, protams, vēl reitingi, kurus varēs saņemt no savējiem par kādu labu komentāru. Tiešām žēl, ka tāda lapa neeksistē. laacz: saņemies taču un uzkodē.

Gravatar Hujputalo

2006. gada 15. jūnijā, plkst. 23:15

Nuzna,baba-trahnutj!

Gravatar Ainis

2016. gada 17. februārī, plkst. 15:17

Nu nezinu gan, man jau šķiet, ka viss nav tik vienkārši...

Gravatar Santa

2016. gada 16. martā, plkst. 12:54

Labāk nu būtu darījis, nevis runājis! ;)