✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Un atkal jau xgl

2006. gada 10. februārī, 21 komentārs

Vēl viens xgl demo, šoreiz normālā paskatā. Cmuki. Šitais jau izskatās pēc cilvēka. Pāris jaunas un smukas štellītes. Starp citu, es nekad neesmu bijis virtuālo desktopu piekritējs. Un šī kubiskā implementācija man uzticību arī nevieš... Bet gan jau ka tas ir pieraduma jautājums.

Pieņemu, ka drebelīgie un ļumīgie logi ir tāda fīča, kura no sākuma var šķist bezjēdzīga, bet tad, kad pie tās pierod, atpakaļceļa vairs nav :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar indiānis jānis

2006. gada 10. februārī, plkst. 12:09

uj, taisni vai apčurājos..

Gravatar mxz

2006. gada 10. februārī, plkst. 12:51

Iekš OS X šāda kubiska 3D transformācija notiek, kad ir aktivizēts "fast user switching" - uzklikšķinot uz cita lietotāja vārda pēc paroles ievades darba virsma norotējās (identiski kā tajā Novell video) uz otra lietotāja darba virsmu. Smuki ir.

Gravatar Shadowbird

2006. gada 10. februārī, plkst. 12:51

Bullcrap. Tik forsha datorgrafika, sēdēju, priecājos, bet parādījās kaut kāds vāģis un visu izbojāja.

Gravatar Shadowbird

2006. gada 10. februārī, plkst. 12:51

Uf, sorry, ne tas raksts.

Gravatar dadzis

2006. gada 10. februārī, plkst. 12:52

reāli smuki. logu kārtošana un virtuālie desktopi utt. varētu būt ļoti ērti.

bet man ms wxp lietotājam tāda lietas nespīd tik drīz un tikai dēl smukas un arī ērtas logu tirināšanās uz linux (?) diezvai pāriešu.

Gravatar Ingars

2006. gada 10. februārī, plkst. 13:42

Ljoti smuki! Nespeeju vien nopriecaaties. Es domaaju XGL daudziem liks aisdomaaties par iespeeju paariet uz linuxu. Visas shiis fiichas padara Desktopu dziivu un pievilciigu

Gravatar studd

2006. gada 10. februārī, plkst. 14:27

Pie kastes seezjot es veelos straadaat, nevis skatiities, kaa lodzinji staipaas un krataas! Ja gribu izklaideeties, tad prieksh taa ir speeles un filmas utt., nevis galerta logi! IMHO garaam!

Gravatar BeatMaster

2006. gada 10. februārī, plkst. 15:40

uij desktops shitaa top tiri vai skaists :) vismaz nav apniciigums rinkji, bet taa - domaju ka jabuut biku specigam procim+RAM lai to visu grafiku pavilktu (grafika tomeer labi eed)

Gravatar Gacha

2006. gada 10. februārī, plkst. 15:49

Šis vēl ir tikai sākums, pēc gadiem 5, man šķiet, OS būs kā spēle ar visiem specefektiem :)

Gravatar spynode

2006. gada 10. februārī, plkst. 18:50

BeastMaster xgl pedejie divi burti ir GL. saproti ?

Gravatar asd

2006. gada 10. februārī, plkst. 20:40

spynode, ko tas noziimee ?

Gravatar Agzas

2006. gada 11. februārī, plkst. 00:45

ui cik smuki... gribētu... tiesa, visu laiku, kamēr skatījos, domāju, cik gan jābūt kompim labam, lai tādu grafiku&efektus pavilktu... liekas, ka tuvākajos gados nespīd :(

Gravatar abrakadabraka

2006. gada 11. februārī, plkst. 00:50

snpz: Tie Luminocity demo skrēja uz Intel i830 un ATI Radeon 7500 Mobility video čipiem. Konkrētajam ATI čipam ir tikai 32 MB video atmiņas, turklāt šim čipam nemaz nepastāv oficiāls ATI draiveris - līdz ar to tiek lietots x.org open source draiveris, kas ir veidots bez jebkādas čipa tehniskās specifikācijas.

Gravatar stripe4

2006. gada 11. februārī, plkst. 12:57

abrakadabra: es arī māku copy un paste svešus komentārus... ;)

Gravatar N.R.

2006. gada 12. februārī, plkst. 15:23

nu ... uz osx liela dalja no ta jau sen ir

Gravatar esuntu

2006. gada 13. februārī, plkst. 08:25

N.R. : turklāt vajadzīgākā/nepieciešamā daļa.

Gravatar kaspers

2006. gada 13. februārī, plkst. 09:42

Tie kuriem ir jālieto vairākas aplikācijas vienlaicīgi, tiem kubs būs reāla fīča. Pārējais jau ir greznumlietiņas.

Gravatar mxz

2006. gada 15. februārī, plkst. 00:25

BTW, tas kuba efekts var tikt izmantots iekš OS X lai pārslēgtu savas virtuālās darbavirsmas. Tam gan vajag 3.partijas rīku, bet dara viņš to tieši tāpat.

Gravatar Kaitnieks

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 13:45

Kamēr OS X nevarēs uzinstalēt uz parasta datora un sabuut supportu no ražotāja, varbūt iespraužat OSX kaut kur dziļāk, nu tur kur saule nespīd?

tagad par tēmu - XGL ir vēl izstrādes stadijā, tāpēc vēl nav pieejams viss, visiem, tā vienkārši un uzreiz. Bet jau tagad ir iespējams izslēģt nevajadzīgās lietas un nieciņus kuri liekas nevajadzīgi jeb lieki.

Ļoti atbalstu grozāmo kubu, ļoti ātri un ērti var mainīt darba virsmas. patīk arī iespēja, kad neaktīvie logi paliek nedaudz tumšāki un zaudē krāsu, jo ilgāk logs stāv neizmantots jo nekrāsaināks paliek. kā arī var vienkārši pārraibinātam logam nonjemt nost krāsas, kā arī mainīt spilgtumu un, protams, arī daruspīdīgumu.

tad ir viena ļoti ērta lieta - visu logu parādīšana kopā - līdzigi kā OS X. Kā arī iespēja Alt+TAB logā redzēt arī to kas notiek logā, piemēram, skatamies filmu.

uz mana dzelža tas viss strādā pārsteidzoši labi un nekarās - vienīgais gļuks kuru esmu pamanījis - dažiem logiem nav dekorāciju - bet tas netraucē man to pāŗvietot tur kur neredz (skype download logs, jeb specifiski dialoglogi)

parasts lietotājs protams redzēs tikai gumijas logus, bet fonā tam visam ir ļoti ērtas saīsnes.

attīstoties tehnoloģijai parādīsies arī citi spraudņi, kas iespējos ( :D ) vēl dažādas funkcijas.

šobrīd par visnevajadzīgāko uzskatu water pluginu (mouse trail izskatās ka kās noskrien pa ūdens virsmu un lietus uz desktopa. Jāgaida kad būs ugunskurs pieejams :D uz to arī var skatīties mūžīgi)