✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Bezinternets

2006. gada 14. februārī, 13 komentāri

Šodien nācās apjaust, kā jūtas nabaga Pilsētas DSL (vai jebkura cita bezārzemju Interneta pieslēguma) lietotājs. Un ja to visu ekstrapolē uz absolūtu Interneta neesamību, sāku domāt - a kas es būtu tajā brīdī, kad Internets tiktu aizliegts? Jautājums gan nav uz augstām matērijām orientēts. Tā būtība ir - ko es mācētu bet Interneta, kurš manā ikdienā ir kļuvis par vienmērvisuresošu špikeri, enciklopēdiju, vārdnīcu, padomdevēju, problēmrisinātāju, atpūtas vietu. Un atbilde ir feina - gandrīz neko. Runa ir par profesionālo jomu. Nav jau tā, ka es neko nevaru no galvas uzprogrammēt, uzrakstīt, vai palabot. Bet šis tas tomēr galvā netiek turēts, jo vienmēr ir pieejams Internets.

Tas gan nenozīmē, ka es tagad steigšus iešu un apgādāšos ar IT rakstura offline literatūru, vai arī centīšos iekalt galvā tās zinības, par kurām man parasti atgādina Internets.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar MIGs

2006. gada 14. februārī, plkst. 14:21

Bez interneta ir pakaļā ! Vēl tik atliek caur internetu iepirkt maizi un desu.

Tur jau tā lieta, izdzīvot ta var, bet pierasts ir nenormāli. Tas pats atiecināms arī uz mobīlo telefonu un auto.

Kamēr nav tikmēr viss ir ok, bet kad pie šīm ekstrām pierodi, tad bez viņām vairs nevari !

Gravatar Silence

2006. gada 14. februārī, plkst. 14:43

pilniigi piekriitu. vakar vien bija spilgts piemeers. kojaas pazuda internets uz kaadaam 10 - 15min. Nu, nepagaaja ne 5 min, kad jau telefonaa atskaneeja zvani ar smiekliiigu jautaajum:"Tew nets ir?" lol.... un nepietiek ar zvaniem vien.... vismaz 3 cilveeki ietriecaas manaa istabinjaa ar sashutushaam sejaam un uzdeva to pashu jautaajumu..... taa teikt - paaarrraavums internetaa ir paarraavums ikdienaa! ;)

Gravatar e-remit

2006. gada 14. februārī, plkst. 14:44

Kā teica kāds kolēģis - depresija ir tad, kat pazūd internets.

Gravatar Kristaps Kaupe

2006. gada 14. februārī, plkst. 14:48

Atcerējos laikus, kad disketītēs tika mājās stiepti <em>tutoriāļu</em> megabaiti par visdažādākajām tēmām, ar domu - ja nu ievajagās.

Gravatar dadzis

2006. gada 14. februārī, plkst. 14:50

tas tiesa, 100%. internets ir jau tagad izveidojies par mega lielas informācijas krātuvi, bez kuras ļoti drīz nebūs iedomājama ikdienas dzīve. internets ir arī vairāku uzņēmumu eksistences vide. pazūdot internetam uz kādu laiku uzņēmums arī principā pazūd - komunikācija, pakalpojumu sneigšana utt. apstājas. vienkārši vairs nav nekā!

Gravatar nazis

2006. gada 14. februārī, plkst. 15:18

A nesaki - savulaik ne tikai disketītēs mājās tika daudz kas stiepts :) Es gan joprojām cenšos vērtīgākos materiālus saglabāt offline un pēc laika iecept kādā DVD. Na vsjakij pozharnij, kā sakās :)

Gravatar docent

2006. gada 14. februārī, plkst. 15:25

Lieta, ko es, sākot aktīvi lietot internetu, sevī pēc kāda laika pieķēru - internets mazliet tā kā atradina cilvēku no patstāvīgās domāšanas, jo, redz, ir takš tik viegli ierakstīt pareizās angļu valodas vārdu kombinācijas googlē un ieraudzīt gatavu risinājumu, tā aprakstu vai koda gabalu. Tas vēl ir O.K., manis aprakstītā problēma man pašam šad un tad parādas tad, kad sastopos ar ne tik triviāliem uzdevumiem, jo tos googlē atrast vairs nevar, un ir jādomā ar savu galvu. Tas arī ir O.K., jo tad nu nav, kur likties, kā vien pašam konkrēto risinājumu meklēt/veidot. Taču lieta, ko es šādos brīžos sev pārmetu, ir tāda, ka "nafig es tās minūtes/stundas/dienas/ iztērēju, meklējot neatrodamo 'netā?!". Laikam pārāk esmu pieradis, ka "internets (google) zina visu".

Gravatar Arnolds

2006. gada 14. februārī, plkst. 16:37

Kriš - tad, kad mēs jau pilnā sparā lietosim elektronisko parakstu, tad baltkrievijā sāks apgūt MS Word pamatus...

Gravatar usver

2006. gada 14. februārī, plkst. 17:05

bez ineta cilvji vairaak neesaatos apakaart ar helpu, softa, vareza un muuzikas CD.

*usver palaizh wget uz guugli un visiem iecieniitajiem saitiem - ja nu kas ;))

Gravatar Krišs

2006. gada 14. februārī, plkst. 17:06

Arnold: kāds nu vēl Microsoft, tas tak zem Windows darbojas! Baltkrievi jau te vāvuļo par savu BelarOS (http://charter97.org/bel/news/2005/11/11/microsoft)

Gravatar Mad182

2006. gada 14. februārī, plkst. 21:23

Hmm... vasarā nākas dzīvoties laukos bez interneta. Daļēji tas pat nāk par labu, jo visādu bezmērķīgu lietu, kā vazāšanās pa forumiem, vietā daru k-ko noderīgu, mācos k-ko uzkodēt, aiz garlaicības pat ar photoshop iemācījos strādāt, vienīgais mīnuss, ka vismaz 2x dienā jāskrien pie kaimiņa ar flashatmiņu rokā, pēc kāda tutoriāļa, softa vai plugina, vai arī vienkārši ievajagas k-ko sagooglēt.

Gravatar Didulis

2006. gada 14. februārī, plkst. 21:58

Es nespētu dzīvot bez lv.php.net/manual/en/, jo funkciju nosaukumi ir nestandartizēti (vietām ir underscore un vietām abi vārdi ir sapludināti kopā un visām funkcijām nevar to atcerēties, plus vēl reizēm vajag noskaidrot, kādā secībā pareizi parametrus jāpadod). Ja kaut kas jādara lauciņā, kurā esmu vēl vājāks, tad bez googles un wikipedia`s nespētu. Visi pārējie resursi, ko lietoju ir izklaidei, taču google viena pati nav nekas.