✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Latvia, Latvia, come in!

2006. gada 8. martā, 14 komentāri

Nu, esmu beidzot vakarā ticis viesnīcā pēc pastaigas pa Hamburgu.

Viesnīca pati ir gana liela ateja (“Hotel Eden” blakus Hamburg Hbf stacijai). Rajons gana aziātisks. Bet nu, pieciest var. Numuriņš gan ir feins. Sakarā ar rekonstrukciju, man būs brokastis numuriņā man vēlamajā laikā. Internets, tiesa, ir tikai lejā. Jāatzīst, ka šādas tādas konkrētā WLANa ēnas pamanīju arī savā 3. stāva numuriņā, bet tas vēl būs jānotestē. Pats miteklis ir divvietīgs, ar lielu gultu, plašu teritoriju, dušvannu, tv kasti un feinu antīku modinātāju/radio (vēlāk iepostēšu foto).

Izkāpjot no lidmašīnas, šķita, ka viss ir superfeini - veselība lēnām protās un nāk atpakaļ. Iečekojoties viesnīcā un pēcāk pavazājoties pa gana nemīlīgo laikapstākļu apjozto Hamburgu, nācās secināt, ka kaulu lauzējs un drebuļi are back. Beigās, ietesāmies gana feinā restorāniņā. Tur divkārtējs groks un viss atkal ir savās vietās. Tiesa, izrādās, ka mūsu oficiante pirmo groku bija izpratusi kā karsts viskijs + ūdens. Otro palūdzu ar tēju. Vajadzēja jums redzēt viņas seju :)

Tā kā Vācijā ir nācies pabūt, tad zināju, ka te ēdienporcijas ir gigantiskas. Tas apstiprinājās arī manai Hamburgas Šnicelei. Piededzināti cepti kartupeļi + apdedzināta cepta šnicele. Tas viss bez mērces. Bet savu romantiku tas piedeva. Pavisam skaidri sapratu, ka krievu laikos ēdnīcās pasniedza oriģinālu Hamburgas šniceli :)

Kas jau arī bija gaidāms, dikti daudz melno. Turku un arī afroamerikāņu. Tas gan netraucē. Takši visi vienādi. Veci E klases merši pamatā :)

Gana liels bija pārsteigums, ka arī viņu stacijā ir sastopami diedelējoši čigānu tautības pārstāvji un kasīties griboši jaunieši :) Bet tas man (pagaidām) gāja secen. Tik vien kā obzervācija.

Rīt no rīt tad nu notiksies došanās uz Hannoveri ar vilcienu (1.5h travelis). Diemžēl, apstākļu nesakritības dēļ šodien neizdevās norezervēt sēdvietu. Rīt es kratīšu ar pirkstu, ķiķināšu un visiem teikšu, ka es takš teicu - vajag rezervēt. 1.5h kājās būs funny.

Fokker sērijas lidmašīna, ar kuru Air Baltic mūs šurp atlidināja atgādina lidojošu Jelgavas mikriņu. Man šķiet, ka ir kaut kas komforta ziņā ļoti tuvs lētajām aviosabiedrībām.

Lēnām nosliecos uz to pusi, ka nākamais brauciens būs jāplāno pašam. Uzticēties tūrisma aģentūrām ir nāves smaka - sastāsta visu visu, bet beigu beigās sanāk ne šis, ne tas. Tiesa, ir jau cilvēki naudīgie, kuri var atļauties mitināties arīdzan 4* viesnīcā un uz CeBITu doties tikai tad, kad patīk. Man šis gan nebija domāts, kā izklaides brauciens. Ņemot vērā konkrētus uzstādītus mērķus un tik tiešām gana lielu ieinteresētību savas kompānijas attīstībā un saišu izveidošanā ar citām kompānijām, kuras agrāk vai vēlāk noderēs.

Bildes izpaliks, jo fotoaparātu piemirsu paņemt līdzi. Hau.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar karlis

2006. gada 8. martā, plkst. 21:56

Varbūt var par šo uzzināt nedaudz vairāk: "<i>Ņemot vērā konkrētus uzstādītus mērķus un tik tiešām gana lielu ieinteresētību savas kompānijas attīstībā un saišu izveidošanā ar citām kompānijām, kuras agrāk vai vēlāk noderēs.</i>"

Gravatar laacz Autors

2006. gada 8. martā, plkst. 21:59

karlis: Tas bija diletanta izdom'ats teikums, lai censtos iestāstīt sev, ka kaut kas ir jāpanāk arī :)

Gravatar anonymous

2006. gada 8. martā, plkst. 23:01

Ahā! Uz Cebitu! Neesmu bijis kādus gadus trīs. Pirms tam gan laikam četrus braucu. Esmu šobrī Štutgartē, bezmaz vai iedomāju, ka varbūt jāaizbrauc. Tomēr nevar jau visu reizē

Gravatar Kamazs

2006. gada 8. martā, plkst. 23:22

Varam tak izmantot telefonā iebūvēto krapīgo fotoaparātu.

Gravatar Jealousy

2006. gada 8. martā, plkst. 23:33

Es norezervēju sēdvetas Bānī, bet kā man teica, tur nekad neviens kājās nestāvot. Tā ka gan jau būs ok :)

Gravatar zigiz

2006. gada 9. martā, plkst. 00:11

Pirmajā hallē IBM stendā F41/F51 stāvēs profesors Tomass Liperts - aizej tur, stāv lielais jaunais 45 teralfopīgais, eiropā pagaidām trakākais monstrs..

Gravatar atis

2006. gada 9. martā, plkst. 08:58

bānī stāv gan, pareizāk sakot, tad parasti sēž uz grīdas :) ir pat redzēti 2 gadījumi, kad cilvēki netika iekšā bānī, jo bija pārpildīts līdz malām. man paveicās tikt iekšā, bet pēc aptuveni 2 h brauciena ar šādu vilcienu ir ļoti patīkami izkāpt

bet parasti jau vācieši cenšas

Gravatar x-f

2006. gada 9. martā, plkst. 09:15

Nu bet Tu.. Lācis tāds! Es taču Tev atgādināju par fotoaparātu, uz ko sadzirdēju atbildi: "Jā, noteikti." Tāds-kā-es-nezinu! :)

Gravatar asdf

2006. gada 9. martā, plkst. 10:32

afroamerikāņi vācijā?

Gravatar MrProxy

2006. gada 9. martā, plkst. 11:33

Kas visiem ar tiem fotoaparatiem ir. Mums no darba aizbrauca uz cebitu piedaliities; beigas fochuku lidmashinaa aizmirsushi!

Gravatar Ērenpreiss

2006. gada 9. martā, plkst. 12:41

Lidojošaiss Jelgavas mikriņš - labs :D Bet fakts - airBaltic zaudē formu...

Gravatar 0nkulis

2006. gada 9. martā, plkst. 13:17

nopeerc vienreizlietojamo kodaku... maksaa drusku vairaak kaa filminja un kvalitaate lai gan suudiiga... meedz buut labaaka par digi...

Gravatar Fun Fan

2006. gada 9. martā, plkst. 15:15

Var redzēt, ka nav lidots ar "lētajām" aviosabiedrībām :) AirBaltic ir vienīgā kompānija, kas atļāvās 2 st nokavēt un vest ar "lidojošo mikriņu". Ryanairam ir kruti boingi, žēl ka nelido uz Vācijas augšu :(

Gravatar Kein

2006. gada 10. martā, plkst. 02:52

Jā, braucot uz Angliju ar autobusu nācās arī pabūt Hamburgā 8 stundiņas, laiks gan mums bija pasakains un stacijas rajonā arī pabiju. Bet bez tā visa, tur ir ko redzēt.