✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Stihija

2006. gada 11. martā, 18 komentāri

Hamburgā jau otro dienu bez pārtraukuma snieg pie ~0°C. Vakaros ir nenormāli skaisti. Bet, ne par to ir stāsts. Vēlējos paust savu izbrīnu par to, ka, neskatoties uz to, ka viņiem gandrīz visiem ir vasaras riepas, lielākajai daļai mašīnu braukšanas uzsākšanai ir nepieciešamas ~30 sec (spolē), bremzēšana izskatās pēc slīdēšanas, neesmu vēl redzējis nevienu auto avāriju, lai arī esmu izgājis cauri visai pilsētai vakar. Paņemiet Latviju, vēlā rudenī samaziniet temperatūru līdz 0, uzmetiet sniegu un būs stipri drausmīgāk nekā te. Pie kam, šeit neviens necenšās un ielas netīra. Kur nu vēl kaisa (ja neskaita dažus sētniekus pie biezākām viesnīcām, kas spēlējās ar smiltīm).

Un tas viss, ņemot vērā, ka a) viņi brauc ar vasaras riepām b) ceļi netiek tīrīti/kaisīti c) viņiem tas notiek tik reti, ka pieredzes braukšanai šādos laikapstākļos praktiski nav.

Ja kāds latvietis ar savu \m/ BMW būu vakar bijis te (ar ziemas riepām, protams), tad pilnīgi noteikti atslēgtu stabilitātes kontroli un pārvietotos tikai plakaniski. Ideālas ielas tādai izklaidei (nepārprotiet, apdzīvotās vietās es to neatbalstu).

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar n3on

2006. gada 11. martā, plkst. 11:12

netiira un nekaisa, jo visi streiko...

Gravatar Mad Evil

2006. gada 11. martā, plkst. 12:36

varbūt tapēc arī tik mierīgi viņiem sanāk, jo nav nevienam sakāpis galvā nereālais reisera skills kā pie mums. cilvēki apzinās, ka nav pieredzes un nespēs novaldīt to vāģi un tapēc brauc uzmanīgāk :) maybe not...

Gravatar wiiii

2006. gada 11. martā, plkst. 19:11

bush - big ugly shit /wiiiiiii /nee man nepatiik bmw

Gravatar Woh

2006. gada 11. martā, plkst. 23:27

LV nebuutu drausmiigaaka situaacija, tev vienkaarhsi nav paarbaudiita informaacija.

Gravatar Sarky

2006. gada 12. martā, plkst. 04:37

"kāds latvietis ar savu \m/ BMW "

Varbūt tomēr "kāds Latvijietis ar savu \m/ BMW" ?...... Latvieši ar BMW ne pārāk kopā saistās, tomēr..

Gravatar Gross

2006. gada 12. martā, plkst. 08:48

driizaak kaads Latvijaa dziivojosh nelatvietis ar savu \m/ BWM un tikai pa apdziivotaam vietaam.

Vakar pa Aspaazijas un Rainja bulvaari kaut kaads atsaldejis dragreisu taisiija un saansliides krustojumos, kur autinju un cilveeku pilns. Pat pie gaajeeju paarejas pie McDonalda spoleedams taisiija saansliides kamer nokjeera tramvaju, tachu tur gandriiz nonesa kaut kaadu kudziiti kura starp noparkotajaam mashiinaam paraadiijaas - vaardu sakot kaut kaads taads, ja paarbaudiitu tur savus zirga speekus, noteikti visi stabi buutu aplauzti ;) Tachu ielas buutu tiiras un spiidiigas :D

Gravatar Paksis

2006. gada 12. martā, plkst. 16:37

Droši vien netīra un nekaisa tāpēc, ka pilsētas budžetā naudiņa tādām izdarībām nav paredzēta. Ja tādas dabas parādības atkārtosies regulāri, tad sāks gan naudiņu paredzēt, gan ielas tīrīt.

Gravatar kaaja

2006. gada 12. martā, plkst. 19:16

Un veel muuseejie bljauj, ka celji vainiigi pie avaarijaam :) Braukt jaamaak... Redz, ka var arii arii taados apstaakljos braukt bez avaarijaam...

Gravatar Sarky

2006. gada 12. martā, plkst. 22:08

Cilveeka dabaa vienmeer ir vainot citus visaa. Tas ir dabiski un cilveeciski. To vajag apzinaaties

Gravatar Sarky

2006. gada 12. martā, plkst. 22:27

.. un saakt saskatiit mums pashiem savu baljkji!

Gravatar Juris

2006. gada 13. martā, plkst. 15:57

Tiešām izgāji visai pilsētai cauri ? Baigais gabals varētu būt :)

Gravatar asd

2006. gada 14. martā, plkst. 09:14

Biju gaidījis, ka tagad, ņemot vērā cebit, būs gūzma ar "tiešajām reportāžām" no turienes. Gan pie tevis, gan pie jy.lv, bet tik vien ir cik ir. Jy.lv vispār lielākoties pāradresējās uz tupunturies.lv lapu.

Gravatar Skābulis

2006. gada 14. martā, plkst. 12:08

Nuja, pamainītu vietējos dīvaiņu barus uz turieni - tajos apstākļos un ar vasaras riepām - tur iestātos absolūts haoss. Tādus dīvaiņus braucējus (patiesībā klusībā ik pa brīdim šitamos apzīmēju ar krietni stiprākiem vārdiem) citur diez vai atrast. Atruna - man liekas pats nebraucu izili labi, bet šitentās izcilās pulkākās dīvainības gan cerams ka netaisu.

Gravatar giblet

2006. gada 14. martā, plkst. 18:35

Es gan braucu izcili labi.

Gravatar vimba_zlobnaja

2006. gada 15. martā, plkst. 11:59

Klau Lāācz? Tu laikam tajā stihijā esi nopietni iestrēdzi?

Gravatar erny

2006. gada 16. martā, plkst. 20:51

..bet kādi sastrēgumi šādos laikapstākļos!! Vācieši salīdzinoši brauc ļoti uzmanīgi un gandrīz vienmēr ievēro distanci, kas ir viens no svarīgākajiem apstākļiem. Piem, ja tu brauc ar ātrumu 65km/h, bet atļautais ir 70km/h - neviens tevi necentīsies īpaši apdzīt, protams, atrodas daži gurdrinieki arī tur... bet LV šādā situācijā iespējams būtu liela auto avārija :P

Gravatar Avellano

2006. gada 20. martā, plkst. 21:40

Divi aspekti - pirmkārt, Latvijā pamata autobraucēju paaudze ir veidojusies vien 90. gados, kamēr Vācijā tai ir stipri senāka vēsture. Otrkārt, vāciešiem nav kur steigties principā.