✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

2. podkāsts no Artura

2006. gada 17. martā, 8 komentāri

Ik viens dakteris, skatoties ER smīkņā. Jebkurš tiesu izmeklētājs, skatoties CSI, smīkņā. Lai kaut kas būtu saprotams masām, tam ir jābūt gana diletantiskam. Tieši tādi ir šie podkāsti :) Bet paklausīties ir interesanti. Lai arī fona mūzikas parādīšanās ir apsveicama, tas, ka podkāsts ir radio formātā, mazliet kaut kā neiederās. Muzikālie iestarpinājumi starp tēmām ir mazliet par gariem. Esmu pārliecināts, ka daudziem šāda mūzikas izvēle nepatīk, līdz ar ko viņiem tas var kļūst par kaitinošu elementu.

Visā visumā esmu patīkami pārsteigts. Galu galā izdosies tīri laba līmeņa raidījums - podkāsts ir gana kvalitatīvi izveidots studentu radio (ar pirkstiem nerādīsim:) līmenī.

Starp citu, tikai tagad iedomājos, ka žurnālistiem tagad ir vieglāk. Var ne tikai intervēt, nododot jautājumus caur e-pastu, bet nav nekādu problēmu organizēt reālu audio interviju skaipā, vai pat video interviju (webkameras vairs nav nekas übernesasniedzams).

Vēl viens starp citu - lēnām sāk arī mūsu valstī šis stils ieieities - diskusijas veida raidījumi. Tiesa, Bīviņas & Co ikvakara pastāvēšana kameras priekšā ir drausmīgs piemērs.

Gaidu to dienu, kad labas kvalitātes video raidījumu veidošana, pēcapstrāde un pēcāka publicēšana kļūs tikpat vienkārša (un lēta). Kombinējot to visu ar skrīnkāstiem, saitēm u.t.t., varētu rasties amatieru video par analoģisku tēmu. Un ar laiku, iespējams, arī līmenis kāptu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar nitro

2006. gada 17. martā, plkst. 15:50

sagaidīt kvalitatīvas audiovizuālas diskusijas man šķiet gana naivi. it sevišķi, ja "amatieru video par tēmu" piesaista iespējami amatieriskai sarunai. tie, kam ir potences, aiziet uz turieni, kur par diskusiju veidošanu maksā, uz TV, savukārt tie, kurus nekur neņem vai arī kuri kvalitatīvu produktu nesēj radīt ilglaicīgi.

teorētiski kādu dienu tādu labu attīstības vilni varētu sagaidīt, bet praktiski man šķiet, ka visu izškirs resursi un iespējas to dabūt tā vietā, lai strādātu par brīvu.

Gravatar gugu

2006. gada 17. martā, plkst. 15:53

Par ER taisnība.. bet par CSI, liekas, ka šo to varot arī pamācīties.. Lai gan parādās arī muļķības, ko parasts skatītājs var uzķert.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 17. martā, plkst. 15:54

Archijs: cu podkāsti manuprāt ir stulbi, bet tas ir tāds IMHO :)

Gravatar Archijs

2006. gada 17. martā, plkst. 15:58

tā jau kā ironija :)

Gravatar Kirils

2006. gada 17. martā, plkst. 18:36

podcast? apgaismojiet, ak, jel! visu laiku ir liecies, ka tas devaiss, kas paartaisa ipodu par radiostaciju.

Gravatar ul

2006. gada 17. martā, plkst. 23:04

Kas tas podkāsts tāds ir? pakāsts pods?