✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Smokin'

2006. gada 17. martā, 25 komentāri

Nākot mājās no ģimenes ārstes izvilku cigareti, lai to aizsmēķētu (kopš svētdienas šādas vēlmes vispār nebija), bet izrādījās, ka nav šķiltavu. Un cigareti ieliku atpakaļ paciņā, ibo bija pārāk liels slinkums iet pāri pa krustojumu uz kiosku. Kaut kāda tizla sajūta. It kā nemaz ij negribās atmest, bet smēķēt arī neprasās. Redzēs, kā būs pirmdien, kad došos atjaunotajās darba gaitās (aizvakar LORs vairākkārtīgi noprasīja manus darba apstākļus, pirms ļāva slēgt slimības lapu).

Starp citu, ja polise sedz, vai no veselā saprāta un sāpīguma viedokļa nav prātīgāk apmeklēt LORu kādā no Rīgas klīnikām, nevis tuvākajā poliklīnikā esošo?

P.S. Ij ne mūžā nebūtu iedomājies, ka LORa kastīšu saturs (ne velti tās visas ir necaurspīdīgas, aizvākotas, un tiek atvērtas tikai nepieciešamības gadījumā) liek jebkura zobārsta kabineta aprīkojumam (pat tā, kurš bija manā pamatskolā ap astoņdesmito gadu beigām un deviņdesmito sākumu) izskatīties pēc puķu pārpilnas un kameņu sanoņas piepildītas meža pļaviņas saulainā pavasara dienā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar pljerdaks

2006. gada 17. martā, plkst. 13:03

varbuut tomeer aizies liidz smadzeneem tas, ka smeekjeet tomeer ir stulbi...

Gravatar deeWee

2006. gada 17. martā, plkst. 13:04

Majaa mazs beerns un tu to smeekj' baaz mutee. <b>FUI!</b> Tikko atnjeemu 6laaciishus no tava veerteejuma.

http://www.dw.apollo.lv/nosmoke/

Gravatar DeeWee

2006. gada 17. martā, plkst. 13:06

Esi pajautaajis tieshaa jautaajumaa, ko par tavu smeekjeeshanu domaa tava otra pusiite ?

Gravatar Sarky

2006. gada 17. martā, plkst. 13:16

Izklausās, ka tas LŌRs Tevi pamatīgi fiziski samociijis...

Gravatar laacz Autors

2006. gada 17. martā, plkst. 13:24

Manuprāt smēķēt nav stulbi. Protams, mani priecē, ka ir cilvēki, kas tā uzskata. Bet man tas tā nešķiet, lai arī atzīstu - tas ir slikts ieradums.

Tas, ka man mājās ir mazs bērns, nekādi neietekmē to, vai es smēķēju. Es vienkārši pēc katras smēķēšanas, ienākot no āra, izmazgāju zobus, noskaloju rokas `n stuff.

Otra pusīte par manu smēķēšanu neko labu nedomā, bet tā kā tas sadzīvi ieteikmē minimāli, nekas cits kā epizodiska vairāk vai mazāk audzinoša rakstura kaunināšana, ka "smēķēt ir fui, pē", nenotiek.

Varbūt esmu pārāk egocentrisks, bet uzskatu, ka esmu viens no civilizētā gala smēķētājiem. Pirmkārt - daru to tikai ārā (izņēmums ir tad, ja esmu krogū, smēkētāju daļā un pie galdiņa ir TIKAI smēķētāji). Otrām kārtām, daru to reti. Brīvdienās un vakaros praktiski nemaz. Trešām kārtām, uzskatu, ka smēķēšana sabiedriskās vietās ir jāaizliedz. Lēnām pat sāku nosliekties par labu tam, ka arī krogos un citās analoģiskās iestādēs to varētu aizliegt. Tiesa, varētu iztikt arī ar stingri nodalītām smēķētāju un nesmēķētāju telpām (nevis zonām, kā tas ierasts).

Tas tā, par to smēķēšanu. Tad, nu, lūdzu, jūs, kas ir nesmēķētāji, necentieties man bāzt sejā to, ka es smēķēju. Es jūs ar to cenšos netraucēt (manuprāt man tas arī izdodās), tāpēc sagaidu kaut minimālu un domājoša cilvēka cienīgu sapratni.

Piekrītu, ka vajag aģitēt pret smēķēšanu, to ierobežot (nesmēķējošās sabiedrības daļas dēļ), sodīt tos, kas smēķē sabiedriskās vietās un tamlīdzīgi. Bet ļaujiet man, kā brīvam cilvēkam, baudīt dūmu nomaļā vietā, kur tas nevienam nekādā veidā nekaitē. Skaidrs?

Gravatar danila

2006. gada 17. martā, plkst. 14:04

pirmo reizi redzu tik saprātīgu pīpētāju. parasti viņi vnk visam liek mīksto. bet par atmešanu gan vajadzētu padomāt...

Gravatar pljerdaks

2006. gada 17. martā, plkst. 14:05

Ljoti jauki, ja tik apdomiigi buutu visi smeekjeetaaji... Pirmais un vieniigais kompromisa gadiijums - es vareetu nekurneet apmainjaa pret sapraatiigu sava netikuma realizeeshanu!

P.s. but nothing beats fact that smoking still is very dangerous to health, or just imagine how many calories and vitamins you could save if your body shouldn`t depurate it all the time... - no offence

Gravatar atis

2006. gada 17. martā, plkst. 14:31

LORs paliek LORs :) ir jau arī normāli vietējās poliklīnikās. vienīgais, ka var gadīties, ka advancēts LORs tā vietā, lai kaut ko durtu un skalotu, uz ko viņi ir baismīgi kāri, zin kaut ko pavisam nesāpīgu un vienkāršu :) vai arī kaut ko pietiekami nesāpīgu, bet ļoti dārgu un nekad nav nav pievērsis uzmanību, ka polise to sedz vienalga, tā man ir gadījies

bet uz pirmdienu tas gan nespīd, jo pie visiem labiem ārstiem vajag ilgi iepriekš pierakstīties vai arī ar 10/20nieku kabatā ārpus rindas ielavīties...ieteiktu gan vismaz piezvanīt kādam uzticamam un tad paprasīt vai patiešām tāda eksekūcija, kādu vietējais LORs pieprasa nav pēdējo 20 gadu laikā no modes izgājusi

Gravatar karlis

2006. gada 17. martā, plkst. 14:54

A tu esi mēģinājis zelējamo tabaku? Skandināvijā daudzi smēķētāji uz to ir pārgājuši. Nu viņiem tāds nacionālais paradums padomāt arī par blakusesošo komfortu, atšķirībā no 99.99% šejieniešu, kam viss pie dirsas, ka tik pašam labi... :)

Gravatar ckz

2006. gada 17. martā, plkst. 14:55

Kad pljerdaks pārstās izdalīt gāzes sabiedriskās vietās, vest savu suni izkārnīties vietās, kurās mēdz staigāt cilvēki, uz kinoteātri ies tikai ar tīriem sieriem, nesmirdinās pie blakus galdiņa kafiju, es pārstāšu smēķēt sabiedriskās vietās un sākšu visiem bakstīt, ka viņi ir jāizolē no sabiedrības, kaut mazākās MAN nepatīkamās smaciņas dēļ.

Gravatar ckz

2006. gada 17. martā, plkst. 14:56

P.S. Atvainojos par off-topic un dubultpostu. Pēdējais laiks aiziet uzsmēķēt.

Gravatar Sarky, kādreizējais pīpmanis

2006. gada 17. martā, plkst. 16:34

Izsaku cieņu Laaczam par zolīdumu un saprātu!

Gravatar booq

2006. gada 17. martā, plkst. 18:52

To: ckz Atšķirība starp smēķēšanu un smirdošiem sieriem(zeķēm) vai da jebko citu Jūsu pieminēto ir tā, ka ieelpojot dūmus es kļūstu par pasīvo smēķētāju un bojāju sev veselību... Un tieši to tādi spītīgi smēķētāji nesaprot.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 17. martā, plkst. 18:57

Tie cilvēki, kas vēršas pret smēķētājiem ir tieši tādi paši analfabēti, kā tie, kas vēršas pret vēža slimniekiem, nevis vēzi. Vai alkoholiķiem, nevis alkoholismu. Utt.

Gravatar booq

2006. gada 17. martā, plkst. 21:52

To laacz: Ignorējot Jūsu rupjības(jo ir skaidrs, ka visi, kas te raksta un spēj atbildēt, nekādā gadījumā nevar būt analfabēti) un to, ka smēķēšanas salīdzinājumam ar vēzi es nu galīgi nepiekrītu(jo atšķirībā no smēķēšanas slimot ar vēzi neviens labprātīgi neizvēlas), atbildēšu sekojoši:

nav jēgas runāt par smēķēšanu bez cilvēka, kas to dara. Pliks fakts neko nenozīmē. Smēķēšana nepastāv pati par sevi. Tāpēc, ja ir vēlme cīnīties pret smēķēšanu, ir jārunā ar cilvēku.

Neviens te neapgalvo, ka notiek vēršanās pret visiem cilvēkiem, kas smēķē. Ar vārdiem "spītīgs smēķētājs" nebija jāsaprot visi, kas smēķē, bet šajā gadījumā tikai ckz(un visi tie, kas smēķē sabiedriskās vietās un nesaprot vai negrib saprast to, ka tādējādi kaitē blakus esošajiem nesmēķētājiem). Tā, ka Jums tas nebija jāuztver personiski un jāsāk lamāties un izteikt neloģiskus apgalvojumus.

Gravatar ManInBlack

2006. gada 17. martā, plkst. 23:29

Kamēr esi jauns un spirgts, liekas "eh, ko tad tā viena cigarete man izdarīs". Nu jā, uzpīpē un nebūt nejūties sliktāk (nu kā kurš, es jūtos dauuuuudz sliktāk). Taču pietiek man iedomāties, ka es tak gribēšu arī pēc 20 gadiem justies jauns un spirgts, priecāties par dzīvi kopā ar saviem sīčiem, sportot un nejusties izkausēts pēc pirmā ar vellapēdu nobrauktā kilometra vai pēc pirmās nodēļošanas no kalna, gribēšu snuķēt 20 gadus jaunus, svaigus blondus zaķus un justies gultā kā aptracis ēzelis, kā karalis, nevis kā omulīgs, tukls onkulis ar mazu krekšķīti, sirds nespēju.. utt. Pietiek to visu tā apdomāt, lai nebūtu ne mazākās vēlmes ņemt kādu lieku draņķi mutē, gribās dzīvot pēc iespējas veselīgāk. Protams, arī tādi veselīgā dzīvesveida piekopēji mēdz saķert kādu nelāgu slimību, varbūt organismā uz vecumu pamostās kāda iedzimta slimība. Taču bojājot savu organismu, mēs pamatīgi palielinam iespēju, ka kaut kas aizies pilnīgā dirsā. Daži gudrinieki aizbildinās, ka dzīve ir pārāk īsa, lai to nebaudītu pilnībā. Nu nez, nez. Tāpēc prātīgāk ir to vēl saīsināt? Un vai bez kaitīgajiem izgudrojumiem mums pietrūkst prieciņu? Vai tiešām Colas vietā dzerot svaigi spiestu burkānu sulu, mums pasaule rādās drūmākās krāsās? Cola ir inde. Un sula salīdzinoši arī garšo krietni labāk. Tad kāpēc neizvēlēties otro? Un cigarete... Vai nevar gūt prieku, dziļi ieelpojot svaigu gaisu? Tāpat vien aizbraukt vakarā līdz jūrmalai vai mežam un tā dziļi paelpot. Kolosāla sajūta pēc skraidīšanas pa pilsētas dūmiem. Bet nu domas dalās.

Tev tak ir viens mazs, jauks meitēns mājās.. vai nevar nesmēķēt kaut viņas dēļ?

Gravatar Artx

2006. gada 18. martā, plkst. 13:56

Hmm.. MIB kā vienmēr labi māk pārliecināt pre smēķēšanu ... es pat ietekmējos :)

Gravatar Qued

2006. gada 18. martā, plkst. 22:26

Nemaz neiedziļinoties - smēķēt IR stulbi.

Gravatar Qued

2006. gada 18. martā, plkst. 22:31

Nujā, ManInBlack tīri labi uzrakstīja. :)

Gravatar Agzas

2006. gada 18. martā, plkst. 22:45

neciešu smēķetājus. gribēju jau teikti konkrēti tos, kas piesmirdina un pieindē to gaisu, ko es elpoju, bet patiesībā jau tas, ka citi smēķētāji saindē gaisu citiem, nevis man, neko īpaši nemaina. Man patika tas, ko laacz uzrakstīja par savu smēķēšanu - vismaz domā arī par citiem, bet Man In Black 16.komenta otra puse ir vistiešāk līdzīga ar to, ko domāju. Dievinu, ka mans draugs un arī mans tētis senāk, ir spējuši to nejaucību atmest :) (ak jā un vecmāmiņa arī- pēc viņas tualetē kādreiz nebija iespējams ieiet... viņa gan tur nesmēķēja, bet nu - paši saprotiet. Vai tā ir visiem, to gan nezinu. Par laimi nav nācies sastapties.)

Gravatar karlis

2006. gada 18. martā, plkst. 23:26

Hei laacz! Kad atmetīsi smēķēšanu, sapratīsi kāpēc daudziem nesmēķētājiem smēķēšana tā nepatīk. Jo smēķētāji smird! Protams, atkarībā no cigarešu markas un paša paradumiem (e.g. zobu tīrīšana un roku mazgāšana lietu stāvokli noteikti uzlabo) smaka var būt lielāka vai mazāka, tomēr viņi visi smird. Tici man, nav nekāda prieka sarunāties ar smēķētāju no kura elpas vēmiens nāk. It īpaši, ja tu nepatiku nevari atklāti izrādīt skrienot pavemt. Piemēram, viņš(a) ir tavs priekšnieks vai svarīgs klients. Kad mans kolēģis atmeta pīpēšanu pēc padsmit gadu stāža, tad viņš atzina, ka nemaz neesot zinājis cik jauki var smaržot ēdiens un cik nepatīkami "nes" no tiem kas iepīpē...

Nemēģinu moralizēt. Vienkārši vidusmēra smēķētājs man liekas nemaz neapzinas, ka viņš smird. Protams, ja smird arī mēnesi nemainītās apenes, piesvīdušās paduses un pērnās zeķes, tad smēkēšanas atmešana var arī nebūt pirmā prioritāte... :)

Gravatar Boja

2006. gada 20. martā, plkst. 10:07

Smēķētājiem ir nosliece sevi šmaukt, pie tam ne tikai attiecībā uz smēķēšanu. Smēķēšana ir šo nabadziņu iedomāts patvērums, so mums jābūt iecietīgiem un saprotošiem. Atmest to nevar bez spēcīgas motivācijas. Cilvēkiem, kas stāsta citiem, cik gudri un pareizi viņi uzpīpē (un ar kādu baudu), nav īpašas jēgas kaut ko teikt, gan jau viņu tuvie kādā patiesības mirklī.

Gravatar Wilx

2006. gada 20. martā, plkst. 10:28

Ja ir polise, tad tiešām varbūt labāk izmantot Rīgas ārstu pakalpojumus. Par to tuvāko poliklīniku kaut kā nefanoju. Vienīgi ģimenes ārsts vajadzības gadījumā var izrakstīt zilo lapu, ja vajag pagulēt mājās un padzert tējas.

Neesi domājis pāriet uz pīpi? Tām vismaz aromātiski dūmi un ja reti lieto, tad jau var arī lēni un cēli uzpravīt pīpi un ievilkt kāroto dūmu ;)

Gravatar Zan-zan

2006. gada 22. martā, plkst. 23:30

Palasījos jūsu diskusiju par pīpēšanu, pīpētājiem utt. Kā nesmēķētāja protams varu piebilst, ka man arī ļoti nepatīk kūpināšana ielās. Bet pēdējais koments par aromātiskajiem dūmiem vispār ir ārpus visa. Kādā nesen redzētā filmā bija labs salīdzinājums par tualetes atsvaidzinātājiem - ar priežu smaržu. Ož tā, itkā kāds būtu aptaisījis Ziemassvētku eglīti. Ar aromātiskajiem dūmiem ir tieši tāpat. Ja kaut kas jau ir pretīgs, tad tas, ka tas viegli smirdēs pēc pussintētiskiem persikiem, to labāku nepadarīs.