✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar x-f

2006. gada 24. martā, plkst. 10:06

<a href="http://www.section508.gov/" title="The Road to Accessibility" rel="nofollow">Section 508</a> is teh law in US.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. martā, plkst. 10:09

x-f: Vai tad 508 neattiecās tikai uz valsts iestādēm?

Gravatar keiby

2006. gada 24. martā, plkst. 10:24

peedinjas kodaa aiz "Taking it to extreme"

Gravatar keiby

2006. gada 24. martā, plkst. 10:31

tjipa nav kaukas riktiigi, jo nav punktotaas liinijas zem linka

Gravatar keiby

2006. gada 24. martā, plkst. 10:36

stulbi. uz IE un FF ir, bet uz Operas nav. a es jau domaaju, ka neesmu pamodies

Gravatar Shadowbird

2006. gada 24. martā, plkst. 10:53

10 mēnešus viņi nevar salikt "alt" atribūtus bildēm? Wow. Nostājos aklo pusē.

Gravatar Shadowbird

2006. gada 24. martā, plkst. 10:55

BTW, laacz, neesi nekur minējis, vai tev žoklis atkārās no tā, ka lapa nav pieejama vai no tā, ka NFB sūdz tiesā? Zinot, ka pats taisi [valīdas] lapas, jāpieņem, ka par pirmo.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. martā, plkst. 10:57

Shadowbird: Žoklis man atkārās par to, ka NFB sūdz tiesā, ibo man kā privātpersonai ir tiesības taisīt tādu lapu, kādu vēlos. Protams, ka ASV viss ir savādāk. Šo var klasificēt kā diskrimināciju pret konkrētu cilvēku kategoriju. Pie kam, to mierīgi var pacelt kā class action, ar ko arī apsveicu. Smieklīgi un skumji vienlaikus.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. martā, plkst. 10:58

Esh: "guidelines". Tā ir rekomendācija, ieteikums, padomi, varianti. Pie kam, pagaidām drafts.

Gravatar Archijs

2006. gada 24. martā, plkst. 11:05

a viņi nevar pievienot kinda uzrakstu - tā pat kā pieprasa 18 gadus, tur pieprasa, lai cilvēks būtu klasificēts lapu skatīties. no mana viedokļa - kā gribu, tā taisu un man ir pilnīgi vienalga, vai es kādu diskriminēju vai ne.

bet kā jau te kāds minēja - tā ir amerika. var iesūdzēt tiesā par visidotiskākajiem iemesliem. un pats interesantākais - tiesas vinnē un iztiesā n-tos miljonus...

Gravatar archaic

2006. gada 24. martā, plkst. 11:10

ASV tas ir normāli. Tur tiesājas visi ar visiem. Pamēģini Latvijā iesūdzēt Lidiņu par to, ka pārāk treknu ēdienu tirgo un tas kaitē veslībai. Ja nemaldos štatos no kaut kādas ātrās ēstuves nokāsa pāris ļimonus tikai par to, ka pārāk karsta kafija. Te vēl daži http://www.humorouscourtcasenews.org/humorous_court_case_news.html

Gravatar Esh

2006. gada 24. martā, plkst. 11:12

laacz: es zinu, es iekomentēju, vēl domāju kaut ko piedzīt klāt, tad nodzēsu un beigās pats vien saputrojos :))

Katrā ziņā mana pamatdoma bija, ka man daļējs prieks, ka tā. Varbūt tas citus pamudinās sakārtot beidzot to draņķa internetu :)

Gravatar KKTK

2006. gada 24. martā, plkst. 11:47

Tad jau sanāk, ka tu aizslēdzot savas mājas durvis, arī diskriminē lielu daļu cilvēku :)

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. martā, plkst. 11:49

KKTK: nejauc privāto dzīvi un privāto telpu ar publisku pakalpojumu.

Gravatar Krišs

2006. gada 24. martā, plkst. 12:01

Laacz: un auto atslēgas? :)

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. martā, plkst. 12:04

Krišs: ne gluži sapratu Tevis teikto :)

Gravatar danila

2006. gada 24. martā, plkst. 12:46

vēl viena nagla zārkā pūstošajam kapitalismam. visi ar visiem tiesājas, bet advokāti pelna miljardus.

Gravatar iksercis

2006. gada 24. martā, plkst. 12:59

no šitā mācoties varētu iesūdzēt laacz.lv tiesā par to, ka man kā analfabētiķim nav iespējas saņemt informāciju audiovizuālā veidā. bet nu tas ir pārākais sociālisms, kad man kā uzņēmējam ir jābūt atbildīgam par klientu grupu, kurai es neorientēju savus pakalpojumus.

Gravatar hvz

2006. gada 24. martā, plkst. 14:18

welcome to democracy :D pēdējā laikā tieši sakarā ar šo ir dažādas pārdomas. kas būs nākošā valsts iekārta cilvēces evolūcijā? jo demokrātija ir slikta. sevišķi tas ir manāms mūsu banānu republikas pēdējos skandalozajos notikumos. vai vainīga tomēr ir cilvēka daba??

Gravatar Shadowbird

2006. gada 24. martā, plkst. 14:51

@laacz: Target - privātpersona? Vai tad jamie nav kaut kāds [online] veikalu tīkls?

Salīdzināt aklumu ar analfabētismu nav īsti pareizi, jo vairumā gadījumu aklums ir iedzimta vai nelaimes gadījumā iegūta invaliditāte, kur analfabētisms lielākoties ir vnk slinkums.

Aizslēdzot durvis cilvēki netiek diskriminēti - ieeja ir aizliegta visiem, kuriem nav pamatots iemesls tur atrasties - to sauc par privacy. Kompānijas web lapa ir publisks pasākums, kur tiesības atrasties ir vairāk vai mazāk visiem, diskriminācija sākas tajā brīdī, kad tie, kas savas invaliditātes dēļ ir spiesti lietot alternatīvus līdzekļus lapas apskatei (kuru atbalsts pat ir definēts HTML standartā), tiek "pasūtīti", jo lapas veidotāji bija par slinku, lai pieliktu img tagiem vienu atribūtu.

Gravatar ns

2006. gada 24. martā, plkst. 15:41

vai kāds no tiem, ka te saka, ka tas ir nepieņemami, nepareizi, ārprātīgi, skumji un vēl sazin kā, izlasīja kaut daļu no tā teksta un vispār orientējas šajās lietās?

es pilnībā atbalstu šādus pasākumus, jo kādam ir jālauž ledus un jāiekustina visas teorētiķu pūles par pieejamības jautājumiem praktiskā virzienā. tajā pašā laikā es neuzskatu, ka tagad vajadzētu no target.com vai vienalga kā par to baiso piķi plēst or smth, bet piespiest atteikties no tik elementārām lietām kā bildes butonu vietā utt. turklāt 10 mēneši.. tā ir vienkārši rupja ignorēšana..

Gravatar gusc

2006. gada 24. martā, plkst. 15:43

Sākās! Urey! Esmu tikai priecīgs par to un gaidu kad tādas lietas notiks arī LV .. nu labi tik ļoti jau negaidu vienkārši arī Internetā ir sācies pārejas periods, bet tas ir ļoti ilgstoš process un daži uz to mēģina uzvārīties. (Gandrīz kā ar geju laulībām)

Gaidīsim un skatīsim. :)

Gravatar kintu

2006. gada 25. martā, plkst. 14:24

Laacz: Tā gluži nav, ka kompānija var darīti visu, kas ienāk prātā, tāpat kā privātpersona. ASV ir likums, ka sākot no kaut kāda tur apgrozījuma lieluma (daudzos miljonos) uzņēmumam ir jānodrošina iespēja piedāvātos pakalpojumus lietot arī invalīdiem. Tā ka mazam krogam tas nav jānodrošina, bet veikalu tīklam noteikti ir. Un arī neredzīgie grib pirkt Target preces, un viņiem to būtu visvieglāk izdarīt internetā... Es domāju, ka likums tieši nenosaka, ka internetveikala lapai ir jābūt pieejamai arī text formātā, bet tas būtu loģiski.

Gravatar Peeteriz

2006. gada 27. martā, plkst. 11:02

Robeža ir tirgošanā. Tas tāpat, kā ASV ja tu taisi sev nojumi, kur sēdēt un dzert kafiju, tad taisi kādu gribi. Ja tu taisi kafejnīcu, tad ieejai jābūt caurbraucamai invalīdiem ratiņkrēslos...