✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Video aploads

2006. gada 27. martā, 24 komentāri

Draugiem.lv tomēr cenšās. Es par tehniskajiem risinājumiem. Žēl, ka pieejamība ir aizparoļota un reģistrācija ir nepieciešamība (runa ir par pašiem draugiem, nevis konkrēto servisu), bet viens risinājums mani pārsteidza. Tik tiešām viņiem ir ērti un kvalitatīvi (lai arī dārgi:) izdevies izveidot video uploadu. Man tik patika. Es, starp citu, dr.lv sāku izmantot arīdzan kā vidi, kurā meklēt visādas atsauksmes par ceļojumiem uz svešzemēm, dažbrīd izmantoju arī sludinājumus.

Man šķiet, ka, atverot (read-only režīmā, protams) draugiem.lv saturu arī ononimizēties gribošiem cilvēkiem, atdeve varētu pieaugt. It īpaši, brīdī, kad dr.lv lietotājs sapratīs, ka viņa skricelēto, nobildēto vai nofilmēto varēs redzēt jebkurš (ieliekot attiecīgo ķeksi, protams), nevis tikai dr, drdr, u.t.t. Saprotu, ka ar slēgtu vidi operēt ir daudz vieglāk (ierobežot piekļuvi, pieprasīt par fīčām maksu, u.t.t.). Tas ir kas līdzīgs lielveikaliem, kur, lai nokļūtu no punkta A (ieeja) punktā B (kase), tev liek noiet gar maksimāli daudz produktu stendiem, stimulējot mēģinot pastumt uz impulsīva pirkuma pusi (starp citu, lielākā daļa pirkumu lielveikalā ir impulsīvi nevis plānoti).

Bet var jau būt, ka es te paužu savu individuālo vēlmi, mēģinot to argumentēt ar no gaisa parautiem faktiem. Ka' zi'.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar vincents

2006. gada 27. martā, plkst. 09:54

Svēto debestiņ ;) es atvēru www.dr.lv un tur, un tur ;)

"Es, starp citu, dr.lv sāku izmantot arīdzan kā vidi, kurā meklēt visādas atsauksmes par ceļojumiem uz svešzemēm"

Un sāku domāt, kuri cilvēku orgāni tev ir sveši? Ja tu to sauc par svešzemi. Nu kļūsti moderns. Nekas mums vairs nav svešs :D

Gravatar BeatMaster

2006. gada 27. martā, plkst. 10:04

Iisteniiba censhaas, bet nelaime taada, ka ieprieksh daudzas fiichas netika testeetas,ieviestas,un saak mesties n-tie gljuki. Lietotaajiem tas ir saapiigi. Un lapelei ar 20 000 online lietotaaju par to vajadzeetu iipashi piedomaat!

Gravatar dadzis

2006. gada 27. martā, plkst. 10:20

es burtiski dažas dienas atpakaļ turēju pirkstu uz pogas - dzēst profilu. tad izdomāju ka tomēr nedzēsīšu, atstāšu. izvkašu tik lieko infu, jo caur dr.lv ir atrasti sen neredzēti paziņas un tas ir ērti. bet izmantot ikdienā šamo servisu es vairs netaisos. ja tiešām cilvēks ir vajadzīgs, tad priekš tam ir e-pasts un telefons. es laikam esmu tagad pievienojies draugiem.lv nīdēju klubam! ;)

Gravatar Kāds

2006. gada 27. martā, plkst. 10:23

BeatMaster: ko nu fleimo? Kādi vēl gļuki? Lai nu ko, bet video servisu tiešām godam laiž vaļā ..

Laacz: dārgi, saki? Tev jau nu kā cilvēkam, kas strādā IT/mobilo tehnoloģiju sfērā, vajadzētu zināt, cik niecīga ir % operatoru atdeve par premium SMS. Pēc tā tad arī pamēģini izkalkulēt - vai tiešām 20 sant. par 50 MB video ir dārgi .. (tehniskais risinājums, hostings, uzturēšana, utt. utt. utt.)

Gravatar laacz Autors

2006. gada 27. martā, plkst. 10:25

Kāds. Dotajā brīdī es runāju par to, kā tas izskatās no lietotāja gala. Biznesa keiss un viss pārējais ir otrā pusē. Tā lietotāju neinteresē.

Gravatar BeatMaster

2006. gada 27. martā, plkst. 12:33

Kāds: viens no gljukiem bija WYSIWYG veestuleem. Liekas nedeelja pagaaja, kameer normaali saveda kaartiibaa, jo es piemeeram uz IE neseezhu,bet tajaa briidi lietoju operas pavecaaku versiju. btw no sakuma pat normaali ta vestulju sisteema nestradaaja - manas privaatas vestules celjoja arii pie citiem. tas ir normaali?

Piekriitu laacz: no lietotaaja gala izskataas, ka pikjis tiek paaraak daudz rausts (iipashi pa to stulbo wap maxu)

Gravatar BigUgga

2006. gada 27. martā, plkst. 12:39

BeatMaster: lietoju pavecāku sūdu, bet gribu pajaunāku putkrējumu?

Gravatar esuntu

2006. gada 27. martā, plkst. 13:04

Mans personiskais uzskats ir tas, ka jebkurš no mums var pelnīt naudu cik grib, kā grib un ar ko grib. Protams, ja tas ir legāli. Un šajā gadījumā tas ir legāli. Turklāt cilvēkam tas sanāk ļoti labi. Protams, ka lietotāji vēlētos, lai viss būtu par brīvu, bet nu tāda sistēma šajā pasaulē VISĀS lietās ir - par VISU ir jāmaksā.... Un domāju, ka cilvēkiem, kas gribēs iekš dr.lv publicēt savu self-made video nebūs šo dažu santīmu žēl. Jo video kamera Latvijā tomēr ir ekstra prece un to var atļauties cilvēki, kuri klasificējami kā virs vidējā līmeņa... Un virs vidējā līmeņa 50 sant. nav daudz :) P.S. Citu video skatīšana ir par brīvu!

Gravatar BeatMaster

2006. gada 27. martā, plkst. 13:11

BigUgga: negribu putukreejumu, vieniigi lietotajam japienjem tas, ko izstraadaataajs uzspiezh.

Gravatar hu_ha

2006. gada 27. martā, plkst. 13:28

BeatMaster: lietotājs vienmēr saņem to ko izstrādātājs uzspiež, cita lieta, vai tas tiek pasniegts kā uzspiesta lieta, vai kā fīča :)

Gravatar alfreeds

2006. gada 27. martā, plkst. 14:29

Man nepatika video uploadā, ka nav rakstīts nekas klāt par ieteicamo video formātu, izšķirtspēju, ratio.

Paskatījos citus video, ieraudzīju ka flash formātā, ok. saspiedu video uz .flv, to neņēma pretī. Tad saspiedu uz swf, to paņēma, bet kautkas smagi gļukoja - video neviens izņemot mani nevarēja redzēt, nevarēju nomainīt settingus, skaņa nebija sinhroni ar video (uz kompja gāja normāli). Tad saspiedu video ar quicktime, ar to bija problēmas ar video uploadu, kādas 10 reizes liku, kamēr ielikās, vairākas reizes bija kautkāds internal server error. Un tad video beigās tāpat bija flešā pārtaisīts (nevajadzīgi), un pietam uzspiests aspect ratio, līdz ar ko video bija saspiests.

Manas domas ir tādas, ka tas video serviss ir laba fīča, bet viņiem vēl pie tā ir smagi jāpiestrādā (nu jā, tas tagad tip testa režīmā skaitās).

Gravatar faq

2006. gada 27. martā, plkst. 15:14

Man beidzot ir neitrāla attieksme pret dr.lv. Laikam tādēļ, ka neēsmu tur ieluoguojies kādu mēnesi. Nu vismaz vairs nenāk domas par pašiznīcināšanos virsū(acc termination :)). Ja jau laacz būt teikt, ka ir video fīčas kautkādas, jāiečeko. Varbūt kāda "draudzene" savu jauno amatieru video izlikusi ievērtēšanai, hehe.

Gravatar Termiic

2006. gada 27. martā, plkst. 16:25

Diez vai ir vērts uztraukties, ka, ņemot talkā tādus vai šitādus tehniskos risinājumus, ir iespējams aplūkot bildes, kas citādi nav pieejamas un tamlīdzīgi. Visa galā taču ir cilvēks! Un ja šis indivīds neapzinās, ka iNETs nekad nebūs 100% droša un anonīma vide,tad par sekām runāt ir lieki...

Davaj, domāsim katrs ar savu galvu?

P.S. Redzi? Komentu nevar iepostot, ja nenorāda e-mailu. Un es taču nezinu, vai var ticēt vārdiem "citiem netiks rādīts"...

Gravatar mp4

2006. gada 27. martā, plkst. 16:53

es gaidu, kad draugos paraadiisies plaanotaaja iespeeja. reizeem vareetu buut noderiigi.

Gravatar Eddy

2006. gada 27. martā, plkst. 17:24

esuntu "Protams, ka lietotāji vēlētos, lai viss būtu par brīvu, bet nu tāda sistēma šajā pasaulē VISĀS lietās ir - par VISU ir jāmaksā…. "

Nepiekrītu - par DRAUDZĒŠANOS nav jāmaksā. Ja tu pats gribi citiem zīmēties ar savām bildēm u.c., tā jau tad ir tava problēma. Portāls tev tikai piedāvā iespēju to darīt.

Gravatar shitaa

2006. gada 27. martā, plkst. 21:01

ja nebuutu noparoljots - nebuutu tik populaars.... o_0 katrs lai apskatiitos kaadu dumju bildi/video pieregjistreejas un paliek "atkariigs".

Gravatar rv

2006. gada 27. martā, plkst. 21:19

nepatiik dr - kapec neej uz oho?

Gravatar Kristabs

2006. gada 28. martā, plkst. 08:24

ne jau tikai oho, veel jau inbox un one, un gan jau veel kaads piedaavaa draugoshanos

Gravatar Labais

2006. gada 28. martā, plkst. 09:08

Ir jau arii alternatīvas pa velti - http://yy.lv Vismaz es savus video paarsuutu caur sho.

Gravatar blinker

2006. gada 28. martā, plkst. 11:44

piekriitu alfreedam, ka pie uploada nav nekaadas noraades par nepiecieshamo faila formaatu, tikai tik, cik faila apjoms. taa nebuut jau liela beeda, ja vien man izdotos korekti uploadeed video, bet re - nesanaak :( meeginaaju, gan divxavi, gan wmv. kaukas tomeer vinjiem neshancee - liidz ar to atkal jaasecina, ka palaidushi kaarteeju servisu (fiichu) nepietiekami notesteejot. :(

Gravatar gramatika

2006. gada 28. martā, plkst. 13:15

laacz, vai nu "cenšas" vai arī "centās".. opredjeļisj!

Gravatar mx

2006. gada 29. martā, plkst. 13:28

laacz, kāds sakars dr.lv ar draugiem.lv? Tāda maldināšana vien iznāk!

Gravatar mad gremlin

2006. gada 30. martā, plkst. 09:29

man personīgi patīk ši versija , nav jau tā ka pats nelietotu dr.lv bet brīzīem tā padarīšana liekas diezgan sviestaina (redzot cik atsevišķi indivīdi to uztver nopietni) http://www.luzeri.com/draugiem/